Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouholetý vztah s sebou přináší i jisté dilema. Vlézt do chomoutu – ano či ne? Young-min (Jo Jeong-seok) má jasno. I přes varování některých svých přátel se jednoho dne definitivně rozhodne požádat svoji přítelkyni Mi-young (Shin Min-ah) o ruku. A i když to tak na první pohled nevypadá, nakonec se jim skutečně nad hlavami rozezní svatební zvony. Jenže netrvá to ani tři měsíce, a do jejich společného života zavítají problémy. Zakázaný chtíč, žárlivost a snaha zachovat si před okolím tvář, odcizení se a pocit nepochopení a osamělosti. Vše, co bylo na jejich vztahu krásné, pozvolna umírá. Z milenců se stávají cizinci. Cizinci, kteří se neposlouchají, nevnímají. Kteří sice žijí vedle sebe, ale nikoliv spolu. (EMIA)

(více)

Recenze (6)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Jenom jsem tím myslela, že jsem osamělá. Být osamělý neznamená, že jsi sám. Je opravdu děsivé, když s někým jsi a připadáš si osaměle". Tahle slova jsou mnohdy krutou pravdou a hodně se dotkla i mého já. Nejsem odborník na korejské filmy, ale tohle téma je stále aktuální po celém světě. Řekněte mně výjimku, myslím, že neexistuje. Oni se začali hledat až v manželství, ale o tom to přece je, nikdo nevstoupí do svazku se zcela jasnou myslí a představami, takže to jejich škádlení, žárlivost, později zloba a neporozumění patří samozřejmě k věci. Pak už jen záleží na tom, jak se k tomu každý postaví. Líbila se mně chvilka u moře, vnitřní promluvy Young-Mina (kurzíva) a postupně se stupňující sebezkoumání hlavně Younga do větší hloubky. Umět pochopit druhého je někdy setsakra těžká věc a některá slůvka jde velmi těžko vyjádřit, protože ta pýcha a nepokora je pěkná potvora, která nám v tom brání. Když to alespoň několikrát za manželství dokážeme říct, tak může být chvílemi také taková jedna velká báseň a nebo poezie? "Je pravda, že život je báseň a báseń je příčinou života, ale nedovolte, aby Vám poezie vzala to, co máte rád". - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. - Díky moc ainny za titulky ! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem si slibovala hodně, takže nebudu skrývat mírné zklamání. Po tom, co jsem viděla ukázky, jsem čekala o něco víc komedie, a taky víc romantiky. Jenže tady nejde o čerstvě zamilovaný pár, který se právě poznal a prožívá svůj nejkrásnější rok. Tenhle příběh je o páru, který se po několika letech rozhodne svůj vztah zpečetit a náhle musí čelit stereotypu. A pochopit tuhle lásku je samozřejmě mnohem obtížnější, komplikovanější a bohužel i méně romantické. Tvůrcům se ale moc hezky povedlo vyjádřit, jak těžké to ve vztahu občas je. Jak si dva lidé, kteří se předtím sladce milovali, najednou dokážou lézt na nervy, a jak nelehké je uvědomovat si, proč vlastně v tom vztahu jsme. Tahle stránka je zvládnutá opravdu dobře a člověk se v tom vidí. Takže i když jsem se smíchy nepopadala za břicho, byl to fajn film, ke kterému se určitě ještě někdy vrátím. Jen doufám, že mě příště Jeong Seok Jo nebude tolik štvát. Nerada bych si ho zprotivila. 3,5* ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tenhle film si nějak větší pozornost zdejší silné "korejské" komunity nezískal....a to je škoda. Ona to sice prakticky moc romantika není, ale spíše hodně uvěřitelná a pravdivá sonda do každodenních radostí a strastí partnerského života se vším co k tomu patří. A je podaná opravdu velmi autenticky a dvojkou hodně sympatických hlavních představitelů. Jen teda musím vyjádřit velké zklamání nad šatníkem "lištičky" aspoň jednou jedinkrát jí mohli dát na sebe něco sexy....no ale to bych od těch cudných šikmooček chtěl asi moc :-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak korejské a přece tak globální. Všichni novomanželé jsou jako přes kopírák a je jedno odkud pocházejí. Nejenom proto film splnil přesně to, co jsem od něho čekala. A možná díky hlavním představitelům i něco víc. Nevědět, že je to remake, tak si budu myslet, že role byla Jo Jung-sukovi napsaná na tělo, byl přesně takový, jakého jsem ho chtěla mít. Shin Min-a je moje druhá nejoblíbenější herečka, takže nemá cenu tu ze sebe chrlit nekritické superlativy, ale prostě byla výborná. Roztomilá, protivná, nešťastná a tak krásně nezpívající. Už z propagace filmu bylo vidět, že si ti dva sedli i mimo kameru, a že to na plátně asi bude znát. A taky že bylo. Film sám je přesně v duchu korejských seriálů. Ze začátku se divák směje a ke konci ho začne do svých spárů stahovat patos. Tady ho ale bylo namícháno s citem a jenom trošičku, takže ani po skončení v divákovi žádná slzavě slaná pachuť nezůstane. Bude spokojený, že není jediný, kdo tyhle novomanželské etudy prožíval. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o páre manželov, ktorí síce ešte nie sú svoji až tak dlho, ale aj tak cítia, že už to nie je také, ako predtým, čaro ich vzťahu vyprchalo a na povrch vychádza mnoho nezhôd. Navyše obaja nachádzajú aj iných ľudí, s ktorými je im príjemne a tak sa musia rozhodnúť, či má ich vzťah stále zmysel a musia prekonať plno prekážok. Spracovanie sa mi páči, síce o nejakej originalite sa tu ani trochu hovoriť nedá, ale to pri tejto téme nie je ani najmenší problém. Celé to pôsobí tak príjemne uveriteľne, keďže podobných príbehov je aj v skutočnom živote nespočet, no pozerá sa na to veľmi dobre. Obe hlavné postavy sú výborne zvládnuté, bavili ma aj samostatne a ten vzťah som im veril, pričom sa skutočne dobre pozerá na tú ich snahu udržať vzťah, aj keď pre neho už nenachádzajú moc dôvodov. Takže po celý čas tu nemá čo prekvapiť, ale zároveň som nenašiel vôbec nič, čo by mi nejak prekážalo, nie je tu ani žiadne slabšie miesto, jednoducho sa mi to páčilo od začiatku až do konca. Sadlo mi to aj žánrovo, kvôli uveriteľnosti očakávane žiadny žáner až tak nevyniká, ale nájde sa tu nejaký ten humor, samozrejme dráma a romantika je presne taká, ako sa aj od tejto témy dá očakávať. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, tradične skvelá Shin Min-A, sadol mi aj Cho Jung-Seok, takže vytvorili sympatickú dvojicu, ale sadli mi aj všetky výraznejšie vedľajšie postavy, ako susedka, alebo ich priatelia. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, všetky stránky sú pre potreby filmu zvládnuté úplne ideálne. Takže My love, my bride v rámci žánru síce ničím nevyniká, ale aj tak musím hodnotiť dobre, dejovo, herecky a aj vizuálom mi to sadlo, príjemná žánrovka. 74% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama