Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (475)

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde herci překvapivě nepřehrávají, nejsou za idioty, a některé hlášky jsou vážně dobré („teď jsi skutečně na dně“). Dokonce to má i lidský rozměr. Problém je pro mne v nevyužitém potenciálu mnoha postav (ženy ve spolku, postava Babčákové, Stryková je zde výhradně jen do počtu jako známý xicht ze seriálu) nebo nedotažených liniích (dotažení gay roviny třeba s tím manželem Vlasákové, rovina Čvančarové a jejího manžela ministra v podání Šteindlera - ten se zde jen mihne, a přitom to šlo využít daleko víc a lépe, nejen pro vtipné podtitulky u live rozhovoru v tv zprávách). A pak mi vadily nedotažené scény - jedete po okreskách z Nymburka do Nízkých Tater, a nevšimnete si za celou dobu, že za vámi jede vaše dodávka Hodinových manželů? Postava Lukáše Latináka se snaží o manželku jednoho z kamarádů, a její kamarádky ze stejného města ji nepoznají? A jak zapadá bohaté Čvančarové mezi ostatní dámy ve spolku, k nimž se společenským postavením nehodí? Inu, a nakonec mi vadily i ty sponzorské úlety - některé šlo překousnout, ale ostatní nedávají smysl - tak jen díky nutnému sponzorovi, který dodal auto, zjistíme, že jedna z postav má nečekaně bráchu. Proč za ním nikdy nešel, proč nepoprosil o půjčku zjevně zazobanějšího bráchu, když jsou spolu takoví kámoši, že mu půjčí výstavní auto? Nebo ta nutnost udělat reklamní upoutávku na jeden slovenský hotel v Nízkých Tatrách a jeho veškerou nabídku a služby - děj se zcela nelogicky přesune z Nymburka do Tater, a i když i zde je řada vtipných scén (oprava lanovky, setkání na lanovce apod.), působí to vzhledem k předešlému nekonzistentně. Ale jak říkám, nakonec to celkově pobaví, je to vedené příjemně uměřeně, sem tam dokonce s nějakými drobnými humanitními řekněme přesahy, v současném českém rybníku je to vážně mírný nadprůměr. Jo, a myslím, že pan režisér je také gay, protože tolik chlapských zadků jsem neviděl od dob Troškových Sluncí, sen. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zápletka filmu nění kdo ví jak originální a je vlastně velmi jednoduchoučka. Taky předvídatelná. Právě to mi přišlo jako velké plus. Zajímavé, asi se pohybuju v jiném levelu. Vzpomněla jsem si při sledování na film Do naha a na staré dobré bakalářské povídky. Tohle bych chtěla vidět na divadle. Nad product placementem jsem dávno zavřela obě oči, i když kolikrát zapůsobí jako facka. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jsou tu milé i vtipné momenty, David Novotný navíc ve svojí "Jarda Kužel" poloze (Já jsem nepil... já se vožral jako PRASE!) nikdy nezklame. Měl jsem každopádně celou dobu pocit, že se dívám na dvacetiminutovou epizodu seriálu, kterou někdo bezradně natáhl na hodinu a půl. Fóry vesměs předvídatelné (závěrečná sekvence je ale paradoxně vtipná i přesto, že je jí vidět až do žaludku), příběh nijaká slepenice humorných situací a celek poněkud... zdechlý. Ne trapný, ne blbý - zkrátka jen sto minut nicoty, z níž občas vykoukne nadějný moment. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nymburáci zajásají, ale mé srdce rozhodně neplesá. Doufal jsem v to, že půjde o nadupanou komedii s humornými situacemi a místo toho se zase hodně řešila romantika a podobné věci, které se objevují téměř v každém novodobém českém filmu. A opět tu jsou do očí bijící reklamy. První reklama na čsfd, co jsem viděl. :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typický, český ... nudný. Opět silně nepovedená (výjimečně nikoliv blbá) česká komedie, která se tváří, jako něco úplně jiného než ve skutečnosti je. Žádná bláznivá jízda o manuálních střevech, kteří si hrají na kutily, ale nuda o několika postavách, kteří buď něco začínají, zachraňují, nebo zjišťují. A tak se nudně řeší manželská krize, nový vztah po xx letech i sexuální orientace a je to tááááková nuda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Rok pred vydaním snímky vznikol v Česku podobný amatérsky film, s rovnakým názvom – Hodinový manžel (2013). (PATWIST)
  • Cedule označující číslo silnice 7 ve vzdálenosti 20 km od Brna je nesmysl, protože tato silnice vede z Prahy na hraniční přechod Hora Sv. Šebestiána / Reitzenhain. (petrsv)
  • V scéne, keď ide Eva Holubová vyšetriť hodinového manžela, Bolek Polívka si má vyzliecť spodné prádlo. Je však viditeľné, že si ho nevyzliekol, ani neskôr keď ho doktorka vyšetruje. (domco10)

Reklama

Reklama