Reklama

Reklama

Strom

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden příběh, tři úhly pohledu. Ve třech kapitolách sleduje režisérka postupně očima dvou synů a jejich matky Mileny tragickou situaci, v níž se rodina nešťastnou náhodou octla. Dva synové, dospívající Alek a mladší Veli, nemohou opustit dům, který je pro ně jediným bezpečným místem. Útočiště se však po určité době stává pro chlapce vězením... Debutující režisérka a scenáristka Sonja Prosencová zdárně vdechla život originálnímu konceptu, který jí napomáhá udržovat diváka v neustálém napětí. Pozadí rodinné tragédie se v nelineárně vyprávěném komorním dramatu před divákem rozplétá pozvolna, důraz je kladen na budování hutné atmosféry. Na působivosti snímku dodávají i výrazné, místy až klaustrofobně působící obrazy kameramana Mitji Ličena, který byl zároveň spoluscenáristou snímku. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

hero_bk odpad!

všechny recenze uživatele

Venca163 tu shrnul přesně to, co jsem chtěl napsat já. Ze Slovinska přijela snad i asistentka maskérky, aby film uvedla, ale na film se nedalo koukat. Ve filmu nebyly 3 úhly pohledu, jak bylo slibováno, chvílemi jsem měl pocit, že režisérka na festival omylem přivezla nějakou pracovní, zcela špatně sestříhanou verzi, protože rozebrání příběhu ze 3 pohledů by opravdu mohlo film pozvednou z úplného dna... Žádná z postav nic nedělala, jen čuměla, mlčela. Ten drobek děje, co ve filmu byl, byl naprosto stupidní. 1% za krásnou Liri. KVIFF 2014 ()

venca163 odpad!

všechny recenze uživatele

I letos jsem si našel svůj propadák festivalu. Drevo, mě vomejou. Jediný, co na tom nebylo vyloženě debilní, byla kamera. Za prvý to nebyl 1 příběh a 3 úhly pohledu, ale 1 příběh a 3 jeho části (prostřední -> první -> poslední), které se sice různě jmenovaly, ale absolutně ničím se nevyznačovaly/neodlišovaly, zato je spojovala všudypřítomná nuda. Za druhý to mělo kokotský scénář a vlastně i samotný námět ("Mluvila jsem s lidmi z vesnice a chtějí se prostě pomstít."). A jak proboha dokázala vesnická domobrana do širokého okolí posázet na 24 hodin denně vždy čilé odstřelovače? PS: Čím větší delegace, tím blbější film? (5%) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama