Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku syrovější než Grizzly, zejména ranní útok mlsného baribala na stan nezodpovědných výletníků je naprosto úžasný a s ničím takovým se v jinak bombastičtějším bratříčkovi nepotkáte. Jenže před a vlastně i po útoku je Backcountry vcelku o ničem. Dva lehkomyslní mladí lidé na výletě, lehce mrazivá scéna s cizincem a spousta chození lesem. Na oba hlavní hrdiny se vcelku v pohodě kouká, ale několikrát si řeknete, tak, jdou spát a teď to přijde a pak nic, dokonce ani laciná sexuální scéna se nedostaví! Medvěda se sice nakonec dočkáme a jeho vystoupení stojí za to , ale po něm a snad to nebude takový spoiler, už jen několik minut lehkého survivalu a konec. Docela málo. Těsná čtyřka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Trrošku propacovanější scénář, lépe vyprofilované postavy a mohl to být celkem zajímavý film. Takhle si na něj za pár týdnů nejspíš ani nevzpomenu. Finální scéna s medvědem je velmi působivá, ale zbytek je jen nudné tlachání o ničem, proložené nádhernými přírodními scenériemi, které sice potěší, ale celkový dojem rozhodně nezachrání. Hlavní hrdina na mě působil navíc dost toporně a na Missy, na tu se aspoň pěkně koukalo. Když už nic jiného. Jinak fakt teda nic moc. Až na toho medvěda, ten byl fakt fešák. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak ďalší pekný medvedí hororový prírastok, tentokrát ale už len s dvoma hlavnými postavami. Samozrejme, nie je možné neporovnať to s nedávnym Grizzlym, aj keď rozdiely sú tu značné. V tomto prípade tu totiž vystupuje minimum postáv - dvaja hlavní hrdinovia, ktorí zablúdia a majú po chlebe. Tá úvodná tretina sa trochu vliekla (pasáž s nepodstatnou treťou postavou mi v konečnom dôsledku prišla úplne zbytočná), ale celú dobu divák tušil, že niečo visí vo vzduchu. Režisér sa pekne pohrával s mojim očakávaním a pekne to gradovalo, až vygradovalo. Záverečná tretina je nádherný lesný survival v najčistejšej podobe, ktorý ja osobne nadovšetko milujem. A áno, aj tento medvedík mal rozhodne niečo do seba. A či to pretromfne Grizzlyho? Ja neviem, záleží od divákovho vkusu. Ono totiž predchádzajúci Grizzly bol nezničiteľný predátor s množstvom úspešných výpadov "na efekt", zatiaľ čo tento horor sa koncentruje predovšetkým na uveriteľnosť a realistickosť. Atmosférka stúpala pomaly (treba byť trpezlivejší), hudba fakt výborná a postavy naozaj sympatické, dalo sa s nimi v daný moment súcitiť a najmä sympatická ženská hrdinka to v mojich očiach ťahá veľmi vysoko. Páčilo sa. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Přišlo mi to trochu schématický (kdo má nakoukáno, nenechá se vůbec zmást úvodní znepokojující epizodkou s divně se chovajícím lovcem, je jasné, že tím směrem se film ubírat nebude) a prakticky by se film také mohl jmenovat "Čekání na medvěda." Tohle tvůrci ale asi věděli a vlastně z toho film dost těží. Divák ví, že se něco stane, ale neví kdy a může to být prakticky kdykoliv, takže napětí je na 100% už po první třetině. Samozřejmě gradace je útok medvěda, který je tak strašně syrový, že mě na nějakou dobu nejspíš odradí i od houbaření. Jediná výtka snad, že po útoku už film nemá moc co nabídnout a nic moc zajímavého se tam až do konce nestane. Týpek dost nesympatický, jeho dívka o mnoho lepší, i tak ale nadprůměrný survival, který můžu doporučit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu, který by měly preventivně vidět všechny slečny z města, chystající se se svým milým na stanovačku do divočiny. Nebo: Přesně ten druh filmu, který by žádný mládenec neměl pouštět své milé, plánuje-li ji ukecat na nějakou stanovačku do divočiny. Prostě takový malý romantický výlet, který se postupně změní v hustoatmosférický a adrenalinový horror. Nejprve skvělá scéna napjaté večeře s nevyzpytatelným Irčanem, jehož bowiják je velký a ostrý. Pak vtipné překvapení při pohledu na jezero. No a to nejlepší do třetice - na návštěvu přijde méďa Béďa, milý roztomilý huňáček! A je to možná ta nejpůsobivější návštěva, kterou jsem ve filmu viděl. Už jsem měl prst připravený na pětce, ale bohužel někdy v té chvíli dostane kameraman záchvat padoucnice, zasekne se mu zoom a začne rozostřovat kamera, čímž mi totálně znechutil a otrávil celý konec filmu, jsem už holt od přirození taková citlivá a zranitelná povaha. Za tuhle nepochopitelnou zhovadilost bych to retardované kameramanské prase s radostí skalpoval a rozpáral bowijákem a pak předhodil méďovi na hraní! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)
  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)

Reklama

Reklama