Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (72)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nezamlouvají šílenosti, které dokázali sepsat jedině scénáristé na dost velkým tripu, tak se Knihovníkům vyhněte velkým obloukem. Pokud jste fanoušky laciného bratrance z druhého kolene Indiana Jonese jménem Flynn Carsen, tak jste Knihovníky už nejspíš dávno viděli. Pak tu je ještě jedna kategorie potencionálních diváků – jestliže vám vyhovuje seriál typu Warehouse 13, tak v The Librarians můžete najít uspokojivou náhradu. Já ale nespadám ani do jedné kategorie a přinutila jsem se na tuhle šílenost podívat jen proto, že tam hraje Chris Kane.... když ale člověk přetrpí tak dva tři díly, tak si prapodivně uvykne na ten bizarní svět a jestliže vypne mozek na maximum, tak se může i celkem pobavit. A nebo při sledování požijte rekreační drogy, to by taky mohlo fungovat. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro nefanoušky žánru slabé 3* (nebo fakt hodně silné 2). Pro fanoušky žánru tak na přelomu 3 a 4. V podstatě to je "magičtější Warehouse 13" s koncepčně ukotvenějšími a nápaditějšími (a lepšími) hlavními charaktery a pár dobrými originálními náměty, zato s bohužel slabším uchopením těch "tradičních" témat a bez tolika nápaditých originálních zápletek. Celkově to hodně trpí na striktní epizodičnost, která moc neumožňuje rozvést věci víc do hloubky nebo je pojmout trochu zajímavějc. Na začátku je kvalita hodně oscilující, ale pak se vyrovnává a troufám si říct i roste - 3. a 4. série jsou skutečně lepší, než 1. a 2. (byť obecně silné stránky i slabé stránky jsou napříč seriálem stejné) ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mám asi trochu jiný vkus než většina, protože jsem se u toho nudil. Hlavní postavy knihovníků jsou úplně plytké, nezajímavé a moc mluví o ničem (viz dialog na konci 3. dílu o důvěře). Akce je trapná, herci se neumí hýbat a choreografie je nulová. Nejvíc mě štvala naprostá nelogičnost v řešení záhad. Podobně jako ve Scorpion, hodně inteligentní lidi zde řeší záhady naprosto debilitním způsobem, který nemá moc logiku, hlavně, že směřují tam, kam si scénáristi přejí. Mumlání té "matematičky" je nejhorší, u toho dycky mlátím hlavou do stolu. Například když stojí u menhiru a chtějí vypočítat dopad světla... Flynn říká "jsme 84.3 stupně severně, 18.5 stupně východně. Což je blbost protože to by museli být v Arktidě. Vzápětí začne "velmi přesně" vypočítávat dopad stínu z menhiru, který je jak vysoký? "Přibližně 9 stop". Když jsou tam podobný kraviny hodně často, celej seriál se pro mě stává kravinou... Jediné, co mě u toho drželo byla postava Flynna Carsena, ta jediná mě trochu zaujala, ale Flynn tam po prvním dvoudíle už nevystupuje, respektive možná se ještě epizodně občas objeví... Rebecca už je trochu okoukaná a její poslední seriály nedopadají zrovna dobře... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se nelíbily nijak zvlášť ani filmy s Flynnem Carsenem, ale seriál to je jiná liga. Co říct, abych neurazil..to je to, co mě napadá. Scénář je tak hrozný, že to nechápu. Chvílemi je zamotaný tak, že nikdo pořádně nerozumí tomu, co hrdina řekl. Všichni strašně melou a chvílemi přes sebe. Možná je to tak schválně, aby nebylo slyšet, že melou kraviny. To nemluvím o hereckých výkonech. Noah Wyle je herec celkem kvalitní a líbí se mi i John Kim ale Christian Kane a Rebecca Romijn jsou pro mě hereckou záhadou. Buď to byla výjimka a oni mají herecký talent, nebo se minuli povoláním, ale mě se nelíbil ani jeden. Stejně tak se mi nelíbí ani John Larroquette, ale možná to všechno je způsobeno jen prostě špatným seriálem. Samotné epizody jsou spíše nudné a nezáživné a pro mě bylo obrovským utrpením ho dosledovat do konce. Ale měl jsem k tomu dva důvody. Jednak jsem ho sledovat již začal, tak mě zajímal konec a jednak nemůžu hodnotit něco co jsem neviděl. Podle mě jsou některé epizody až stupidní, ale to je jen můj názor. Celkem mě překvapila epizoda ze Slovenska, ale to jen tak na okraj. Takže díky, ale už nikdy více. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Flynn Carsen se stal jednou z mých oblíbených TV trilogií, které nikdy nebyli točené aby šli na velké plátno do kin, ale svým vlastním způsobem měli své kouzlo. Když to vezmeme kolem a kolem je to indiana jones, s trochou nadpřirozených věcí a kouzel, který chrání svět. Je to nenáročné rodinné dobrodružství. Nakonec přidejte pár dalších knihovníků, každý má své nevýhody i výhody a máte pár příjemných epizod. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Seriál byl premiérově vysílán ve více jak 100 zemích včetně České republiky a Slovenska, a to pouze 24 hodin po americké premiéře na kanále TNT v prosinci 2014. (Pod)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Mnoho Minojských artefaktů a Klubko z labyrintu Minotaura. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama