Reklama

Reklama

Jsem tvůj

(festivalový název)
  • Belgie Je suis à toi (více)
Rozhovor  - David Lambert

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Argentinec Lucas přijíždí do malého belgického města za místním majitelem pekařství, homosexuálem Henrym. Ten se do něj zamiloval přes internet, kde se Lucas eroticky předváděl ve snaze opatřit si lepší budoucnost. Henry mu letenku do Evropy zakoupil, ale na oplátku očekává, že s ním bude Lucas nejen sdílet lože, ale také vypomáhat v pekařství. Jejich představy o společném soužití se však zcela liší. Navíc se Lucas seznamuje s Kanaďankou Audrey a jejím synkem Jeffem. Nezvyklá výchozí situace Lambertovi slouží k hlubšímu prozkoumání mezilidských vztahů, našich přání, tužeb a pochopitelné potřeby zázemí. Režisérovi se daří vtipně charakterizovat a individualizovat postavy filmu a vystihnout jejich křehkost a vnitřní nejistotu. Výrazná hudební a vizuální stránka dotváří působivou atmosféru filmu a patří k nezaměnitelnému autorskému rukopisu talentovaného belgického filmaře. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Rozhovor  - David Lambert

Recenze (16)

venca163 

všechny recenze uživatele

Z gay filmů, co jsem viděl, to rozhodně patří k tomu lepšímu. Je to celý takový v podstatě civilní, nepřehání to a fakt jsem se zasmál. Třeba u scény vyplivnutí semene =). "Kde jsou nějaký svaly? Samý sádlo. Jsem jenom upřímnej, seš tlustý nechutný prase, nikdo tě nemá rád, nikdo tě nechce". Ten tlouštík je supr herec! (75%) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Už jste to někdy zažili, že přes slušnou kvalitu filmového díla se ne a ne dostat hlouběji do snímku kvůli jednomu herci, který navíc hrál velmi dobře? Alespoň na první zhlédnutí ... Mě se to stalo a nemohl jsem to přes mou veškerou snahu z mysli odstranit. Příběh dobrý, konec takový nijaký, možná se tvůrci zaměřili až na přílišné extrémy u obou hlavních postav a já nevěděl, zda se mám smát či plakat. Zpracování moderní (pro někoho vidět penis je stále velká hrůza). Sličná Monia Chokri. Když jsem film viděl napodruhé, tak už jsem si "zvykl" i na toho miniaturního skřeta, to čtyřicetikilové argentinské vyžle a vyznělo vše na mě lépe, i drobnosti, které u prvního podívání neodhalíte a začalo mě to více bavit ... 6758 ()

Reklama

luciebenadova 

všechny recenze uživatele

Nevim, zase film kde je spousta věcí navíc a někde chybí dotažení do konce. Upřímně, jsem velice tolerantní člověk co se sexuality týká, ale gay koitus na velkoplošné projekci je pro mne neskousnutelný. A neříkejme tomu artové svobodomyslné a neklišoidní vyjádření, to by si jinak snímek nehrál s myšlenkou, že co gay to AIDS. Po filmařské stránce celkem pekně vymazlený, oceňuji propracovaný ex a in teriéry. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

David Lambert natočil zatím jen dva filmy. Oba se promítaly na MFF Karlovy Vary, oba ve své podstatě vyprávějí o milostném trojúhelníku, oba jsou nesmírně povedené. Tentokrát je Lambert o něco explicitnější než poprvé, takže nemáte-li žaludek na poměrně odvážné homosexuální scény mezi dvěma muži, bude možná lepší, když se Jsme tvůj vyhnete. Nebo na něj zkuste zajít i tak. Na své premiéře si film vysloužil standing ovation a odvažuji se tvrdit, že jméno Davida Lamberta by jednou mohlo být na evropské scéně docela známé. ()

tomoch 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že režisér využil tak vďačné témy, akými sú vo filmoch s homosexuálnou tematikou AIDS a sex za peniaze (vďaka, že tam zasa niekto nešňupal), je film celkom dobre spracovaný. Od začiatku až do konca dokáže rozhýbať emócie (najmä radosť a odpor), a dej nie je zas také klišé. Zaujímavé je, že dve hlavné postavy (Lucas a Henry) si spravia prvý dojem zlý a odpudzujúci (aspoň pre mňa), avšak postupne, až ku koncu, som si tieto dve postavy obľúbil, napriek tomu, že sa mi niekedy zdvíhal žalúdok. V tomto prípade dobrý humor vyhráva nad smutným životom hlavných postáv. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film byl promítán na MFF v Karlových Varech, ale distributora nenašel. (Zdroj: Cinema 1/2015). (M.B)

Související novinky

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama