Reklama

Reklama

Rudá mašina

  • USA Red Army (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní dokument Rudá mašina (Red Army) pojednává o Sovětském svazu a o nejúspěšnějším uskupení sportovní historie - o hokejovém týmu Rudá armáda. Příběh, vyprávěný z pohledu jeho kapitána Slavy Fetisova, popisuje přerod národního hrdiny do role politického nepřítele. Film, který zachycuje jak období SSSR, tak i ruské, zkoumá to, jak se ve sportu odráží společenská a kulturní hnutí, a hledá ve vzestupu a pádu týmu Rudá armáda paralely s vývojem Sovětského svazu. Rudá Mašina je pozoruhodný příběh studené války na zimních stadionech, a muže, který se vzepřel mocnému aparátu a umožnil celým generacím Rusů cestu ke změnám. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (102)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími minutami neskutečně poutavý dokument. Škoda že se nepodařilo znatelně natáhnout stopáž, protože prostor by se zde pro to určitě našel. Fetisov musel ve své době být neskutečný pojem a vůbec jsem netušil jak těžké měli hráči pravděpobobně nejlepší hokejové lajny na světě začátky v Americe. Potutelně jsem se usmíval, když si Gretzky a spol. proti nim ani neškrtli. 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Oproti oficiálnímu tvrzení distributora nejde o pořádný dokument o ruském hokeji, ale o pohled na ruský hokej skrze příběh Vjačeslava Fetisova. Který je mimochodem ruský ministr sportu a velký vlastenec, takže můžete hádat jak objektivní dokument to je. Navíc...Gabe Polsky je jeho kamarád. Přesto tam pár informací najdete...resp. je to spíš pro lidi, kteří o hokejové historii nic moc neví. Mnohem zajímavější a živější je příběh Ruské pětky v Detritu ...dozvíte se tam prakticky i to co tady, ale je to ucelenější a hokejovější. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí hokejového mužstva, které v dobách minulých absolutně dominovalo a bylo považováno za nejlepší tým na světě. Fanoušek tohoto sportu jistě ocení výpovědi Fetisova a ostatních legend sovětského hokeje, případně i jiných osobností, ale určitě mu zůstane rozum stát nad podrazáckým chováním trenéra Tichonova či dalších vysoce postavených lidí, kteří měli velké slovo. Když se podíváte, jak tvrdě Sověti dřeli, 11 měsíců v roce, tak se musíte pousmívat nad tím, že českoslovenští hokejisté, kteří ani zdaleka takto netrénovali, dokázali svoji chytrostí a taktikou rudou mašinu nejednou zastavit. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V příhodném čase hokejového ms jsem si místo reálného zápasu dopřál dokument v kině, který brousí poněkud do minulosti. A byla to velmi dobrá volba! Slavu, Sergeje, Igora a spol znám právě až z působení v NHL ( vzhledem k věku ). A tak bylo velmi zajímavé sledovat, co té americké kapitole předcházelo. A že to nebyla zrovna selanka... Scotty Bowman rulez! A DRW s tou ruskou squadrou, to bylo něco. No čas letí. Smutný pohled byl na Krutova ( zlomenej člověk ). K maximální spokojenosti mi chyběl hlubší rozbor vztahu Kasatonov - Fetisov, ikdyž je mi jasný, že to asi nešlo. A pak jsem hodně chtěl vidět Sergeje, pana Hráče a Igora jak ted vypadaj. To mě mrzelo... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Esprit tohoto dokumentu je mi záhadou. Nejsem hokejovej fanda, měl jsem to bez zvuku jen s titulkama, a přesto se mi hned od začátku na tváři rozhostil spokojenej smajlík a ne a ne zmizet. Naprosto jsem se do toho ponořil a žasnul, jaké problémy měli lidé, o kterých jsem si doteď myslel, že nikdy žádné problémy neměli. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama