Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (57)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Be2Can 2014] Nakoniec všedná romantika dôsledne napĺňajúca žánrové schémy, ktorá nenadchne, ale väčšinu divákov ani neurazí. Ústredná dvojica srdcia lámať nebude, ale šance na získanie sympatií určite má. Priamočiary dej príliš neťaží z načrtnutých vážnejších tónov či konfliktu s bratom (dilema práca-vojna je banálna a pre dej nepodstatná) a ani hudobne neočarí. Sviežosť základného námetu (predsa len, dvaja zamilovaní na vojenskom výcviku nie je motív, ktorým by bola dnešná produkcia zahltená) sa vytráca pomerne rýchlo, keďže sa nijako nevyvíja a len sa zmieta ako ryba na suchu. Ak však čakáte len tradičný oddychový romantický film, zrejme budete spokojný. 60% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Netykavka v podání Adèle Haenel je bohužel dovedená do takovýho extrému, že jsem měl v první řadě problém uvěřit, že by se s ní vůbec někdo chtěl kamarádit. Natožpak něco víc. "Láska na první boj" tudíž sedí perfektně, protože cokoliv jinýho prvního to mohlo bejt jen těžko. Na druhou stranu, film to je v zásadě nesmírně kvalitní a ono poselství, že bezúčelný aktivity jsou vlastně docela často užitečný a príma aktivity, kvituju s velkou radostí. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film, který končí když ne v půlce,m tak maximálně ve třech třetinách a krom konce, naznačujícího cosi neřečeného, ale zřejmého, ukáže jen verbující zelené mozky, jakousi táborovou přípravku, jednu pošahanou holku, co neví co chce, a jednoho pošuka, co si myslí, že ví co chce a jde si za tím, ale nemá na to ctižádost a nechá se tak ukecat do přípravky a okouzlit onou amazonkou. A když už se začíná něco dít, tak se to dějově přetne a ukončí nedokončením? Hm, ukázkový 'festivalák' bez tahu na branku. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Francouzská festivalovka, na kterou jsem se celkem těšil, a která bohužel skončila zklamáním. Ústřední dvojice mi neseděla - Madeleine jsem nesnášel, jelikož to byla naprostá vagína, co neví, co chce a všechny tím akorát otravuje; a Arnauda jsem nechápal, protože za takovou krávou pobíhal jako vocas. Film je utahanej až hanba a nějaké zajímavé dění aby v něm člověk pohledal. Navíc klíčová myšlenka, jež z filmu po hodině a půl vypadne, je ta, že v dnešním světě se dá přežít jen tak, že člověk vypne a nedělá nic - vskutku geniální. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivná francouzská jakoby romanťárna, jež je podivná asi stejně jako hlavní ženská postava, ovšem kdyby si ve Francii dohledávali naše české filmy jako já tento, byl by to nejspíš celkem úspěch. Faktem je, že více podobných kousků bych v kratším intervalu nezvládl a s klidným srdcem bych doporučil spoustu lepších kousků, ale za pokud člověk chce pokrýt větší portofilum evropských filmů, tento je jeden z těch lepších..60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama