Reklama

Reklama

Gracepoint

(seriál)
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Život v idylickom prímorskom mestečku sa razom zmení, keď sa na miestnej pláži nájde mŕtvola mladého chlapca. Začne sa hlavné policajné vyšetrovanie, ktoré v mestečku rozdúcha iskru mediálneho šialenstva a chlapcovu rodinu uvrhne ešte do väčšieho zmätku a zúfalstva. Tragédia časom ovplyvní životy všetkých obyvateľov kedysi idylického mestečka. Podarí sa nájsť uspokojivé odpovede?
Hlavným hrdinom seriálu, ktorý nadväzuje na britský oceňovaný Broadchurch(od r. 2013), je detektív Emmett Carver (David Tennant), ktorý na začiatku deja prichádza do Gracepointu, aby zastával vysokú pozíciu v mestskej polícii. Túto prácu mala pôvodne dostať detektívka Ellie Millerová (Anna Gunn), ktorá tak, pochopiteľne, z nového šéfa nie je nadšená, no vo svetle udalostí je nútená s ním spolupracovať. K zavraždenému ju navyše viaže puto aj v súkromí, keďže obeť, Danny Solano (Nick Nolte). Ďalší obyvatelia sa snažia pomôcť, napríklad aj s mediálnou prezentáciou situácie. Dannyho smrť však napriek tomu vrhne na mesto negatívne svetlo, ktoré ovplyvní napríklad návštevnosť v hoteli Gemmy Fisherovej (Sarah-Jane Potts). Ona aj ďalší prítomní však skrývajú svoje vlastné tajomstvá a boli by neradi, ak by sa tieto dostali na svetlo sveta.
Celé vyšetrovanie sleduje reportér miestnych novín, Owen Burke (Kevin Zegers), synovec detektívky Millerovej. Jeho snahe informovať o novinkách ako prvý však bráni schopná reportérka San Francisco Globe Renee Clemons (Jessica Lucas), ktorá sa usadí v Gracepointe, aby o prípade referovala najmä kvôli detektívovi Carverovi.
Čím bližšie sa detektívi dostávajú k pravde o tom, čo sa stalo počas noci Dannyho smrti, tým temnejšie pravdy sa odhaľujú o celom mestečku, tvár ktorého už zrejme nikdy nebude ako predtým. (misterz)

(více)

Videa (64)

