Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohlasně wow. I když po famózní první půlce tempo trošku poleví a vyvrcholí až velkou bitvou pěti armád, nic to nemění na tom, že jakmile přijde na akci, je tenhle čínskej kousek dle očekávání naprosto bezchybný a nejen díky úchvatným zpomalovačkám patřičně hutný a zábavný. Jackie Chan i na stará kolena dokazuje, že právě on je ten vyvolený průkopník žánru a klidně byste ho ve filmu tipli na zkušeného čtyřicetiletého kapitána obranné hlídky, jelikož on stále všechnu svojí sílu umí patřičně prodat. Velice mě překvapili John Cusack i Adrian Brody, kteří skutečně vypilovali svoje římské bojové umění s mečem a hlavně úvodní desetiminutový duel Cusacka s Chanem je po choreografické stránce naprosto bombový. Přidejte vhodnou orientální hudbu a patřičnou špinavost a syrovost (ovšem prohnanou žlutým filtrem) a máte recept na epický historický film...8/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Boha Jeho to byla sračka. Nesmyslná blbost, která si hraje spíš na akční komedii zabalenou v jakémsi pseudohistorickém dobrodrůžo kabátci, čerpající sílu na svoji chabou existenci jen z přítomnosti poněkud na svoji roli přestárlého a našmínkovaného Jackieho, mimózním Cusackem a úplně mimo mísu Brodym. Ne béčko, ale céčko, navíc nasnímané nějakou televizně lacině vyznívající kamerou s děsným malovaně rozblemclým obrazovým filtrem. Po padesíti minutách jsem doufal, že ten nesmyslný na hlavu postavený příběh už konečně skončí, ale protože má film přes dvě hodiny, zbylo jen čekání, čeho všeho se od autorů ještě dočkám. No a po pár dalších chvílích jsem se v té slátanině naprosto ztratil a smysl a děj v tom už ani nehledal. Cusack s Brodym taky umí klesnout slušně hluboko. Chyběl mi tam ještě Cage, aby byla ta "zápaďácká" parta srágorářů úplná. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono je to celkově docela průměrné, ale v některých filmech je něco, co vás baví. A v tomhle případě to byli herci, v jejichž podání mi ani nevadilo, že jsou některé postavy moc jednoduché a některé zase moc patetické. Je to přesně ten mix historie, s přece jen trochu malým množstvím akce, a výbornými herci, který mi sedl. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Kde udělali soudruzi z Pekingu chybu? Vlastně skoro všude. A taková to mohla být výpravná bajka. Ale je tu pár kdyby. Kdyby se do pohádky o hrdinných obráncích Hedvábné stezky nepokoušeli naroubovat římské legie, kdyby ChuAn neměl hubu Jackieho Chana, kdyby nezpíval, kdyby nezakládal pouštní OSN, kdyby. Kdyby měli rozum, mohli mít Bitvu třiceti šesti armád, pár draků navrch a v kolonce žánr napsáno akční fantasy. Tohle je jenom podivný, čínský, akční prasopes, který má v rodokmenu omylem i Cusacka a Brodyho. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Historické filmy mám rád, ale v Hollywoode je to nedostatkové zboží poslednú dobu, kedže ani tie od Ridleyho Scotta nezarábajú. V tom prípade mi ostáva len zavítať do krajiny vychádzajúceho slnka, pretože na tých Shaolinov je vždy spoľah. Nie je to síce najlepšie a je kopec oveľa lepších filmov, ale za to, že ma Chan a Cusack nenudili, hlavne za Jackieho song dávam jednu navrch. Čo inak ešte dodať, klasický záporak, jednoduchý príbeh, ale fajn výprava, kostýmy a samozrejme Jackieho choreografia v súbojoch. Obľúbený soundtrack: Hero of the Desert (Jackie Chan). 75% - 4* ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Hudbu Henryho Lai natočil a dirigoval český skladatel a hudebník Petr Pololáník. (honajz)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama