Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 5

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (1 279)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Waititi je magor. To me napadlo nekolikrat behem sledovani tretiho Thora. Cely je to pojaty jak nejaka osmdesatkova videoherni rezba, ktera se nebere moc vazne a filmu to vlastne jen prospelo. Velky plus je, ze se sem nesnazili tvurci narval zase tri prdele superhrdinu, ale vystaci si vicemene se dvema a Thor s Hulkem jsou skvely duo. Pribehove je to sice lehce ujety a misty krapet mimo, ale celkove je pribeh docela fajn. Co se tyce zaporaku, Surtur je fajn, ale Hela Cate Blanchett je naprosto luxusni, rozhodne jeden z nejlepsich zaporaku ze vsech MCU filmu. Trikove je film v pohode, i kdyz u nejakejch vetsich digitalnich efektu je videt, ze to precijen nebyla uplne nejvetsi financni priorita, treba takovy Avengers maj triky o uroven lepsi, ale zase to neni neco, co by vylozene rusilo. No a hudba je naprosto luxusni. Jedinej problem filmu jsou tak pouze nejaky vaznejsi sceny v kombinaci s lehce premrstenou stopazi. V akci si je totiz Waititi jistej v kramflecich a jakmile proste k nejaky dojde a ze ji tu je dost, do toho zacne hrat skvela hudba a vsichni se zacnou masakrovat, je to naprosta spicka, kdyz to obcas spestri nejakym tim forem, tak jich vetsina cloveka pobavi, ale jakmile se dej zpomali, zacne se vic mluvit a neco resit, tak se film zacne lehce tahnout. Kvuli tomu u me porad vedou Strazci galaxie, ke kterejm ma tohle sice hodne blizko, ale ty meli precijen vyvazenejsi tempo. Ale i tak to da slabsich 5*. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Are you Thor: God of Hammers?" ...oka, asi takto. S prehľadom najlepšia sólovka, nielen Thora ale šetkých Avengerov. Totálne mi sadol mix akcie, humoru, postavičiek (Korg, Hela) a nadupaného audio-vizuálu (útok Valkýr). Príbehovo je to prosté, ale fuck it ... je to jazda, kde šlape úplne všetko. 95% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od vážného dramatu s podtóny Shakespeara se pomalu utíkalo už v druhém díle, třetí díl tento přerod dokonal. Z třetího Thora je jednoznačně nejvtipnější marvelovka. Přes dvě hodiny nabité humorem často velice typickým pro Waititiho (včetně jeho cameo role). Všechno je neuvěřitelně barevné a hraje na tu nejjednodušší notu. Bohužel právě to je i nejslabší část filmu, který je jinak nadupaný od první do poslední minuty. Vynikající záporačka (stále krásná Cate Blanchett) mezi vtipy a odlehčený tón nezapadá, stejně jako (logicky slušně vypointovaný) závěr, který má rozsah řecké tragédie, ale díky té srandě, je to vlastně úplně emocionálně v jiné rovině. Současně by mě zajímalo, do jaké míry je kontraproduktivní ta snaha do každého komiksového filmu narvat co nejvíce postav (ať z jiných filmů nebo ze stejné série a recyklovat a recyklovat...). Bavil jsem se a o pár dní to ve mě vlastně neponechalo příliš "chytrého humoru" a vtipů. Holt není anus, jako anus. PS: divadlo je boží. PPS: Goldblum je kapitola sama pro sebe. PPPS: Banner byl velice vtipný, i na suchara, kterého Ruffalo zvládá skvěle. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné čtyři hvězdy nebo slabých pět hvězd. Asgard (konečně víme odkud je to zlato) i Saakar (odtamtud to nebylo, tam je smetiště a gladiátoři) jsou pěkně udělané světy. Čtyřčlenni mstitelé - Revengers jsou fajn. Humoru je tu dost, až se to nemusí někomu líbit. Bez toho abyste viděli část filmů ze světa Marvel jste ztraceni. Dobrá je hudba (ta hromovladná Led Zeppelin Immigrant song zvlášť) i záporné postavy Hela a Velmistr, každý jiným způsobem. Thor by si měl zajít se sourozenci na rodinnou terapii. Drobným a milým bonusem je divadelní představení o chrabrém skonu prince Lokiho v podání Matta Damona, Sama Neila a Luka Hemswortha. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Sice je to ta klasická komiksová omalovánka, ale zábavná komiksová omalovánka a nahláškovaná plejáda gagů, kde se prostě nezapře absurdní humor a groteskní retro-futuristická 80's stylizace pošuka Taiky Waititiho. Ten originální námět kultovního komiksu 'Planet Hulk' je fakt žalostně nevyužitej, ale co už. Cate Blanchett mě ve svý stupidní roli záporáka nehorázně srala (její strašný post-synchrony tomu moc nepomáhaj), no a Chris Hemsworth si mě jako Thor konečně získal. Na druhé zhlédnutí to však už taková překvapivá čurina není. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Během natáčecích dní, ve kterých Taika Waititi zastával roli režiséra filmu a současně před kamerami působil v roli Korga, musel na základě požadavků týmu vizuálních efektů na sobě nosit neutrálně šedou kombinézu pro "motion capture", posetou polovinami pingpongových míčků, které jsou během postprodukce, kdy je digitální postava vytvořena, používány pro účely sledování pohybů hercova těla. Pozorovat ho, jak takto vystrojený režíruje film, byl pro všechny zúčastněné velmi neobvyklý zážitek. (Zdroj: Falcon)
  • Ateliéry Village Roadshow Studios disponují celkem devíti ateliéry a při natáčení snímku Thor: Ragnarok byly využity všechny z nich, ať už pro potřeby natáčení či výstavby dekorací. Ateliér 9, největší ateliér na jižní polokouli, byl dokončen pouhých několik týdnů předtím, než do Village Roadshow zavítaly týmy společnosti Marvel Studios, aby zde zahájily přípravné práce na tomto filmu. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama