Reklama

Reklama

Halt and Catch Fire - PC Rebelové

(seriál)
Trailer 3
USA, (2014–2017), 30 h 57 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Scott Michael Foster, Aleksa Palladino, Jenna Bryant, D.B. Woodside, James Cromwell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Joe MacMillan, který byl dříve zaměstnán u IBM, přesvědčí své nové nadřízené v podniku Cardiff Electric, aby vstoupili do zostřující se soutěže v oblasti vývoje osobních počítačů a použili k tomu nejdůležitější produkt jeho dřívějšího pracoviště. MacMillan ke svému velkolepému plánu najde i spolupracovníky: Gordon Clark je vynikající inženýr, kterému se dosud nepodařilo realizovat jeho revolučně nové myšlenky, což vytváří nepříjemné napětí ve vztahu s manželkou. Cameron Howe je rozmarný génius, který účastí na McMillanově ne zrovna poctivém projektu dává v sázku celou svou budoucnost. Je to příběh o vášni inovovat, o pocitu člověka, který stojí na prahu události, jež otřese světem, a chce bojovat za své cíle, ať už za ně bude muset platit jakoukoli cenu. (MGM)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (54)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla jen zábava, to byla čistá zkušenost. Brilantně napsané postavy, výborný výběr herců, luxusní kamera, prvotřídní scénář i režie. Seriál mne protáhl mnoha roky a životními fázemi lidí kteří měli ten dar vymýšlet nové věci a jednoho člověka který je všechny spojil dohromady. Jestli vám technika a počítače nejsou cizí je to rozhodně bod k dobru - pakliže je to mimo váš obor či zájem, je to pořád věc, kterou bych rozhodně doporučil. Je to dojemné drama které nejde daleko pro city a totálně jsem si to užil. Žádný ze čtyřiceti dílů nebyl průměrem a každý z nich přinesl něco nového nebo jiný pohled na věc. Byla to epická jízda a bude mi to vážně chybět. Jestliže v seriálu hledáte sympatické hrdiny kteří jsou stoprocentně lidští a nešustí papírem, prostě to zkuste, věřím, že nebudete litovat. Tleskám. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Výborný návrat do dob, kdy všechno nebylo high tech, kdy giga neprotékala optickými vlákny během nanosekund. Kdy se vše řešilo v bitech a neexistovali otravné sociální sítě... A jakkoliv jsou pro mne binární kódy záhadou vesmíru, seriál si neskuteně užívám, protože Lee Pace je neskutečný sympaťák a je mi fuk, že ajťáckým řečem moc nerozumím. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Halt and Catch Fire: „an early computer command that sent a machine into a race condition, forcing all instructions to complete for superiority at once. Control of the computer could not be regained.“ ...bla bla bla. Pútavý, na poli seriálovej tvorby neopotrebovaný námet o počiatku počítačovej revolúcie v 80. rokoch. V prvom rade však dráma o obyčajných ľuďoch, nie prednáška z IT. To je nový dobový seriál z dielne AMC. Aj keď ma táto téma okolo počítačov zaujíma (avšak neviem povedať nakoľko je historicky presná, no odhadoval by som, že skutočných udalostí sa seriál zase až tak nedrží), tak si nemôžem pomôcť, ale na mňa to zatiaľ nezapôsobilo. Rozjazd je dosť pomalý, síce predstaví hlavné postavy, ale mne sa nepodarilo napojiť ani na jednu z nich a nezafungovala na mňa ani tá retro osemdestiaková atmosféra (popravde okrem starších typov automobilov a herných automatov som nepostrehol rozdiel oproti dnešku). Uznávam, že je to kvalitne napísaná dráma a nerds budú pri nej pravdepodobne s radosťou ťukať do klávesnice, ale ja sa všeobecne na HaCF nechytám a nenachádzam dôvod na ďalšie sledovanie. Nie z dôvodu, že by bol Halt akokoľvek zlý, len pre mňa pomerne nezáživný a nedostatočne pútavý na to, aby som s ním trávil dlhé hodiny života. Hlavne, keď seriálová konkurencia je v dnešnej dobe tak silná. Ale musím uznať, že štýlovejšie úvodné titulky som dlho nevidel, tie si však môžem prehrávať v šmyčke aj na youtube. 3* (6/10), ale prvú sériu sa mi určite nepodarí dopozerať do konca ()

Script 

všechny recenze uživatele

Seriál mapující zrod myšlenek nad zlepšením počítačové techniky z korporátního a vývojového prostředí. 4 géniové, kteří pracují pod jednou firmou s tím že občas někdo z nich vybočí z cesty a řeší mezi sebou vztahy. Začátek seriálu vás do děje uvede poměrně rychle. Má to spád od pilotní epizody až po závěrečnou první série. Druhá a třetí série občas v některých momentech chátrá, ale i tak fungují. Závěrečná řada nenaplnila moje očekávání, v jaké jsem doufal, ale důstojnost měla a poslední epizoda se závěrem vám vykouzlí úsměv na tváři a jste rádi, že to skončilo, tak jak to skončilo. Skvělý seriál. Čtyři hvězdy si to zaslouží. :) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zajímavá nová show, a dost možná příští AMC hit, protože mi přijde, že je to přesně v tom Mad Men stylu, který divákům AMC léta vyhovoval. Drama o počátcích revoluce počítačového průmyslu (cca 1983+) neurazí ani nás geeky technonesmysly (hackování kodu IBM romky vypadá dost funkčně), i když to nebude třeba nijak historicky přesné. A na druhou stranu pro majoritu diváků je technický žargon úspěšně omezen na minimum (když to srovnám třeba s aktuálně běžícím Silicon Valley) - protože v AMC je drama vždy na prvním místě, takže i programátoři mohou být lidé, a ne jen vysmívané archetypy. Každopádně radostně očekávám další sezonu... ()

Galerie (775)

Zajímavosti (9)

  • Textovka „Colossal Cave Adventure“, která se v epizodě objevila, je skutečná hra, která je dostupná pro různé platformy včetně hratelné webové verze na stránkách AMC. (Pavian)
  • Některé webové stránky ze 4. série skutečně existují a částečně i fungují. V roce 2017 je vytvořilo studio AMC a jsou dostupné také v internetovém archivu Wayback Machine. Stránka o Cameron a její tvorbě je následující www.thehoweofitall.com. Internetový rozcestník Comet nalezneme na adrese www.cometlist.net. A indexovací vyhledávač Rover na www.roversearch.net. (Pavian)

Reklama

Reklama