Reklama

Reklama

Godzilla vs. Biollante

  • Japonsko ゴジラVSビオランテ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gojira zmizela v hlubinách sopky Mt. Mihara, ale něco po ní přece jenom zůstalo. V troskách Tokia naleznou vojáci a vědci zbytky její DNA, které mají putovat do laboratoře. To by ovšem o ní nesměli vědět další zájemci. Americká společnost zabývající se genetikou Bio-Major a teroristická organizace ze vzdálené země Saradia. Po malé přestřelce DNA zmizí, aby se za pět let opět vynořila. Do rukou ji dostal doktor Shiragami, který již několik roků truchlí nad ztrátou své dcery a nyní se zabývá tajným výzkumem (buňkami Gojiry). Ty mají posloužit k vytvoření anti-jaderných bakterií, které by dopomohly zničit Gojiru, pokud by se ještě někdy objevila. Jenže nikdo netuší, že doktor pracuje na svém vlastním projektu. Ten se provalí poté, co je laboratoř přepadena a na svobodu se dostane podivný tvor, který se uhnízdí v nedalekém jezeře. Kombinací DNA Gojiry, výtažku z růží a lidských buněk vznikl „Biorante“. Společnost Bio-Major se však nechce tak lehko vzdát a tak začne japonské vládě vyhrožovat, že odpálí bomby u hory Mt. Mihara, pokud jí nedají zbytky získané DNA. Jak už to tak bývá, Gojira se stejně dostane na svobodu a my tak můžeme sledovat další „monster“ souboj a zoufalé snažení armády zabít legendární příšeru jednou provždy. (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Sweat55 

všechny recenze uživatele

V podstatě to stejné jako předchozí Godzilla, takže lehce a jednoduše zkopíruji svůj původní koment aby se neřeklo. Je tam nějakej příběh, kterej je ale o ničem a obsahuje dialogy jak z pornografického filmu. Na druhou stranu Godzilla je parádní, efekty pomocí miniatur skvělé a destrukce ohromná, takže nudit se nejspíš nebudete. A souboj s hlavním padouchem je fakt žrádlo, i když tu obří růži nakonci a létající hlavu si mohli odpustit hehe. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento v pořadí sedmnáctý díl měl být natočen již o něco dříve, protože přímo navazuje na předchozí film Gojira (1984), ale producent Tanaka požádal veřejnost o pomoc při finální podobě nového monstra. Ti mu mohli posílat jejich skripta, z nichž bylo nakonec vybráno to nejlepší. Bohužel jak jsem naposledy chválil scénáristu i producenty za jejich návrat k původní myšlence – tedy že Gojira není žádným zachráncem Země, ale jejím ničitelem, tak tady to vidím jako krok zpátky. Přestože tu opět propuká zkáza a demolice různých objektů a vojenské techniky, moc se mi nelíbilo využití nové nestvůry. A to i přesto, že její vzhled zas až tak špatný nebyl. Když už si s tím dali tolik práce, měli na tom pořádně zamakat a ne to odbýt dvěma krátkými souboji. Ty nevypadali vůbec špatně, jenže tvůrci se spíše zajímali o všechno jiné, jen ne o pořádný fight. Přimícháním špionážní vložky a lehce melodramatické zápletky okolo doktorovy dcery to místy vypadalo poněkud trapně. Japonci ovšem potřebují vždycky všechno pořádně zdramatizovat a kvalita jim u této série moc neříká. Hlavně když se pobaví oni sami. 50% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 Záverečný súboj to ťahá riadne hore. Biorante je fakt bohovské monštrum - tak "mytológiou" ako aj designom. Aj príbeh o klonovaní a prebúdzajúcej sa sopke je fajn, len nechápem, načo tam bola tá línia s baktériou a mafiou. Celkovo ten reaganovský military fetiš mi tu nesedí, no taká bola doba... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po minulom pomerne nudnom diely tvorcovia pochopili že Godzilla proste potrebuje mať proti sebe poriadneho protivníka a tak pre ňu prichystali niečo ozaj špeciálne. Nechali skrížiť godzillie bunky s obyčajnou ružou a tá vyrástla do gigantických rozmerov. Výsledné monštrum menom Biollante je naozaj impozantné a v konečnej fáze vývoja je to fakt skurvene obludná beštia, ktorú však Godzilla nakope za menej ako 5 minút. Celý film je bohužiaľ uťahanejší než kedykoľvek predtým, hlavné slovo tu majú rôzne geneticko-moralistické drísty a priemyslová špionáž takže Godzilla, Biollante a Super-X 2 ( vylepšené protiGodzillovské vznášadlo ) dostanú na svoje výstupy len veľmi málo miesta aby zostalo dosť času na ďalšie kecy a telepatické nezmysly šibnutého dievčaťa ktoré sa pokúša spacifikovať Godzillu silou vôle. Samotná Godzilla vyzerá lepšie než minule a má v papuli úplne nový slušivý jazyk. Efektná nuda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

18) GODZILLA vs BIOLLANTE (1989)___ HEISEI SERIES 1984-1995___80.léta jsou tady znát. Začátek je jak z nějaké podprůměrného akčního béčka, kde se hodně umírá a vše nevhodně podmalovává osmdesátkový vlezlý popík. Pak se film překlopí do asi půlhodinové části (s vizuálem laciné televizní okecávačky), kde se stále řeší, zdali naklonovat rostlinné buňky s godzillími, co z toho vzejde a zdali je to v zájmu vlády, stejně tak nově vyvíjené anti-nukleární bakterie (které mají pomoci porazit Godzillu), aby pak na scénu přišlo monstrum s názvem Biollante, které, klobouk dolů, má vskutku zajímavé impozantní parametry. Obrovský klon godzilly a rostliny, s hlavou coby obří poupě a smrtelnými popínavými chapadly. Nutno říci, že Biollante patři vizuálně k těm nejzajímavějším godzillím oponentům vůbec, škoda, že jeho tělesná konstituce je tak chatrná a boj tak krátký a jednoznačný. Z honosného názvu ´Godzilla vs Biollante´zůstane tak pouze několikaminutový nerovný souboj, jehož dojem vylepší závěr, kdy Biollante naroste do takových rozměrů, že o hlavu přeroste Godzillu a pěkně jí zatopí. Za Biollanteho a absenci otravné infantility poctivé 3*. ()

Zajímavosti (10)

  • Shinichirô Kobayashi, občianskym povolaním zubár, sa stal scenáristom filmu trochu kurióznym spôsobom, stal sa totiž víťazom súťaže, vyhlásenej v roku 1986, o najlepší scenár k novému filmu o Godzille. (beso74)
  • Boj Godzily a Biollante bol natočený pomocou stop-motion animácie. Nakoniec sa však vo filme neobjavil, pretože sa nedal zosúladiť so zábermi, kde boli použité iné špeciálne efekty. (beso74)
  • Na manipuláciu s monštrom Biollante bolo potrebných vyše 20 členov štábu. (beso74)

Reklama

Reklama