Reklama

Reklama

Hei tai yang 731

  • Hongkong 黑太陽731 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film pojednává o chodu japonského koncentračního tábora v Číně, kde se provádí řada pokusů na lidech. Zahrnuje řadu velice drsných, smutných, krutých a brutálních scén, které se údajně v táboře odehrávaly. (Flipnic)

Recenze (45)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nielen náckovia v Európe, ale aj tí v Ázii vedeli, ako poprieť ľudský život ako taký. Rôzne experimenty sú toho dôkazom. V brutálnosti vytríbený snímok, ktorý ma realistické triky a atmosféru hnusu, ktorá prelieza až takmer končatinami a spôsobuje nepríjemné pocity. Z tých schockploitation filmov, jeden z tých remeselne najlepších. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hei tai yang“ v současné době nevyniká a jeho význam se v podstatě scukne na dvě scény, kdy v první jde o vynalézavý způsob sundání kůže i s masem, ve druhém případě se jedná o scénu pitvy dítěte zaživa, která se mnou docela otřásla. Člověk je zvyklý na hodně, ale jak jde o děti... Film se asi dá doporučit jen těm, kteří mají rádi druhou světovou válku a jsou přesvědčeni o tom, že Japonci byli stejní magoři jako Němci, a pak samozřejmě těm, kdo milují explicitnost a gore na nejvyšší úrovni. I pro ně to však může být překvapivě zklamání, za což může závěr a snaha dát tomu větší hloubku. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.37 - ČÍNA - Těch pár nechutných scén je opravdu působivých a fakt by mě zajímalo, jak některé (třeba TA pitva) vznikaly. Takové tu jsou asi tři nebo čtyři, všechny umí šokovat a všechny dost naturalisticky ukazují zvrácené experimenty jednotky 731, která za druhé světové války dělala podobné zrůdnosti jako Mengele a o které se její členové na konci války snažili zničit všechny informace, což se samozřejmě nepovedlo. Problém je, že ve skutečnosti ten film stojí na šoku a přitom má stát na vhledu do fungování jednotky, jejich zvrácenosti a vymývání mozků. Mimo ty tři až čtyři scény to totiž nemá čím šokovat a vhled do fungování je otravně schématický. Je tu spousta postav, ale mimo dvě se všechny tak nějak objevují a pak zase vrací (pokud je někdo nezabije), žádná nemá vykreslený charakter, je tu jen jednotka a oběti a mezitím se stane vzpoura mladých japonských vojáků proti vlastnímu režimu, která přijde zničehonic a vůbec se postupně nebuduje, což platí i o útěku vězněných Číňanů - prostě to přijde, protože jsme se posunuli v časové ose. Na začátku vidíme tři Číňany, kteří jsou zajati, ale film se k nim skoro vůbec nevrací, ačkoli by z nich mohl udělat důležité postavy. Pokud měl divák jednotku 731 poznat emocionálním prožitkem, mimo ty hnusné scény to vůbec nefunguje a je to těžká ukecaná nuda. Pokud měl divák jednotku 731 poznat do hloubky její fungování a psychologii jejich členů, taky to nefunguje, jelikož tu žádná hloubka ani psychologie není. Co to teda je? Připomínka Číny a Hongkongu, že to existovalo a že Japonci byli schopní tohle dělat? Budiž, ale v tomhle podání vyjde na stejno, když si o tom člověk přečte na Wikipedii. Vlastně to je taková zfilmovaná Wikipedie, která je mimo ty nechutnosti naprosto bez invence. A vzhledem k tomu, že jsou ty nechutné scény docela krátké, je bez invence většina filmu a jen na pár scénách celistvý zážitek vybudovat nelze. Ale jiný hraný film o tom doposud nevznikl (mimo ty remaky, či co jsou zač ta "pokračování"), tak asi lepší něco než nic, prozatím... Lepší 2* ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nudná, čínská, rádoby šokující ,,Cat trojka" ,která, ačkoliv obsahuje pár brutálních scén, tak není vůbec tím, na co si hraje. Děsí jen skutečnost, že se to celé opírá o doložené a pravdivé příběhy...ačkoliv těžko říct, do jaké míry to kopíruje tehdejší realitu. Film je, jako celek, jedna veliká kopice nudy a těch pár (opravdu jen pár) experimentů je prostě málo na to, aby to v člověku zanechalo nějaký, řekněme stísněný a neklidný pocit. Ve své době uměli HK tvůrci natočit daleko více šokujících kousků...tak trochu nechápu ten status ,kultu" , v rámci exploitation subžánru, zrovna u tohoto. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jednotka 731 bola za druhej svetovej vojny, vývojárom chemických a biologických zbraní. Členom tohoto "výskumného" inštitútu nerobil problém, skúmať svoje nebezpečné látky, chemikálie a jedy na ľudských jedincoch. Išlo prevažne o vojnových zajatcov, väzňov ale aj Čínskych roľníkov, keďže tieto experimenty prebiehali iba v Číne za vojny, kedy Japonsko, Čínu ešte okupovalo. Toto obdobie zachytáva táto snímka veľmi nepríjemným, ale miestami nudným, spôsobom. Hlavnou postavou je tu, z pomedzi mnohých, veliteľ, generál Shiro Ishii, prezývaný aj Japonský Mengele, ktorý ovláda celý komplex a dohliada aj na experimenty. Drvivú väčšinu snímky však sledujeme mladých chlapcov, ktorý dostávajú výcvik priamo v samom komplexe, takže sa stretávajú zo všetkým zlom, ktoré sa tu deje. Dosť často sú sami donútení pomáhať starším lekárom. Chlapci dostanú za úlohu napríklad dobiť jedného väzňa tak, aby stratil vedomie. Musia brať mŕtvoly po pitve, alebo respektíve to čo po nich zostane, do spaľovne a tak. Hoci tu bolo nechutností dosť, ešte sa k nim vrátim, nemôžem za to, ale to ostatné okolo toho bola nesmierna nudná vata, ktorá sa ťahala ako sopeľ. Nebolo to ani dostatočne dramatické ani dostatočne dobrodružné, vyslovene tu išlo o pár nehorázne drsných scén, kde som si aj hlavu otočil, ale to je tak všetko. Mám rád staršie filmy, keďže tam išlo vždy o poctivú filmárčinu, žiadne efekty, žiadne počítače, nič. Ale niektoré scénky tu boli naozaj prehnané. Jednej žene nechali odmrznúť ruky. bolo -30 stupňov celzia, jej niekoľko hodín liali na ruky vodu, potom ju zobrali dovnútra a ponorili jej , už modré, ruky do nejakého sajrajtu. Okamžite jej odpadla koža a zostali iba kosti. Alebo chlapíka zatvoria do miestnosti, púšťajú a zvyšujú hlasitosť dovtedy, kým nevy*erie, vlastné črevá. Hodia živú mačku do miestnosti plnej krýs a sledujú, čo sa bude diať. samozrejme mačku zožerú. A nakoniec vedci aj tie krysy podpália, tie sa chúdence rozutekajú, pričom z nich sála oheň. Možno bola mačka fake,nie som si istý, ale tie krysy na 100% NIE!!! Nemám rád, keď sa v starých horroroch ubližuje zvieratám, to si tvorcovia mohli odpustiť. Viac som z toho sklamaný ako nadšený, ale malo to svoje čaro. ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku. (Ffcvc)

Reklama

Reklama