Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Každému, kdo to označuje v komentáři za podivný film, bych doporučovala shlédnout to se španělským dabingem. To je teprve zážiteček :) Trochu ovlivněna zdejšími negativními komentáři, užila jsem si film ještě víc, než kdybych o něm nic nevěděla. Trochu mi vadil styl vyprávění a střihové postupy, ale ke konci se nějak vytratily a zůstal jenom déšť a mudrující muži, kteří znají pouze jednu stranu mince, ať se sebevíce snaží předstírat opak. Ve všem tom chladu a odměřené otevřenosti jsem se s Kanem dá se říci ztotožnila. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Jediný Oshimův film, který jsem viděl je Veselé Vánoce, pane Lawrenci s D. Bowiem a už ten se mi moc nelíbil. Nějak jsem nepřïšel na chuť ani filmu o teplých samurajích. A není to ani námětem nebo nedostatkem akčních scén, ale spíš naprostou emoční sterilitou.(18.5.2005) ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že je to teplé. Vadí mi, že ten scénář je naprosto dementní, herecké výkony jsou neuvěřitelně dementní (ale tak špatně napsané postavy se špatně hrají). Vizuál mě nezaujal. Jeden velký otazník, proč tento film vůbec vznikl? Ze Samurajů dělá buzny a gaye uráží vykreslením perverzních sexuchtivých slizkých pánů. + Zážitek z "dabingu" = Neocenitelný filmový zážitek. I přesto doporučuji, myslím, že se pobavíte. (Prosím zařadit do žánru komedie!) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl, že na těch samurajích je něco divnýho. Nosí obřadně za psem takové ty dlouhé zahnuté tentononc, a ten způsob úchopu rukojeti... C-c-c... Takže není s podivem, že když se nikdo nedivá, strkají tihle neohrožení válečníci svoje "krátké zahnuté zbraně" všude možně. Hanba mluvit... No teď vážně. Nebylo to vůbec špatné. Když jsem film viděl poprvé před lety, měl jsem pocit, že příběh dává dokonalý smysl. Po včerejším skouknutí už si tím nejsem tak úplně jistej, každopádně se mi líbil způsob, jakým je vyprávění postaveno. 3,5* Kdybych to viděl v originálním znění a ne s odporným brněnským dabingem, možná by se samurajíček Kano i se svou ošoupanou prdýlkou překulil do čtyř hvězdiček. Ale teplý samuraj s brněnským přízvukem byl možná už příliš avantgardní zážitek... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

na první pohled celkem nudné. Na druhý možná taky, ale na ten třetí dostanou všechny postavy prostor zaujmout, stačí jednoduše přijmout fakt, že toliko samurajů pálí za oním mladým zajíčkem. Jsem si jistej, že nebýt to o homosamurajích (kdyby hlavní postava byla opačného pohlaví), bylo by hodnocení jiné (ať už k lepšímu nebo horšímu). Docela mne potěšila dobrá technická stránka věci. Příběh je neortodoxní a vůbec nevadí, že se v podstatě odehrává jen v pár interiérech a třech venkovních scénách, scénář a zpracování to vše vynahradí. Textové, "časové" předěly jsou super. ps: stále žasnu, jak přirozeně bylo téma homosexuality zpracováno ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama