Reklama

Reklama

Svatý Bartoloměj, rajský ostrov

(TV film)
  • Francie Discovering the World : Saint Barts - Beauty and the Aeroplane (více)
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Mimořádná směsice barev a vůní v jedinečném koutě Malých Antil. Svatý Bartoloměj, pojmenovaný po bratrovi Kryštofa Kolumba, leží asi dvacet kilometrů od ostrova Svatý Kryštof a od svého velkého souseda se nápadně liší. Zátoky jsou lemované kopci příliš nízkými na to, aby zadržely dešťové mraky. Právě proto je „závětrné pobřeží", tedy pobřeží chráněné před větry vanoucími z moře, porostlé typickou suchomilnou vegetací.
Flóra na Svatém Bartoloměji hýří pestrými barvami a také fauně se na tropickém ostrově výborně daří.
Horniny připomínají sopečný původ. Svatý Bartoloměj je jednou z vyčnívajících částí růžence sopek, které tvoří Malé Antily.
Suché podnebí příliš nepřeje zemědělství. Bavlna do tamních míst prosperitu nepřinesla, na rozdíl od těžby soli. Hlavní příjmy ostrova plynou z luxusní turistiky, klienty láká především nádherné pobřeží. Svatý Bartoloměj však nikdy nepodlehl svodům masové turistiky. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, ale má až příliš velkou stopáž. Na tomto ostrově je sice čisté moře, krásné pláže, teplo atd.. ale navíc zde je jen malé letiště, muzeum a tím to pomalu končí. Takže i proto dávám pouhé 3z5 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama