Reklama

Reklama

Little Forest: Nacu hen aki hen

  • Japonsko リトル・フォレスト 夏・秋 (více)

Obsahy(1)

Poté, co Ičiko nezvládla žít ve velké rušném městě, se vrací zpět do vesnice v horách, kde chce hospodařit tak, aby byla soběstačná. Z různých místních ingrediencí, které tu objevila, je schopná se o sebe postarat a připravit si takové jídlo, díky kterému přežije nemilosrdnou vládu matky přírody, která zde v horách panuje obzvlášť přísně. (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Občas je opravdu dobré netušit, co přesně film obnáší...protože kdybych věděl, kdoví, zda bych se k němu odhodlal. Zkrátka dvouhodinovej biják o tom, kterak dívčina odjede kamsi na samotu plnou lesů, vod, a strání (a taky rýžových polí, samozřejmě) poklidně si tam žije a vaří si různá, veskrze bezmasá, jídla. Do toho pár pěkných záběrů krajiny, pár vzpomínek na dětství a šmitec. Spád to má absolutně nulový, holka zkrátka škrábe brambory, meje nádobí, krájí zeleninu...a asi po čtyřiceti minutách jsem si opravdu přál, aby jí spadl alespoň kastrol na zem ! Něco, co by diváka probralo...Ovšem, nechci být nespravedlivý - film byl upřímný, taková oslava života na venkově/v přírodě, a lidské práce. Jen zkrátka opravdu chce tu správnou náladu a být odpočatý, jen pak se dá tenhle film správně vychutnat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa žánrovo nezadeliteľný film. Mori točí o prírode a varení bez dramatizácie, alebo kauzality. O hlavnej hrdinke sa dozvedáme naozaj strašne málo. Vieme, že odišla z mesta na dedinu, ale dôvod nepoznáme. Vieme, že uteká pred problémami, ale akými? Vieme, že ju matka opustila a ona žije v jej domčeku v mestečku Komori, kde sadí, varí a jazdí na bicykli. A to je všetko. Kameraman sa vyšantil do sýtosti. Film má tiež príjemnú atmosféru. Chcel som si hneď zbaliť všetky svoje veci a nechať Bratislavu Bratislavou. Ale čo film v skutočnosti ponúka? Nie je ani artový. Nedrží sa ani typickej Hollywoodskej trojaktovej štruktúry. Nedá sa nazvať ani Indie filmom, lebo vzťahy sa to naozaj neriešia a metaforický film to tiež nie je. Som z neho úprimne zmätený. Ale keďže som fanúšik filmov idúcich proti zaužívaným konvenciám dávam 4. Vo svojej podstate som sa vôbec nenudil, len sa mi v kuse zbiehali slinky na všakovaké dobroty. Uvidíme čo prinesú zvyšné 2 časti. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Návod na přípravu filmu o přežití na venkově: Najděte co nejodlehlejší zamědělskou krajinu. Rýžová pole obklopená lesy, ze kterých stoupá pára. Plané třešně. Lísky. Bující řádky mrkve a sladkých brambor. Vyčančané domy a cesty nejsou třeba, rurální kvalita zcela postačuje. Najděte kameramana s "okem". Nechte ho se dívat a přemýšlet, jak vytvořit co nejkrásnější záběry. Najděte dívku. Mladou, sympatickou, kawaii かわいい. Podmínka: Příjemný vzhled i se zpocenými klíčními kostmi (nebo právě proto). Odějte ji zemědělsky, postavte do výše uvedené krajiny, před výše uvedeného kameramana. Nechte ji zbírat plodiny, řezat dříví, vařit a jíst (poslední dvě položky co nejvíce). Úspěch zaručen! ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5fcDvt6jtEA ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pokud rádi koukáte na programy o vaření a kocháte se přírodou, právě jste našli svoji spřízněnou duši. Film, který nespěchá, jen vám ukáže pár pěkných obrazů a uvaří pár jídel, které si doma prostě neuděláte. Co mě překvapilo, bylo množství použitého cukru. Je to sice docela naivní představa o hospodaření, ale i tak lze vidět, že je potřeba obrovské dřiny, aby člověk přežil. Přesto spíše než drama je to prostě obyčejný film o holčině, co si vaří různá „bio-jídla“. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem měl neustále přání ochutnat všechny zde připravované pokrmy a to nejsem žádný ´vegan´ .. to se mi u žádného ´kulinářského´ filmu doposud nikdy nestalo ... .. ... persimmon je mé nejoblíbenější ovoce (pamatuji jeho premiéru na našem trhu, 8,- Kč / kg), sušený / křížaly bych si dal hned, to musí být ... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama