Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský diplomat, působící v Paříži, je šokován, když jednoho dne zjistí, že jeho žena má milostný poměr se šimpanzem. Jeho představy o sexualitě, které by mohly být považovány za relativně liberální (a v souladu s dobovými „pravidly hry“), jsou v mžiku ty tam. Situace se ještě zkomplikuje tím, že opice začne s celou rodinou žít v jedné domácnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

raroh 

všechny recenze uživatele

Scénář Carrièrův pokračuje v duchu těch, co psali spolu s donem Luisem, jenže Ošima je spíše japonskou paralelou Godarda. Podobně i angličtina, která zní ve filmu častěji než francouzština, k této freudovské burlesce tolik nepasuje. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Manžel nedokáže uniesť (nie je divu), že jeho manželka ho podvádza so šimpanzom. Na komédiu príliš strohé, na drámu príliš absurdné. Ťažko tento film aj hodnotiť. On sa totižto celý čas tvári akoby bol myslený vážne (čo je súčasťou jeho komiky), no mne tu chýbal istý explicitnejší satirický tón, vďaka ktorému by film vyznel ďaleko výraznejšie. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Co vede Nagisu Oshimu k volbě témat pro jeho filmy, mi asi navěky zůstane záhadou. Volnomyšlenkářská (jak jinak) neuvěřitelnost o milostném čtverci, v němž jedním z aktérů je šimpanz(!!). Francouzská produkce je na vysoké úrovni, představitelé ústředního páru jsou dobří a i přes několik zlehka kýčovitých momentů jde o nadmíru zábavný a originální kousek, chytře si pohrávající s (re)definováním neurčitých hranic lásky. ()

Galerie (10)

Související novinky

12. Seminář archivniho filmu: Marco Ferreri

12. Seminář archivniho filmu: Marco Ferreri

17.04.2010

12. ročník tradiční akce proběhne v Uh. Hradišti 7. - 9. května a přiblíží u nás až na výjimky vesměs neznámou tvorbu slavného italského režiséra Marca Ferreriho, který v mnoha ohledech bořil… (více)

Reklama

Reklama