Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Arabela hororovo? Poslední akční hrdina bez presahu do reality? Predovšetkým tu Pátek třináctého schytáva parodovanie. V určitých miestach je hororové klišé vystihnuté veľmi dobre. Bohužiaľ momenty v ktorých sa snažia tvoriť príbeh o matke s dcérou dosť nudia. Keby sa zamerali čisto len na paródiu, tak to mohlo dopadnúť o dosť lepšie. Zrejme však nemali dosť nápadov, a tak... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mnou jeden z neočekávanějších hororů za poslední dekádu. Můžu napsat jen to, že jsem spokojen. Final Girls už od začátku hraje hlavně na zábavnou a originalní notu. Jak po příběhové stránce, která je velice povedená a umí zahrát i na dramatickou strunu, tak po stránce kamerové, kde kamera litá celkem nevídanými úhly a taktéž potěší celková barevnost celého snímku. Film je hravý, vtipný, zajímavě natočený a nepotřebuje k tomu ani stříkance krve, střeva či vysoký bodycount. Stačí forma, kterou je představen a zahrán. Pár scén mě upřímně dostalo a takovej Crazy dialog s borkou na práškách je pro mě Top flmu. Je to PG-13 takže s kozičkami nepočítejte uchyláci. Kdo má rád, staré slasher klasiky jako Pátek 13 či Burning, tohle je přesně ten film, který těmto flickům vzdává úctu v tom nejlepším světle ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak film vnímat- jestli jako horor/ komedii a nebo přímo parodii na Pátek třináctého a podobné filmy. To jsem si říkal aspoň ze začátku. Film našteští nemá žádné velké ambice a je z něj cítit taková ta typická “přiblblost parodií”, ale co je největším mínusem filmu je to, že má daleko k hororu a kvůli obrovské absenci vtipů, hlášek a fun scén to má daleko taky ke komedii, takže víceméně nepasuje nikam. První půlka filmu byla taková průměrná, ale druhá už dost nudila a nic nepřinesla. Bohužel ani skvělí herci jako Nina Dobrev, Alexander Ludwig, Adam Devine a krásná a sympatická Taissa Farmiga tento film naplno neutáhli, ale díky nim je to aspoň koukatelné. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na takovej Pátek třináctýho se zajímavou sci-fi zápletkou. Výhodou opravdu to, že si to nechtělo hrát na žádnej horor, ale od začátku do konce to bylo braný s humorem a nadsázkou. Dějově se to dost točilo kolem opětovnýho setkání dcery s mrtvou matkou, kde to naštěstí až tolik nerozmazávali. Ta akční scéna na konci byla až přehnaná, ale pobavilo to, nevim jestli tou stupiditou kolikrát, ale účel to zřejmě splnilo. Tyhle typy parodií na horor jsou o dost příjemnější než hororový komedie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)
  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)

Reklama

Reklama