Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 5 lety navždy odešla jedna z největších postav naší populární hudby. Připomeňte si jej v mnoha ukázkách a vzpomínkách manželky Olgy, syna, přátel a kolegů E. Pilarové, H. Vondráčkové, J. Zelenohorské, K. Gotta, J. Suchého, K. Štědrého, J. Černého, K. Kodeta a dalších. Ve své době zapůsobil jako zjevení. Uhrančivé černé oči, kudrnaté vlasy, vousy. Nerad nosil formální obleky. Nejlépe se cítil v texaskách, v košili a kožené vestě. Říkal o sobě, že je typ vagabunda, tuláka, písničkáře, kluka se svobodnou duší. Jeho začátky v Praze byly těžké, neměl kde bydlet. Jeho skromnost však byla zarážející. Nikdy si nestěžoval, nikdy nedal najevo, jak na tom je. A stal se brzy hvězdou největšího formátu. Přesto se ve svých padesáti čtyřech letech rozhodl Waldemar Matuška k dosti odvážnému kroku. Opustil pražské hvězdné pohodlí a emigroval do USA... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"...a ceny jsou stálý, a lidi se maj". Příjemný snímek o Waldemaru Matuškovi, oblíbeném zpěváku mého dětství. Naprosto přesně si vybavuji dobu, kdy Matuška emigroval, a kdy, přesně jak je to v dokumentu popsáno, se tehdejší režim snažil jej totálně vygumovat z povědomí zdejších lidí. Smutná doba. Ale jeho písničky se přesto vygumovat nepodařilo. Aspoň na táborech, kam jsem jako dítě jezdil, a kde jsme dál zpívali Terezu, Třešně či třeba Růže z Texasu... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný dokument o Waldovi, na kterého vzpomínají především manželka Olga a dále spousta jeho kolegů a kamarádů. Vyprávění je proloženo spoustou archivních materiálů obecného i soukromého rázu. Dokument, který slušně přiblíží život Waldemara Matušky, přesto k úplné spokojenosti něco chybí. Hudební spolupráce: Josef Spal ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama