Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad! Větší zážitek z toho bude mít fanda GoT, ale i bez toho si užijete luxusní podívanou. Nejlepší postava, bez debat je (král) Richard. Alan Menken je génius a téměř každou písničku, po poslechnutí nemůžete dlouho dostat z hlavy. TOP 10: Finally, Lord of the sea, She´ll be mine, Galavant theme, Serenade, Maybe you are not the worst thing ever, If I Could Share My Life With You, Happiest Day of my Life, Time is of the Essence, My Dragon Pal and Me ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech nebudu hodnotit, ale komentář si dovolím napsat už teď, protože jsem se naprosto bavil. Sympatické postavy, které fakt hláškujou. Je to hrozně vtipný a bláznivý. Ničeho se to nebojí. Nejsem fanda filmů kde se zpívá, ale tady se mi to naopak líbilo a pěkně to tam sedlo. Navíc krásné prostředí zřícenin hradů. Nic podobnýho jsem ještě neviděl. Můžu jenom doporučit. Tohle musí zvednout náladu každýmu. Takže teď po šesti dílech musím dát 5*, suprová záležitost. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po prvním (dvoj)dílu zatím 4/5. Výborně zvolené obsazení, velký palec nahoru za Timothy Omundsona alias Lassitera z Agentury Jasno, písničky chytlavé, až to hezké není a správná míra infantilního humoru, který k trapnosti zatím sklouzává jen zřídka. Uvidíme, co budu říkat po osmi epizodách, ale Gááááálaváááánt má zatím nakročeno velmi slušně. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Mohl bych vést hnutí na protest za ukončení tohoto úžasného seriálu. Plno gagů, naprosto dokonalé písničky. Vždyť tomu nic nechybělo, každý díl mě bavil, já se smál, byl jsem napjatý. A oni po 2 sezonách seriál zruší. Fakt obrovská škoda. Přitom spoustu hloupých seriálů pokračuje. Co postava, to perfektní a osobitý charakter. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Sunny Valencia!" První série je za 4-5* a originální. Jedinečná a kompaktní. Druhou tvůrci v prostředku uměle natahovali jako nešťastníka na mučícím stroji a ještě strkali do děje všechno, co šlo náhodou okolo (začíná a končí fajn). Hodnotím primárně podle první série. Bláznivý středověký muzikál s nadsázkou "ako sviňa". Parodie na legendu o Artušovi, Boj o trůny a bůh ví, co ještě. Statečný rytíř, krásná odvážná princezna, extra drsný bijec a nezapomenutelný pannenský král. "Everybody sing!" ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1tUW86-hQz8 (trailer je ponejvíce poskládaný z první epizody první řady). ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))

Reklama

Reklama