Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

osmnáctiletý sozaburo kano vypadá nevinně, ale zdání klame. ve skutečnosti je to psychopat, který využívá nadržený chlapy k sexu a pak je vesele zabíjí. vlastně je to geniální. miluje zabíjení, takže se přidal k samurajům a u nich si beztrestně nadělal pár killů. nice. be gay, do crime. 👍🏻 BTW, soundtrack byl nádhernej. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Jediný Oshimův film, který jsem viděl je Veselé Vánoce, pane Lawrenci s D. Bowiem a už ten se mi moc nelíbil. Nějak jsem nepřïšel na chuť ani filmu o teplých samurajích. A není to ani námětem nebo nedostatkem akčních scén, ale spíš naprostou emoční sterilitou.(18.5.2005) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

na první pohled celkem nudné. Na druhý možná taky, ale na ten třetí dostanou všechny postavy prostor zaujmout, stačí jednoduše přijmout fakt, že toliko samurajů pálí za oním mladým zajíčkem. Jsem si jistej, že nebýt to o homosamurajích (kdyby hlavní postava byla opačného pohlaví), bylo by hodnocení jiné (ať už k lepšímu nebo horšímu). Docela mne potěšila dobrá technická stránka věci. Příběh je neortodoxní a vůbec nevadí, že se v podstatě odehrává jen v pár interiérech a třech venkovních scénách, scénář a zpracování to vše vynahradí. Textové, "časové" předěly jsou super. ps: stále žasnu, jak přirozeně bylo téma homosexuality zpracováno ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase chtěl někdo být hodně kreativní, když vymýšlel český název, že...? Totál zásek vedle. V ČT to běželo pod mnohem lépe obsah vystihujícím názvem "Gohatto: Tabu samurajů". Ale k filmu: Nehodnotím obsah, ačkoli si myslím, že z námětu se dalo vytěžit mnohem víc. Co to formy jsem v rozpacích - nevím, jestli je to opravdu nepochopením kultury a mentality obyvatel země Vycházejícího slunce anebo to režisér nezvládl, ale pravdou je, že film byl krapet zmatený, vypravěčsky těžkopádný a pro běžného konzumenta dost těžko stravitelný. ()

pijavica 

všechny recenze uživatele

7,0/10 Zvláštny filmový hybrid - podľa úvodných scén by malo ísť o jeden z ďalších samurajských filmov, ktorý sa však postupne mení na ľúbostnú drámu (so štipkou komédie) a ku koncu sa zvrhne na (nedopovedaný) detektívny thriller. Čo je však najdôležitejšie, žánrové zmeny sú úplne plynulé. Formálna a aj vizuálna stránka je na veľmi slušnej úrovni. Záhadou je pre mňa český distribučný názov "Posledný samuraj", ktorý nemá s príbehom absolútne nič spoločné - pokiaľ viem,v zahraničí sa používa "Tabu" (čo by mal byť viac-menej doslovný preklad). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama