Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

KoRner 

všechny recenze uživatele

S históriou to nemá spoločné ani prd, ale čo ma nemilo prekvapilo bolo, že napriek tomu, že je tam množstvo stotisícových vojsk, nemá to veľkolepé vojenské scény, ale skôr súboje jeden na jedného. Dej nie je zlý, ale dosť schématická alegória na potrebu budovať jednu veľkú Čínu a jej pracovnú utópiu. Napriek tomu zbožňujem vo filmoch strety dvoch rozličných kultúr a tu ich zobrazili vcelku rovnocenne. A Jackie tu na moje prekvapenie dokonca na plátne zabije muža. Len nerozumiem potrebe filmu o dvoch archeológov s hypermodernou technológiou. Tí tam boli zbytoční. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Ku sledovaniu tohto filmu ma presvedčila dvojica hercov Cussack a Brody. Jackie Chan mi príde vždy až moc uletený. Ale predstava filmu odohrávajúceho sa v dobovej atmosfére Hodvábnej cesty a možnosť vidieť solídny príbeh, síce mierne pritiahnutý za vlasy bola lákavá. Lenže na začiatku to začalo príšernou reklamou na BMW. Fakt hnus, potom ak ku tomu prirátam odpornú technickú vizualizáciu dvojice mladých "vedcov", tak som začal ľutovať sám seba, čo za kravinu som si to pustil. A zrazu šmyk a sme z roku 2015 v minulosti. Znovu nepríjemné prekvapenie z toho čo sa sami odohrávalo na obrazovke. Jackie Chan ako ochranca svätej cesty je mierne povedané až príliš milý na drsného bojovníka. Trošku filmu pridajú grády súboja Cussack vs. Chan, ale inak slabota. Až ku koncu sa film mierne približuje ku tomu čo som očakával a začnú boje. Ale aj tie sú príliš detinské. Príbeh mi prišiel ako veľmi zjednodušená kópia Gladiátora s kulisami Východu. 2*, ale len za ten koniec, inak je to podpriemer. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První polovina mirkodušínovsky naivní, místy trapná a ne moc koukatelná. Jackie je starý a vypadá příšerně. John Cusack je příšerný, ale má to právě to lehké naivní kouzlo. V polovině během pěvecké "soutěže" se takřka vše v lepší obrátí. Sice je Cusack i na smrtelné "posteli" pořád stejně zábavný, ale s rádoby démonickým Tiberiem v podání Adriena Brodyho přijde krev, hrdinské boje a umírání. Škoda že za louží jsou lepší herci a filmaři, protože parametry Hedvábná stezka měla na ještě větší podívanou. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

I keď je to len rozprávka ale skvelo zahraná! Ja som tým hercom uveril všetko. Brody zahral toho Tibéria tak výborne, že sa teším na pomstu od momentu keď sa dostaví na plátno :o. Divožienka Peng Lin ma upútala hneď na prvý pohľad a aj preto škoda, že jej tam nebolo viac. Súboj ala opretie o ženský hrudník bolo velice dojemné a romantické (robím si prdel, ale v tom momente by som kludne menil s pánom Chanaom). Na záver dodám, že v rámci histórie je to konina. Lenže ten film som ja chápal aj tak inak. Bol o kamarátstve. Ukázal, že aj dva rozličné národy sa vedia skamarátiť a pomáhať si. Ukázal aj to, že oddanosť ku niekomu môže trvať na veky, len treba mať dobré zásady. P:S film Gladiátor bol tiež nepresný ako riť, no tomu to dajako ľudia nevyčítajú ... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zlatá malina, nebo v tomto případě spíš Zlaté litchi by mělo putovat nejen pro film, ale také za režii a za scénář. Pohádka ve stylu proletáři všech zemí spojte se, mír za nás na věčné časy... . Patetický blábol, na který bylo vynaloženo spousta prostředků a podílelo se na něm mnoho lidí je o to smutnější, že jedním z těch nešťastníků byl Jackie Chan, společně s Adrienem Brody a strašlivě špatným Johnem Cusackem, který jakoby se rozhodl kráčet ve stopách Nickiho Cage. Historické filmy mají tu výhodu, že člověk ocení minimálně výpravu a zpravidla atraktivní lokality. Jenže tady to byl scénáristicky fakt velký průšvih. Velká čínská zeď měla aspoň potvory. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama