Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletý snílek Dany a o dva roky starší Odysseas, synové albánské matky, se rozhodnou vyhledat řeckého otce, kterého nikdy nepoznali. Společně za ním vyrážejí do Thessaloniki, aby ho donutili přiznat otcovství. Po matčině smrti opouští šestnáctiletý snílek Dany Krétu a odjíždí do řecké metropole za starším bratrem Odysseasem. Synové albánské matky a řeckého otce, kterého nikdy nepoznali, se cítí být cizinci ve vlastní zemi. Vydávají se proto na cestu do Soluně, kde snad žije muž, jenž jim dal život. Tam se však zrovna odehrává konkurz do pěvecké soutěže Greek Star, kde by Dany moc rád viděl svého nadaného bratra zpívat a stát se vycházející hvězdou v zemi, která je odmítá přijmout. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

luciebenadova 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu. A taky jednoho sexy bráchu a jednoho teplýho bráchu a plyšovýho králíka. A ti hledaj tátu. Až se člověku chce nad tou balkánskou komedií mixovanou s trochou jizanske soap opery rozplivat. I přes dlouhou stopáž se člověk ani na minutu nenudí a chce s tim sexy bráchou zpívat. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[IFF 2014] Zábavná šialenosť s výraznými antickými rysmi (Xenia, Odysseas, Antigona a časové limity) a bizarnými postavičkami, s funkčným konceptom road movie pretínanej slušným súhrnom súčasných spoločenských motívov (homosexualita, vyrastanie bez otca, pátranie po minulosti, talentové súťaže, hudba) a žánrov, na ktorej však nedokážem prekusnúť stereotypné postavy a situácie, s ktorými sú konfrontované; predovšetkým potom hlavného hrdinu - gaya. Nech sa snažím ako chcem, táto skutočnosť ma neuveriteľne iritovala a nebyť toho, že sa dokážem vzoprieť sám sebe, bez rozmyslu vrazím dve hviezdy. To by však bolo vrcholne nespravodlivé pre film, ktorý ma dokázal rozosmievať od prvej do poslednej minúty aj vrtkavým prevracaním krehkej nádoby s nápisom "magický realizmus", miestami pre heterosexuálneho diváka až neznesiteľnou fyzickosťou tiel hercov, genderovou nedbalosťou a cameom Patty Pravo. 70% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Život je ružová gulička a hebká kožušinka prítulného bieleho králika. Takto to má skoro každé dieťa. Teda až do chvíle, kým zistí, že všetko je trochu inak. Oveľa drsnejšie, prízemnejšie, krutejšie. Únik do sveta fantázie nepostačuje. No ak má takéto dieťa v sebe aspoň kúsok hravej imaginácie, bez ohľadu na partnerské preferencie, a minimálnu podporu v rodine, tak tú kožušinku si v sebe udrží. Magické fantazijné príbehy totiž môžu pokračovať aj po prebudení sa zo sna. Stačí mať oči otvorené a príležitosť TO zažiť nastane. Takýto je zhruba odkaz popovej drámy o ceste dvoch bratov, hľadajúcich otca. Na tejto ceste sa dospieva a aj dosť spieva. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

S řeckými artovými filmy jsem v poslední době neměla moc dobrou zkušenost. U Špičáku (2009) to nebylo z důvodu nelibosti, ale film mě, mírně řečeno, rozcupoval svou syrovostí. U následujícího Na kathesai kai na koitas (2013) jsem se zase potýkala s vlastním nezájmem o filmové dění a nepřesvědčivými, chvílemi až iritujícími hereckými výkony. Má na tom asi velký podíl i fakt, že jsem celý film viděla doslova ze špatného úhlu. Xenia je v tomto smyslu o několik stupňů výš. Film má své své humorné momenty, i když velmi jednoduché a proto na mě, soudě i dle závěru, působilo spíš jako komedie, než drama. Pokud by mělo být dramatem, představuji si trochu jiné snímání hlavních hrdinů, které nám intimněji přibližuje jejich reakce a vnitřní svět. Kupříkladu s představami hlavního hrdiny se ale pracuje dle mého názoru bezchybně a diváku je umožněno v nich setrvat. Hrdina ztracený ve vlastní tašce, tráva měnící se na chlupatou hruď, nejlepší přítel králík. Některé scény mi ale naopak připomínají telenovely. Hrdinové se ocitají ve zbytečně vypjatých situacích, kdy po sobě hystericky pokřikují, což má nejspíš podpořit extravagantní postavu Danyho a ukázat, že je stále ještě dítětem. Dítětem, které by mělo být připraveno vyrůst, ať chce či nechce, což je mu na konci zdůrazněno, nevypadá to ale, že touto variantu bere v potaz. Jeho bratr naopak v osmnácti letech vypadá i chová se na 25 a jeho postava není zdaleka tak zábavnou, spíše přitěžující. Možná tak ve výsledku oba upadají do škatulky určitého stereotypu - mladší lehkomyslný, starší rozumný. Přemýšlela jsem, jak zajímavé by to bylo naopak. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kostas Nikouli hraje jako Bůh a je úplně jedno, že jeho postava je odporný zmrdeček, co by zasloužil přetáhnout řetězem od trajektu Anek ferries. Tohle drama a postupně spíš road trip docela baví a rozhodně nenudí. Starší brácha si brzy získá sympatie, protože někdo toho mladýho kokůtka hlídat musí. Máme tu v databázi celkem silné výpadky v nedoplněných hercích, Marissa Triandafyllidou hrála nedávno jednu z hlavních rolí v seriálu Maestro. Především tu však nemáme provázaného strýčka Tasa, jehož úžasně ztvárnil Aggelos Papadimitriou. A ten vtípek s králíčkem panu režisérovi jen tak neprominu! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama