Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (72)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nezamlouvají šílenosti, které dokázali sepsat jedině scénáristé na dost velkým tripu, tak se Knihovníkům vyhněte velkým obloukem. Pokud jste fanoušky laciného bratrance z druhého kolene Indiana Jonese jménem Flynn Carsen, tak jste Knihovníky už nejspíš dávno viděli. Pak tu je ještě jedna kategorie potencionálních diváků – jestliže vám vyhovuje seriál typu Warehouse 13, tak v The Librarians můžete najít uspokojivou náhradu. Já ale nespadám ani do jedné kategorie a přinutila jsem se na tuhle šílenost podívat jen proto, že tam hraje Chris Kane.... když ale člověk přetrpí tak dva tři díly, tak si prapodivně uvykne na ten bizarní svět a jestliže vypne mozek na maximum, tak se může i celkem pobavit. A nebo při sledování požijte rekreační drogy, to by taky mohlo fungovat. ()

sydney 

všechny recenze uživatele

Protože jsem všechny tři celovečerní filmy s Noahem Wylem měla hodně ráda, na seriál jsem se docela těšila. Po třech dílech jsem ale zklamaná. Nějak to prostě neladí, knihovníci v roli záchránářů světové rovnováhy jako stěžejní bod téhle slátaniny jsou málo. Navíc Wyle po druhém díle poté, co splnil svoji úlohu návnady ze seriálu vybruslil a zbytek obsazení tahákem nebude. Mám ráda filmy s Jonesovskou tématikou,ale tenhle už s nimi nemá nic společného. Na druhou sérii bych moc nesázela. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro nefanoušky žánru slabé 3* (nebo fakt hodně silné 2). Pro fanoušky žánru tak na přelomu 3 a 4. V podstatě to je "magičtější Warehouse 13" s koncepčně ukotvenějšími a nápaditějšími (a lepšími) hlavními charaktery a pár dobrými originálními náměty, zato s bohužel slabším uchopením těch "tradičních" témat a bez tolika nápaditých originálních zápletek. Celkově to hodně trpí na striktní epizodičnost, která moc neumožňuje rozvést věci víc do hloubky nebo je pojmout trochu zajímavějc. Na začátku je kvalita hodně oscilující, ale pak se vyrovnává a troufám si říct i roste - 3. a 4. série jsou skutečně lepší, než 1. a 2. (byť obecně silné stránky i slabé stránky jsou napříč seriálem stejné) ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Už filmy byly tak trochu pitomé, ale příjemným jednohubkově zábavným způsobem. Taková béčkovost je prostě jednou za dva roky potřeba :-) Ale v seriálu? Navíc když vedlejší role nehrají áčkoví herci? Výsledek se dal čekat. Je to blbé až to bolí, navíc ještě špatně natočené... Ale pořád je tu celkem zábavné geekovské univerzum, díky kterému se to dá přestát, cestování po světě, draze vypadající produkce... Ale jen tak namátkou: Skrytí ninjové, útočící s hlasitým řevem. Dokonalý voják v podání sexy blondýny, co ani neumí držet pistoli. Mág-zabiják, který bezmocného hlavního hrdinu "odstaví" tak, že mu špičku supermeče lehoučce píchne do stehna. A to byla jen první půlka pilotu. Koneckonců i všechny "hlavní" postavy jsou tu tak nějak Deus Ex Machina, jelikož jdou prakticky proti "pravidlům", nastaveným během prvního filmu... Ale čert to vem, guilty pleasure :-) 50% ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Noah Wyle aka Flynn Carsen je určitě můj guilty-pleasure, takže jsem byl moc zvědav co teď přijde v seriálové podobě! Po úvodním dvoudílu, nechci předčasně hýřit nadšením, ale musím! Jede v podobně ztřeštěném stylu jako původní tři filmy, je to pěkně svižné a nenudí! Potěšila mě přítomnost Judsona a Charlene i to, že seriál jednoduše pokračuje po původních třech filmech stejným stylem i celkovým podáním i se stejnými herci a vzhledem k pilotnímu dvoudílu, je to vlastně další Flynnův film, ale nepotěšila mě zpráva, že samotný Noah Wyle, který si tuto roli evidentně opět skvěle užívá, zde zůstane jen pár dílů a později snad sporadicky (jeho nepřítomnost je vyřešena hezky - nezemřel - vydal se hledat ztracenou knihovnu), takže je i reálně možný jeho návrat... Vzhledem k tomu, že mu končí Falling Skies, by se mohl i zdržet... Na druhou stranu je zde Christian Kane (Leverage) a od něj taky dost očekávám, takže celkově po úvodním dvoudílu za 74% a nedočkavě očekávám další díly... ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Padne zde narážka na Česko, Flynn (Noah Wyle) zmiňuje Machina Meteorologica, první bleskosvod od Prokopa Diviše. (Karlosik_4)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Batšebin olej léčení, Marrakéšská hvězda, Dopis od knihovny, Registr a Digitální model Země s umístěním dračích žil. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama