Reklama

Reklama

Když tisíce hladovějících mihulí spořádají ryby v jezeře, začnou napadat obyvatele ospalého jezerního městečka a místní komunita bojuje o život. (Animal Planet)

Recenze (12)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Béčková televízna somarinka, ktorá je variáciou na tradičnú story z Čeľustí, akurát tu namiesto toho sú vraždiace CGI mihule (niečo ako malé, hadovité ryby). Tie sa v americkom malomestečku dostanú do kanalizačného systému a začnú vyvádzať. A tak tu je tradične odborník, ktorému málokto verí, starosta, ktorý nechce robiť poplach (zábavný Christopher Lloyd), rodinka v ohrození, kopa bezvýznamných obetí, ale zbytočne to kazí slabé CGI a stereotyp. Škoda, mohla to byť väčšia sranda. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Film od veleslavného studia Asylum a navíc o vzteklých zabijáckých mihulích? Jak tomuhle může někdo odolat? Z chlastu notně oteklá Brenda Volšová hraje pořád tak zle, až srdce usedá a mihule jsou tak krásně digitální a místní odborník tak odborný a starosta tak odporný... Škoda jen, že se film tváří tak ukrutně vážně, takže tu a tam (asi tak 60 % stopáže) poněkud zanudí. Jo a Brenda pronesla při spatření tlamičky mihule památnou větu: "Fuj, vypadá to jak ozubená prdel", za což musím přihodit aspoň kousek hvězdičky. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia sialenost a la Asylum,cize som od toho ocakaval klasiku v podobe ubohych ucinkujucich a trikov,ale aj srandu ci akciu od zaciatku az do konca,vsetko sa mi vyplnilo,no cely film mi sku*vila herecka neherecka Ciara Hanna,za jej vykon by som jej nedal honorar,ale za trest by este ona mala platit divakom za ujmu na zdravi,takze kvoli tejto je*line davam len hviezdu aj to len za mihule,aspon oni stali za nieco...:-) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, ale už jen proto, že tenhle kus pochází ze stáje společnosti Asylum, musí být všem již od začátku jasné, že nemůže jít o dobrý film, nebo nedej bože o nové Čelisti... A hlavním důvodem opravdu není výměna žraloka za tisíce vražedných mihulí, ale to, že se jedná o levný, hloupý film s jednou vyhaslou televizní hvězdičkou (Brendáááááá), bandou mizerných herců (kromě Christophera Lloyda, ten v roli starosty opravdu pobavil), prakticky žádnou atmosférou a mizerným CGI... Zpočátku nebyl tenhle kus úplně špatný, ale postupem času se zábavnost pomalu, ale jistě vytrácí a film se snaží o jakousi serióznost, což je rozhodně škoda, přeci jenom mohl vzniknou extrémně zábavný kus ve stylu Megapiraně... No, a že bude tenhle kousek vysílán na Animal Planet je už jen takový bombónek na závěr... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Animal Planet ve spolupráci s Discovery se samozřejmě nejčastěji věnují dokumentům ze světa zvířat a i proto patří mezi moje nejoblíbenější televizní kanály. Už před časem jsem však zaregistroval, že mají „prsty“ i v několika hororových filmech (zatím jsem od nich viděl tři) a ty se samozřejmě tu a tam rovněž objeví v jejich vysílacím čase. Bohužel bylo dopředu jasné, že ve spojení s The Asylum prostě nemůže vzniknout kvalitní film ani omylem. Blood Lake: Attack of the Killer Lampreys se tak zařadilo do céčkových paskvilů, které většina lidí mine naprosto bez povšimnutí. Tudíž je asi všem jasné, že na filmařskou kvalitu tu nenarazíte ani omylem. Nápad s mihulemi jako takový by nebyl vůbec špatný, jen kdyby se toho prostě ujal někdo jiný. Občas tu sice zazní nějaká ta srandovní hláška, nechybí zakrvácené mrtvoly, slizké „gore“, ale jinak je to jen přehlídka klasického klišé – šablonovitosti – špatných digitálních efektů a místy až trapných hereckých výkonů. A to i přesto, že se zde objevilo několik známých tváří v popředí s Shannen Doherty, Christopherem Lloydem, nebo Jasonem Brooksem. Ono je pěkné, že na vás z vody, vodovodních trubek, záchodu či filtračního systému vylézají desítky úhořovitých těl, jenže co z toho když jsou viditelně dodělány digitálně a mnohdy postava nejdříve machnou rukou a slavná „mihule“ odletí až o několik vteřin později. Hodně, hodně slabých 30% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Cameo odborníka na mihule si strihol Jeremy Wade, biológ a extrémny rybár. Známy je predovšetkým svojím mimoriadne úspešným seriálom Riečne príšery, kde cestuje po svete, otvára prípady záhadných úmrtí spojených s vodou a snaží sa zistiť, aké živočíchy sú za ne zodpovedné. V tomto filme zmieni, že sa mu mihuľa zahryzla do krku. To sa v seriáli naozaj stalo, konkrétne v epizóde Vampires of the Deep, kde útoky mihulí vyšetroval. (ČSFD)
  • Keď sa hlavný hrdina dovolá dcére a zistí, že má problémy, povie, že jej ide na pomoc. Nespýta sa však dcéry, kde je. A vzhľadom k tomu, že predtým si myslel, že sedí v lietadle, nemá to odkiaľ vedieť. (ČSFD)
  • V niektorých scénach sa po útoku mihulí „zázračne“ neobjavuje žiadna krv. (ČSFD)

Reklama

Reklama