Reklama

Reklama

Bitevní vrtulník AH-64D Apache

(TV film)
  • USA Ultimate Factories: Apache Helicopter

Obsahy(1)

Jeden z nejrychlejších a nejobtížněji zjistitelných vrtulníků na světě má plnit jasný bojový úkol – najít a zničit nepřítele. Jak se vyrábí? Americký dokument z cyklu Továrny dneška. Výzkumné a montážní středisko firmy Boeing v arizonském Mesa má za úkol vyrobit jeden z nejmodernějších bitevních vrtulníků na světě, zkonstruovaný za jediným účelem: zničit protivníka. Musí být rychlý, obratný a navíc nenápadný jako duch. Kromě lehkosti a snadného ovládání je také nezbytné, aby byl dostatečně bezpečný pro svou posádku. Během tří měsíců se na jednotlivých montážních stanovištích, která jsou obsluhována téměř výhradně ručně bez robotizovaných linek, změní holý trup v plně vybavený a bojeschopný vrtulník. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že něco tak omylného jako člověk vyrábí špičkovou bojovou helikoptéru ručně, navíc od kostry až po vyzkoušení stroje uplynou tři měsíce, to si můžou Američané dovolit v dobách míru, ve válečném konflikt asi těžko. K dokumentu: Konstrukce od prvních nýtů až po letové zkoušky se zmínkou o výzbroji a využití (konkrétně v Afghánistánu). Lepší díl ze série Ultimate Factories (česky uváděné jako Továrny dneška). ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Další kousek pro jednodušší diváky. Opakovačky, povrchní info jak o technice tak o výzbroji, a nic moc rozhovory se zaměstnancema. Průměr. 50% ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama