Reklama

Reklama

V její blízkosti

(festivalový název)
  • Izrael Next to Her (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Chelli se stará o mentálně postiženou sestru Gabby. Poté, co je nucena ji umístit do denního stacionáře, vytvoří se v jejím životě prázdné místo, které zaplní mladý Zohar. Jeho příchod je katalyzátorem těsného a ambivalentního vztahu mezi sestrami. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Velmi náročný snímek na sledování ve kterém navíc chybí nějaká originálnější forma zpracování tohoto tématu. Veškeré scény v kombinaci s nervy drásajícími zvuky a ruchy na mě působily až příliš agresivně a rušily tak hlubší prožitek. Jen díky dramatické zápletce v závěru a ukončení filmu v tom pravém okamžiku přidávám navíc jednu hvězdu v hodnocení. 60%. MFF KV. ()

M.Collins 

všechny recenze uživatele

Kdo je skutečně na kom závislý? Film, který Vám pozvolna odkrývá vztah dvou sester a poodhaluje Vám, že ne všechno je tak černobílé, jak se na začátku zdá. Film, ač se zdá být obyčejný, Vám krásně a postupně poodhaluje, jak může být láska osvobozující, ale zároveň svazující. A je skutečně jen na každém z nás, jakou cestu si zvolíme. Ve finále, ale můžeme obviňovat jen samy sebe, po jaké cestě jsme se nakonec rozhodli jít. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Režisér rozehrává netradiční trojúhelník dvou sester a tělocvikáře velmi střídmě, ale jasně. Příběh se neustále vyvíjí drobnostmi, film odsýpá, baví, rozhodně nenudí. Přes to je ale výsledek ochablý a komorní. Možná kdybych to viděl mimo MFF KV, kde je podobných filmů mnoho, hodnotil bych výše, na druhou stranu - formou je to jeden z filmů, který si jde pustit i mimo festival. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté postavy. Zajímavý pohled na možný vztah zdravého člověka a mentálně postiženého. Je příjemné, že klaďas se nemusí nakonci zvrhnout za každou cenu v neklaďase. ()

Raduzka 

všechny recenze uživatele

Některé chování hlavních hrdinů se mi zdálo nevěrohodné. Například to, jak Zohar přijal péči o vážně nemocnou sestru a celkem snadno se se složitou situací vypořádal. Nebo fakt, že hlavní hrdinku vůbec napadlo to, co ji v závěru filmu napadlo. Nicméně závislost sester je vykreslena nadmíru realisticky a originálně. Film mě moc zaujal. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama