Reklama

Reklama

Recenze (3)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

O posledních letech života slavného ruského vojevůdce Alexandra Vasiljeviče Suvorova v době panování cara Pavla I. Tento historickobiografický film lze zařadit i do kategorie válečných filmů, protože ukazuje hlavně legendární přechod ruské armády přes Alpy v době italského tažení a vítězství nad Napoleonem. V hlavní roli Nikolaj Čerkasov ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suvorov, 18/19 storocie  a car Pavol I. Pudovkin je tu ako rezsier len za zrucneho rutinera, az prilis poznat lacne kulisy   : 46 % ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Citát, který bych z filmu vytrhl jako nejpodstatnější: „Pouze Suvorov může zachránit Evropu od hrozné krutovlády generála Bonaparte.“ „Napoleon je veliký vojevůdce, to ano. Ale proti Rusku ne!“ s těmito slovy se Suvorov vrací jako ruský generál, aby velel italskému tažení proti Francouzům. Suvorov je zde znázorněn jako hodný strýček, který je u svých vojáků vážený pro své schopnosti a charakternost. Do očí bijí stále se usmívající vojáci, kteří jsou za téměř všech okolností krásně oblečení. Usměvaví vojáci jsou v kontrastu s ukřičeným a namyšleným carem. Pokud bych chtěl hodnotit naturalističnost, dal bych jedna nebo dva. Velice hodnotná je však kolekce knírků:) Na filmu je ZAJÍMAVÉ, že se jedná pouze o ruský pohled; vše se odehrává v Rusku, nebo v ruském táboiře. ()

Reklama

Reklama