Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamský veterán James prišiel kvôli nekontrolovateľným výbuchom hnevu v dôsledku posttraumatickej stresovej poruchy o prácu; šéf stavby ho z nej jednoducho vyhodil. A tak sa James, bez práce a bývania, nasťahoval do opustenej budovy nemocnice. Práve tento objekt si vybrala skupinka študentov ako ideálny pre ich plány na víkend – usporiadať poriadnu párty so všetkým, čo k tomu patrí a navyše užiť si trochu adrenalínu v podobe paintballu. Netušia, že opustená budova nie je celkom opustená, že pod pojmom zábava si každý, predovšetkým spomínaný James, predstavuje niečo iné a že sa im nový obyvateľ nemocnice postará o takú dávku adrenalínu, akú ešte nezažili a s najväčšou pravdepodobnosťou už ani nezažijú... (beso74)

(více)

Recenze (6)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Prísne obrúsený bodík , pretože dnes už neplatí kdejaké plašenie najdúchov po chodbách, ak je im silene v patách zkorodovane nabušenej blbeček se svářecí / zbíječkovou ochranní "maskou" .Filmárske prázdno, ktoré by si nevystačilo ani v shorte. Koment som napísala kým sa ten bodík neobrúsi na nižší level.PTSD ( post-traumatic stress syndrome ) v mojom prípade teda vizuálne zafungoval. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět vypadal slibně, bohužel zpracování bylo doslova tragické. Očekával jsem další průměrnou teen slasher podívanou s nabušeným magorem v hlavní roli, ale dostalo se mi hodně podprůměrné podívané s trochou toho násilí, chabou atmosférou a až amatérskými hereckými výkony. Bylo to sice okořeněné trochou té nahoty a gore, ale většina scén (vražd) se odehraje mimo záběr kamery a gumová ruka či uříznuté hlavy to už moc nezachránily.    Zvláště když je divák nucen sledovat víc jak polovinu filmu pařící omladinu a poslouchat jejich debilní dialogy. Hlavní záporák vypadal v té kukle celkem dobře, namakané hovado, co se rádo ohání mačetou, bruskou či drážkovací frézou, nebo vezme co je zrovna po ruce, jenomže většina vražd se odehraje mimo záběr (to už jsem ale psal) a místo toho aby divák sledovat jak porcuje své oběti, tak kamera zabere vrahův biceps, helmu na hlavě, krev na zdi a rychle se zase přesune na jiné místo. Tím samozřejmě trpěla i samotná atmosféra, která až na pár záchvěvů téměř stagnovala a krčila se někde v koutě.    Poslední třetina filmu už byla trochu lepší, ale i tak bude nejeden divák nevěřícně kroutit hlavou, nad čímže to zase ztrácel svůj drahocenný čas. Zázraky se totiž nekonali a já můžu narovinu říci, že tenhle film vytěžil ze svého možného potenciálu úplné minimum. 30% ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Ďalší úplne zbytočný slasher, ktorý mal celkom atraktívny námet, paintball, opustená budova a psychopat, to k sebe celkom ide, ale prevedenie katastrofálne. Level psychopatickej posadnutosti u veterána je vykresľovaný neustále sa opakujúcimi flasbackmi z vojny a pohľadmi, ako od zlosti zatína päste, opustená budova nemocnice je uprostred mestskej zastavanej plochy, čiže ujsť (ak by to hlavní hrdinovia chceli skúsiť) sa dá kedykoľvek a peši (veľmi humorne tak vyznieva pasáž zo znefunkčnenými dopravnými prostriedkami) a ak by niekto kričal, niekto by ho mal automaticky aj počuť a na paintball vlastne ani nedôjde, namiesto divák pozerá ako sa postupne mladé dvojice hnané zvýšenou hladinou progesterónu a testosterónu separujú, aby sa chudák maniak nemusel príliš namáhať. A keď príde na lámanie chleba, Hazard Jack tu bez nejak extra zadýchania polapí každého, kto by mu chcel akokoľvek zbesilým útekom uniknúť. Zas po pravde, málo kto sa o to pokúša, obete totiž čakajú na svoj ortieľ poslušne ako ovečky a jedinou vecou, na ktorú sa zmôžu, je vyvaľovanie očí. Tá jediná hviezdička je tu za to, že som to bol schopný dopozerať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Gore také není něco, co by snímku „Hazard Jack“ pomáhalo, protože ono ho tu vlastně moc není. Sem tam nějaká ta krev stříká, sem tam nějaká snaha je, ale jinak je snímek prostě jen hodinu a dvacet minut dlouhé něco, co se sice chce tvářit jako horor, ale ve skutečnosti je to jen záznam z pěkně nudné party, která se ke konci trochu zvrtla a dost slavících nepřežilo. Bohužel, některým se podařilo vyváznout. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladí zase raz nemajú cez víkend čo robiť, tak sa nasáčkujú do schátralej nemocnice, ktorú však už má pod palcom narušený vojnový veterán. A hoci je ako nabúchaný zabijak vcelku obstojný, aj na slasherové pomery to trpí nedostatkom – vrážd, gore, akcie, napätia, atmosféry či celkovej chytľavosti, kdežto sa to naopak zbytočne (až absurdne) dlho zdržuje rozoberaním postáv a naivnej dejovej línie. Takže kým sa všetko presunie do svojej naháňaco-vyvražďovacej záverečnej tretiny, tak sa tam len partia motá, zabáva, má debilné kecy a občas je sekundový prestrih na psychošov biceps (jeho zábermi režisér nezaprie svoju minulosť v akčných filmoch), či iná nepotrebnosť a od úplného prúseru to zachraňujú iba holé kozy, ktoré sa tu „herečky“ neboja ukázať. Dokopy nič moc teda. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama