Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (175)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Do jisté míry obdivuju Billa Condona. Obdivuju ho za to, že v dnešní době, kdy většina lidí umí udržet pozornost sotva na 6 vteřin a ve filmech/seriálech pokud není 20 střihů za minutu, které jsou podtrženy dramatickou hudbou, tak diváci prohlásí, že to byla těžká nuda, přijde s něčím takovým, co má pomalejší tempo, ale za to vyniká ve všech dalších oblastech. Mr. Holmes je skvělý příběh, který nám ukazuje to, co někteří možná nechtějí vidět, ale je zároveň logické - staršího Sherlocka Holmese, který už sice není na vrcholu jeho fyzických schopností, nicméně ze svého šarmu a postřehu neztratil téměř nic. Bylo opravdu zajímavé vidět Iana McKellena, jak se do této postavy vžil a jak dokonale ho zahrál. Bylo skvělé vidět film, který si dává čas na to, aby nám představil postavy a pak se do nich ponořil/prozkoumal je pečlivě, ale zároveň nezanedbával příběh. Zkrátka a dobře, mezi těmi všemi prázdnými CGI filmy, kdy divák mnohdy neví, jestli se má smát či brečet, ale hlavně že se to hýbe rychle, mi tohle přišlo jako závan svěžího větru. A když vidím, jak je zde tento film podhodnocen, trošku si přisadím, protože jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Tohle je film, který se vyplatí vidět. 90 %. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes ponúka značne odlišný pohľad na slávneho detektíva a zaujímavo sa pohráva s mýtom okolo jeho osobnosti. V podstate ho poľudšťuje a robí z neho obyčajnú postavu, ktorá sarkasticky naráža na to, že slávny klobúk nikdy nenosil a množstvo týchto „mýtov“ sú len literárne výmysly pre spestrenie čitateľovej fantázie. Vo filme tak ani nejde o žiadnu kriminálnu zápletku alebo vyšetrovanie zložitého prípadu (pokiaľ nepočítam tých pár mŕtvych včiel), ale jedná sa o drámu o starnutí a senilite, ktorá človeku strpčuje života a je v podstate jedno, či tým človekom je Sherlock Holmes alebo ktokoľvek iný. Samotný príbeh však nie je obzvlášť prepracovaný a skôr sa jedná o obyčajné nostalgické spomínanie človeka na jeho predošlý život bez nejakých výrazne vzrušivých momentov, bez jediného prekvapenia alebo akéhokoľvek zvratu. Film nefilozofuje, nezaoberá sa hlbokými myšlienkami, ani neponúka výrazný pohľad do psychiky starnúceho človeka, respektíve človeka ktorý senilnie. Iba si to tak celé pomaly a neškodne plynie k záveru a vo výsledku Mr. Holmes síce neurazí absolútne nikoho, no vyslovene nadšený z toho asi tiež nikto nebude. No byť tu niekto iný než Ian McKellen a jeho do bodky precízny výkon stratil by film väčšinu kúzla. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

klerik

všechny recenze uživatele

Prísť v časoch skrz-naskrz moderných verzií najslávnejšieho detektíva s takouto pocitovou nakladačkou, je ozaj odvaha. Nejde ani tak o nejakú nostalgiu či sladkobôľne spomínanie. Toto je skrátka geriatria so všetkým, čo k tomu patrí. A dokonca bez odľahčenia, ako tomu bolo napr. v prípade V ZAJATÍ RÝCHLOSTI s Hopkinsom alebo O SCHMIDTOVI s Nicholsonom. Zvláštny film... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadalo na průměr, poslední půlhodinu mě to však překvapilo. Dramatické linky (dohromady tři) se dotáhli do interesantních konců. Nejde o zázračné řešení, naopak starý Sherlock sotva stačí (spíše nestačí) napravovat své (lidské) chyby. Celkově se jedná o kritiku nedostatku empatie, sebereflexi selhání a zamyšlení. Logika a zdravý rozum může paradoxně napáchat nenávratné škody, což má v případě známého detektiva devastující účinek. Pomalý, vyspělý snímek pro menšinové publikum. 71%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama