Reklama

Reklama

Ardor

(festivalový název)
Trailer 3

Obsahy(1)

Argentinský deštný prales se promění v divoký západ, ve kterém platí jen jeden zákon, zákon džungle. Tajemný cizinec Gael García Bernal vede téměř beze slov svůj vlastní boj proti násilnému útoku na chudé farmáře, kteří se pod hrozbou smrti zříkají své půdy. Režisér vychází z klasických postupů žánru western, který přenáší do prostředí, kde v boji za čest a spravedlnost vítězí ten, kdo ctí přirozený svět přírody. Pozvolnou cestu za pomstou, na jejímž obzoru místo koní pobíhají jaguáři a v souboji na smrt se netasí kolty, ale nabroušené mačety, ozvláštňují mysteriózní prvky, které dotvářejí atmosféru západní civilizací kdysi nedotčeného území. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (9)

movie 

všechny recenze uživatele

Nosné téma násilného vyvlastňování půdy argentinských domorodců by si možná zasloužilo trochu více surovosti, logiky a klidně i méně spirituálnosti. Jinak slušná variace na THE SEARCHES Johna Forda. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

To je tak, když máte rádi Gaela a těšíte se na něj po delší době v bijáku... Když jsem pochopil, že to je komediální žánr, smál jsem se po zbytek filmu, škoda, že to tak zřejmě nebral Bernal a spol. Od odpadu to zachránila jihoamerická příroda. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Otravně angažovaný pralesní "něco jako moderní western", který jakž takž funguje, když zrovna netrousí provařená stokrát slyšená moudra či laciné z klobouku tahané mystické paralely a prostě se jen soustředí na žánrovou linku. A ta je pohříchu přítomna pouze v závěrečné dvacetiminutovce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,572Tržby Celosvetovo $94,000▐ taká dejovo pomalšia drsná dobrodružná vyvraždovačka v džungli, kde sa sem tam nájde nejaká ta dobrá scéna ktorá strhne pozornosť, má to napätie a herci sú fajn, Gael García Bernal trošku taký Rambo junior ale v pohode /60%/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pralesny argentinsky western s Gael Garcia Bernalom /Amores Perros, mexicka Jizda, Babel/ v hlavnej ulohe. Kunduje mu nadherna Alice Braga /I legend, Elysium/. namiesto prestreliek tu uraduju macety a cosi zachrani aj nadherna priroda. Ovsem, Bernal aj s Bragou sa len trapia a urcite to nepatri k ich najlepsim filmom, skor len taky znesitelny priemer. Videne na iwannawatch.to. 60 % ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama