Reklama

Reklama

Růžový šum

(festivalový název)
  • Kolumbie Ruido Rosa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kolumbijské město Barranquilla zaplavují tropické deště, ulice jsou liduprázdné. Za mihotavými světly vycházejícími z nenápadných budov žijí i Luis a Carmen. Luis je starý mrzout, který se živí opravami elektrospotřebičů – zakázky se však nehrnou, a tak muž po městě vylepuje inzerci svých služeb. Carmen je osamělá žena, která pracuje jako recepční v zapadlém tříhvězdičkovém hotelu – a jednoho dne se jí pokazí rádio. Citlivý snímek v jedinečné atmosféře deštěm skrápěného města představuje dvě osamělé duše, z nichž jedna propadá chmurám, zatímco druhá neztrácí zdravé nadšení a radost ze života. Jejich sblížení je nasnadě, život ale nebývá takto jednoduchý. Intimitou prostoupený snímek nespoléhá na palbu dramatických událostí, namísto nich pozvolna a v závoji melancholie ukazuje neveselou každodennost hrdinů, jejichž věk však neznamená, že by neměli mít nárok na naplnění snů a na lásku. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Růžový šum vypráví romanci dvou přestárlých hrdliček z kolumbijského zapadákova. Jeho scénář je přímočarý a typově předvídatelný, takže jej vůbec není složité prokouknout už někdy v půli filmu. Vydržet až dokonce se však pro mě stalo výzvou. Film je totiž neuvěřitelně zpomalený, působí těžkopádně a úplně postrádá dynamiku jako celek. Střih je vláčný, některé záběry jsou čistě atmosférické, film si často pohrává se zvukovými kulisami a ambientním šumem. Výsledný zážitek přesto nebyl zas tak nudný, jak bych očekával, a to zejména kvůli kvalitním hereckým výkonům představitelů ústředních figur, kteří i přes velmi strohé dialogy dovedli k divákovi přenést hodně informací. Kromě toho mě také uchvátila kamera, která každý záběr proměnila v pečlivě komponovaný obraz, za který by se nemusel stydět kdejaký umělecký fotograf. 7/10 [KVIFF 2014] ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Člověk očekává oddychovou romantiku a přitom taková depka! Velmi málomluvný snímek, s propracovanou kompozicí záběrů je poměrně dosti uměleckým počinem a pomohlo by to i trochu zkrátit... Celý film propršel, vyjdu z kina, zase pršelo, takže alespoň to sedělo do atmosféry dne :) KVIFF 2014 ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama