Reklama

Reklama

Temnota přichází

  • USA The Darkness (více)
Trailer

Rodina Taylorových je na dovolené v Grand Canyonu v Arizoně, kde malý syn Mikey najde v jeskyni černé kameny, na kterých jsou vyobrazeny různé symboly. Bez vědomí rodičů si je odveze s sebou domů, ale po návratu se začínají se v jejich domě dít podivné události, které jim obrátí život vzhůru nohama. Mikeyho se totiž zmocnily temné síly... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z hororů, kdy si říkáte, skvělí herci, dobrý námět, ale naprosto všechno špatně. Začátek se jeví docela slibně, rodina ve skalách na pikniku a nejmenší člen z rodiny narazí v jeskyni na podivné kameny. Doma se začínají dít zvláštní věci a děti se chovají divně. Prvky duchařiny jsou zde vykresleny velmi málo a když už, velmi špatně. Hodina filmu je o pár mizerných lekačkách, ale nijak to neirituje a jakési fungování v rodině je koukatelné. Problém je, že kvalita filmu má sestupnou tendenci a finále, vymítání domu a celé vyústění hororu je jedno z nejslabších, které jsem v poslední době viděl. Také jsem měl dojem, že herci hrají napůl a ani oni nebyli tahouny......3/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Povydařeném Wolf Creek(u) 2 přihazí McLean s dvěma hodně slabýma filmama. The Belko Experiment se dá ještě rozdejchat a až takovej průser to není, ale The Darkness už je naprostá sračka. Tohle snad nemůže oslovit nikoho. Bez špetky napětí a bez atmosféry. Jedna z nejslabších duchařin co jsem za poslední dobu viděl. Mám tak jistý obavy jak asi dopadne Wolf Creek 3. No snad se McLean vzpamatuje. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Horor, který kdovíjal nevyděsí, ale rozhodně to není špatný film. Hodnocení je tradičně zase úplně mimo. Námět to má velmi zajímavý a hned jsem si vzpomněl na jednu epizodu z Akt X. Zpracováním je takový spíše rodinný thriller než-li nervydrásající horor. Film moc netlačí na pilu, ale rodinka bojující proti neotřelým bubákům je sympatická a film nenudí. Obsazení to má kupodivu dost nadprůměrné, Kevin Bacona mám rád, Radha Mitchell mi nevadí a ani děcka nejsou v ničem pozadu. Za mě slušné trojhvězdí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je často zvykom, že by K. Bacon hral v niečom takto slabom. No ale varovaním mi asi malo byť, že to dávala JOJ-ka, niekedy neskoro v noci. Nápad s kameňmi a duchmi, čo prenikli do nášho sveta celkom fajn, no samotný príbeh by k smrti unudil aj desaťročného chlapca - vlečúce sa podľa sto krát videnej šablóny (jeden verí, druhý neverí, súrodenci kde obaja majú problémy, pracovitý mužíček, nespokojná matka....). A to radšej nespomeniem hororové prvky, ktoré pozostávali len z akéhosi čierneho dymu a pár indiánskych masiek. Ledva podpriemer. 30/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je môj obľúbený týpek, ale nebyť neho, nedalo by sa na tento film pozerať. Veľké sklamanie, ak uvážime, že režíroval tvorca jedného z najlepších krokodílích hororov na svete. Ďalším plusom je dôraz kladený na atmosféru (trocha mi to pripomenulo Balaguerovu Temnotu) a psychológiu postáv + zaujímavý nápad „indiánskych duchov terorizujúcich autistické deti“. Naopak, mínusom sú tupé ľakačky, nečasto použité, ale o to nekvalitnejšie CGI, nezaujímavé médiá, predvídateľný dej a na horor dosť veľké negatívum a to to, že som sa nebál, ani nebol znepokojený či vyvedený z miery. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama