Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

maddy 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes ponúka značne odlišný pohľad na slávneho detektíva a zaujímavo sa pohráva s mýtom okolo jeho osobnosti. V podstate ho poľudšťuje a robí z neho obyčajnú postavu, ktorá sarkasticky naráža na to, že slávny klobúk nikdy nenosil a množstvo týchto „mýtov“ sú len literárne výmysly pre spestrenie čitateľovej fantázie. Vo filme tak ani nejde o žiadnu kriminálnu zápletku alebo vyšetrovanie zložitého prípadu (pokiaľ nepočítam tých pár mŕtvych včiel), ale jedná sa o drámu o starnutí a senilite, ktorá človeku strpčuje života a je v podstate jedno, či tým človekom je Sherlock Holmes alebo ktokoľvek iný. Samotný príbeh však nie je obzvlášť prepracovaný a skôr sa jedná o obyčajné nostalgické spomínanie človeka na jeho predošlý život bez nejakých výrazne vzrušivých momentov, bez jediného prekvapenia alebo akéhokoľvek zvratu. Film nefilozofuje, nezaoberá sa hlbokými myšlienkami, ani neponúka výrazný pohľad do psychiky starnúceho človeka, respektíve človeka ktorý senilnie. Iba si to tak celé pomaly a neškodne plynie k záveru a vo výsledku Mr. Holmes síce neurazí absolútne nikoho, no vyslovene nadšený z toho asi tiež nikto nebude. No byť tu niekto iný než Ian McKellen a jeho do bodky precízny výkon stratil by film väčšinu kúzla. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Všichni kritici, kteří se u filmu tak náramně nudili, by se měli zamyslet, co oni budou dělat až jim bude 93 let. Budete skákat s padákem? Šplhat na Matterhorn? Nechci vám brát iluze, ale budete rádi, když se ráno úspěšně zvednete z postele, dáte si snídani a půjdete zkontrolovat včely/slepice. Tento film byl výborný! Obsahuje (smutnou) realitu a nejmenuje se Mr. Holmes jen tak z legrace. Život osamělého génia je prolínán s náročným případem, dedukcí a samozřejmě nesmí chybět detektivova typická čapka a dýmka. Film ma sice pomalejší tempo, ale nuda to určitě není. Především na tyto studené sychravé večery je to vhodný film, u kterého se pod dekou přitulte ke své drahé polovičce a užívejte si společně strávený čas. ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jak koukám, tak na ČSFD se to dlouhou dobu nese pouze rozmazlenci blockbuster titulů, jako by nebylo místo pro filozoficky poetický film s pomaloučkým tempem. Panu Holmesovi je již 93, a tak není divu, že film se ubírá takto. Sledujeme tři linky. Hlavní, kdy je tedy Sherlocku Holmesovi 93 let a dožívá na venkově, se svojí hospodyní a jejího syna Rogera. Poté máme vedlejší - poslední případ a návštěva v Japonsku. Všechno se to táhne velice melancholickým a smutným tónem a filmu to neuškodilo! Čili Verbale a jiná individua, trhněte si nohou! ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes je poetický film o stáří, odpuštění, ješitnosti, sobeckosti, o včelách a - o Sherlocku Holmesovi. Myslím, že děj není nikterak složitý a nedá se v něm ztratit. Dějová linka je jediná a prostřednictvím Holmesových vzpomínek se všechno vysvětluje, proplétá a komplikuje. I přes ten perfektní konec mi ale ve filmu něco chybí. Ano, případ s rukavičkou byl dobrý, vyústění na lavičce taky sedělo, ale... Jako by se to všechno Holmese nijak nedotklo. Až pak ty včely. Možná to tak má být, možná zůstáváme dlouho mimo veškeré dění a věci se nás zdánlivě netýkají. Možná pak stačí potkat někoho, s kým svůj život pochopíte. Vlastně tomu Holmesovi trochu závidím, že Rogera - i když na sklonku života - poznal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

The Really Last True Cases of Great Detective Sherlock Holmes. Maybe. Maybe not. ~~~ Sherlock, třiadevadesátiletý stařík na anglickém venkově v rukou své hospodyně a jejího syna, bojujíc s pamětí a snažíc se přijít na to, čím tak významný byl jeho poslední případ, že ho dovedl až sem. A diváka díky tomu přivádí postupně ještě k zdánlivě nesouvisejícímu Japonsku a možná ani to nebude možná tím posledním. Ian v šestasedmdesáti nakopává Ritchieho a Downeyho akční mizérii zadek zádumčivým senilním Holmesem na sklonku jeho dní a slávy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)
  • Philip Davis, který ztvárnil inspektora Gilberta, se dříve objevil v jedné epizodě seriálu Sherlock (od r. 2010), kde hrál řidiče taxi. (oje)
  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama