Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Foken Rick Springfield - paradoxně to nejlepší na Ricky and the Flash, kdo by to byl řekl. Film o rodině, která si nemá co říct. To bývá obvykle legrace, jenže tady nemá moc co říct ani scénárista (jen tak mimochodem, Diablo Cody kdysi fakt získala oscara), a už vůbec ne režisér. Hlavně v první půlce se Jonathan Demme evidentně potil, jestli točí komedii nebo drama. No, nepřišel na to. Tak proč tři hvězdy? Protože foken Rick Springfield, protože Maryl Streep uhraje cokoliv a protože si dokážu živě představit ty napůl zhnusené a napůl zděšené pohledy všech hostů v restauracích nebo na svatbách, když vidí matku, která se rozhodla vydat tak trochu jiným směrem. No, a místy se ten (přehnaně dlouhý) soundtrack opravdu příjemně poslouchá. Nikdy není pozdě zahrát na synově upjaté svatbě trochu rock 'n' roll. 50% ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako obvykle skvělá herecky a zde i pěvecky a jako kytaristka - díky hudbě má ten film energii a šťávu, které jinak zoufale chybějí scénáři a celému příběhu. Co možností zůstalo nevyužito, až je mi to opravdu líto. Tak trochu mi to připomíná Železnou lady v tom smyslu, že skvělá Streep, ale celkově nijak zvlášť dobrý film a scénář. Pozitivní ovšem je, že navdory mnoha klišé se film vyhnul sladkobolnému happyendu. Když "zelenou" (ekologickou) svatbu Rickiina syna svým hudebním vystoupením naruší Ricki and the Flash, je to paráda! A bože, ten hrozný český název... ale že se zase divím... 70 % - hlavně díky Meryl a její dceři a té hudbě. /// Ke komentáři Fretakata: Není pravda, že se Streep a její dcera nesnášejí, naopak mají pěkný vztah, to režisér po nich chtěl, aby v čase natáčení spolu nemluvily a vzniklo tak odcizení, které se přenese i na plátno. Obě herečky pak říkaly, jak to pro ně bylo těžké, ale že to jejich rolím pomohlo... (Nevím, odkud se pak berou takové drby nebo zkreslení...) ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se většina lidí podívá asi hlavně kvůli Meryl Streep. A udělají dobře, protože jejich oblíbená herečka je pravděpodobně potěší. Bohužel zbytek je jedna velká nuda, a pokud budete čekat něco navíc než jen vaši oblíbenou Merryl, tak to máte smůlu. A nezachrání to ani rockové písně. Koukat na to znova, by bylo doslova mučení. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motivy jsou ze života, netvoří však žádný celek, co by dával zapomenout podívat se na hodinky. Žádné zvláštní drama se neodehrává a nehrozí ani záchvaty smíchu. Většina charakterů je mírně jalových a nikdo nic mimořádného neřeší. Režisér Jonathan Demme zůstává ve standardu filmu o stárnoucích rodičích, co úplně nezvládli manželství a výchovu dětí, aniž by se přičinil o důvod, pro který stojí si tento film pamatovat. Do lehkého nadprůměru se dostává díky Meryl Streep a starým dobrým songům hraným naživo. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně hodně průměrný film. Asi nikdy nedokážu pochopit, že se někdo dokáže takhle zhroutit z rozchodu s mužem. No jo, já vím, jsem obrovská romantička, ehm. No ne. Meryl předvedla dobrý výkon, to je fakt. Kevina Klinea prostě miluju, takže dobrý. "Děti" dost průměrné, nezáživné, nevěřila jsem jim ani nos mezi očima. Skvělé písničky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Film je věnován památce baskytaristy Ricka Rosase, který zemřel těsně po dokončení filmu. Rick se podílel na tvorbě Neila Younga, dlouhá léta s ním hrál ve skupině Crazy Horse. (jezurka42)
  • Pieseň „American Girl“, ktorá zaznie na začiatku filmu, sa objavila aj vo filme Mlčanie jahniat (1991) od toho istého režiséra. (Lucjen)
  • Meryl Streep (Ricki) za celé natáčení nepromluvila se svou dcerou Mamie Gummer (Julie), požádal jí o to režisér filmu Jonathan Demme, ale její dceři se o tom nezmínil, protože chtěl aby mezi nimi bylo napětí. (Streeper)

Reklama

Reklama