Trailer 1

Recenze (23)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Rozhodla som sa nebrať do úvahy fakt, že ide o kópiu "Broadchurch" a tak hodnotím, ako keby som originál nikdy nevidela. Nemá zmysel sa nasierať, že amerikánci natočili identické dvojča britského seriálu, to sme predsa vedeli už vopred. Anna Gunn je dobrá, čo sa však nedá povedať o zvyšku ansáblu. Musím povedať, že atmosféra britského originálu je podstatne depresívnejšia, to je neodškriepiteľné. Toto nízke hodnotenie mi ale príde trochu nefér. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Na Gracepoint se dá dívat dvěma způsoby- buď jako na lacinou kopírku originálního Broadchurch anebo jako na výtečný seriálový thriller. Ač bych si ještě před sledováním stoupnul spíše do první řady, tak po jeho skončení musím uznat, že to tentokrát těm Amíkům vyšlo, Gracepoint totiž JE výtečný seriál, se skvěle vybranými herci a tak vůbec. Jenže co naplat, vždycky to bude (tak trochu zbytečná) kopie, navíc něčeho tak nedostižného, jako je Broadchurch (nechci teď slyšet, že ani Broadchurch není originál :-p :-), který měl těch nezapomenutelných okamžiků přeci jen více, navíc podtržený mrazivým soundtrackem. Takže Gracepoint nakonec můžu doporučit, ale jen fanouškům Davida Tennanta, případně fanouškům amerických krimi seriálů. Obě skupiny si budou při sledování lebedit... než přijde přepsaný konec, který mně osobně moc nesednul. Ale jinak spokojenost, hurá na druhou řadu Broadchurch. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Asi si budu připadat jako ryba, která plave proti proudu místních rozbouřených řek, ale já to tak prostě neberu, že to je remake úspěšného britského televizního seriálu Broadchurch, jelikož jsem původní seriál viděl před více než půl rokem, takže jsem už dávno zapomněl o co jde? Horší by asi bylo, kdybych se na tyto dva seriály díval hned za sebou, ale já nehodnotím seriálové dílo podle toho, jestli je to remake nebo néé, ale podle toho, jak na mě ten daný snímek zapůsobil pocitově a taky co mi dal nebo eventuelně, co mi vzal, třeba ztráta mého drahocenného filmového času, což se v tomto případě nestalo. Hodnocení něco málo přes padesát procent mi připadá velmi nízké, protože i na IMDB má tento televizní počin 71% s čím veskrze souhlasím. Když si člověk přečte místní komentáře některých rádoby filmových znalců, tak by se na to radši ani nekoukal, protože dát originálu pět hvězd a tomuto remaku odpad i když je to pro ně prej na chlup stejný mi moc spravedlivé nepřijde. Po pravdě řečeno díky mé filmové skleroze, kdy po měsíci zapomínám o čem ten danej filmovej počin byl jsem se u tohoto seriálu poměrně slušně bavil a dokonce jsem do posledního dílu nevěděl, kdo je vrah a házel jsem vinu na všechny možné pachatelé, kteří se mi připletli do cesty. A pro diváky, kteří viděli oba tyto seriály zde můžeme vidět jiné zakončení než bylo v původním seriálu, takže to není úplně stejné, jak zde píše místní galérka zkušených komentraktoristů a proto má člověk takové to podezření, že to asi nedokoukali do konce? Protože ono to v Broadchurchi končí tak, že ......... a v Gracepointu to končí tak, že........ Každej, kdo viděl oba seriály, ať si tam doplní konce a zjsití, že ten konec je fakt jinej a možná pak přehodnotí své nemístné žvatlání, protože tohle fakt nesnáším, když lidi opisujou svý trapný komentáře u seriálu, který ani neviděli, protože jinak by asi zjistili, že tento seriál má jiný konec než originál !!! Jinak, co se týče příběhu, tak ten je veskrze stejný s tím rozdílem, že se odehrává kdesi v americké Kalifornii i když natáčení probíhalo v kanadské provincii Britská Kolumbie. Je pravdou, že David Tennant v roli hlavního vyšetřovatele Emmetta Carvera nebyl tak efektivní a byl tak trochu upozaděn americkými představiteli, kteří dostali možná více prostoru než by měli, ale i tak zahráli své role vcelku obstojně a já jsem spokojen a zároveň možná i trochu zklamán, že amíci nenatočili další sérii. A také jsem rád, že po dlouhý době jsem viděl televizní počin, kde se neolizují různé bukvice a lezbice a další nechutné transkrabice. Za kvalitní remake u kterého jsem se fakt nenudil a u kterého jsem dokonce do konce netušil pravého pachatele souhlasím s hodnocením na IMDB a to je těch 71%. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Má cenu hodnotit seriál, který už byl jednou vysílaný, jen pod jiným jménem? Je originální divadelní adaptace, hraná v jiném divadle s jiným hereckým ansáblem než při své premiéře? Ne, jedná se jen o reprízu – a stejně tomu tak je i u Gracepointu. Stejný obsah (někdy i slovo od slova), jiné kulisy, jiní herci – tedy až na hlavní roli (která má přitáhnout diváky) a jiné jméno. Ale pokud jste viděli původní Broadchurch, bude pro vás sledování Gracepointu jako jedno velké deja vú – jen tentokrát repliky zaznějí dosti uměle, s menším charismatem, s nulovým napětím.... snažila jsem se k seriálu přistupovat objektivně, jak by mě to zaujalo, kdybych neviděla originál – a pilot v tomto ohledu byl celkem povedený. Jenže jako u většiny seriálů, po pilotu nepřijde zázrak ale unylý standart s postupnou deklinací, kterou nezachrání ani přítomnost Tennanta. Což je smutné, jelikož se Davidovi konečně podařilo prorazit do amerického mainstreemu – no a zřejmě GP bude i jeho zkázou, protože osvícení diváci se od GP odvrátí zády a ti noví taky, protože to vysílá Fox... Původně jsem tu chtěla lamentovat nad idiocií remakování britských seriálů, které jsou jen rok staré (Protože Američani nejsou fyzicky ani psychicky schopni sledovat „cizí“ seriál, který se neodehrává v Americe - i když se v něm mluví anglicky.), ale to by bylo jak plakat nad prázdným hrobem. Tenhle trend se nezastaví, vzhledem k tomu, že scénáristům už dávno docházejí originální nápady, tak se všechno remakuje jak na běžícím pásu. Ale přeci jen jsem doufala v nějakou inovaci (jako například u Being Human, který si brzy šel svou novou cestou), ale té v GP dočkáme asi jen až na konci, ve kterém tvůrci slibují jiného vraha... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Což o to, tajemná atmosféra pilotu nechybí, režijně je to celé také zvládnuté na jedničku a vytříbená herecká sestava jede na sto procent. Jenže vážně je nutné všechen tento talent utápět v dle všeho prozatím naprosto okopírované kriminálce? Fakt by mě zajímalo, proč zrovna David Tennant má tu potřebu hrát podruhé to samé, jen v dosti okoukanější verzi. 60% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Přestože je příběh zasazen do Kalifornie, filmovalo se ve Victorii, hlavním městě kanadské provincie Britská Kolumbie. (jezurka42)
  • Pes Susan Wright (Jacki Weaver) je v seriálu označován za německého ovčáka. Ve skutečnosti je to plemeno malinois, jedno ze čtyř druhů belgického ovčáka. (jezurka42)

Reklama

Reklama