Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivka s pedofilní tématikou a velice pomalým příběhovým vývojem. Po celou dobu sledování jsem to viděl zhruba tak na tři hvězdy. Mým názorem výrazně otřásl až propracovaný a celkem znepokojivý závěr. Není to nic převratného, ale oceňuji pochmurnou atmosféru a pocity, které snímek v divákovi vyvolá. A tak přestože jsem se místy trochu nudil, hodnotím velmi kladně. Rozhodně to však není dílo, které si ještě někdy pustíte znovu. 72% Edit 09/10/21: Nakonec jsem se vrátil zpět ke 3*, jelikož jsem viděl nějaké další filmy na podobné téma a Pečovatel se jim prostě nemůže rovnat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení z tohoto filmu po jeho shlédnutí sice chápu, ale její brutální ponurost, neupřímnost a neosobnost spojená s nulovými emocemi vůči hlavní postavě vyšetřovatele způsobila, že jsem měl co dělat, abych ji vůbec dokoukal. Velice drsný, až lidsky hnusný, příběh, se odehrává v temně šedivém prostředí, kde nic není pozitivní a ani být nemůže. Co naplat, nadšený jsem z toho zrovna nebyl. Nicméně uznávám, že Belgie mě s takovým filmem dost překvapila. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že tady na ČSFD je to samej hloupej Trol.Co na tom, že námět a jeho syrovost budí opravdu obrovské znepokojení, samotný průběh násilností je extrémě zvrhlý a opravdu odporný, když scénář psal vymaštěný kokot.Hlavní hrdina se tady celý film chová jako naprostý idiot, který se nechá seřvat od každý hajzl báby a od každýho slizkýho starečka.Jedná neustále imbecilně a nerozhodně, nevolá posily, nechá dítě ležet a běží dál, ztrácí pistole, neumí žádný bojový chvat (hoši, i dopraváci v Hlinsku umí takový chvaty, že byste leželi na zemi během pěti vteřin a tady vole detektiv se pere jako ženská) a prostě celkově je těch sraček ve scénáři takové množství, že zdejších 80% mluví prostě o jediném, že máte sračky i ve vašem mozku.Logiku nehledejte, v ději se ztratíte po pár minutách.Hlavně nepochopíte, jak může bydlet celou dobu naproti pedofiloj, co mu zabil bratra a celkově vše kolem téhle dějové linky nedává žádný smysl, jedině ten, že hlavní hrdina je opět idiot.Režisér je takový looser, že si všechny ty tupé pičačiny v ději musí vynahradit rádoby drsnýma scénama, aby se všichni diváci kousli do prstíčku, řekli si ježiš to je hlozný a zapoměli na ten scénáristickej bordel.Jinak si zbytečnou scénu s ohledáním děckého tělíčka vysvětlit nelze, takový chabý a ubohý útok na slabomyslné diváky.Pár scén bylo faj, celkově je z toho cítit i dobré řemeslo...místy, kamera ušla.Jinak mi blegická filmová tvorba přimomíná hromadu hoven a jasný důkaz toho, že i Van Damme v šou Jaye Lena říkal, že se u nich doma natočí jeden špatný film za deset let a pak zase nic.Námět chvályhodný, ale jinak zmatená kriminálka, s jedním z nejhloupějších scénářů za posledních 20 let.Hlavní hrdina je imbecil a já nejsem natolik jednoduchý, aby mi stačilo to téma, ve filmu plném hoven.Navíc ten mega depresivní konec tomu nepřidá ani ťuk.Americký film Prisoners na podobné téma asi tak o 200% kvalitnější.Verbal a jemu podobní 5*, giboni s inteligencí larvy opět v akci, 40%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,454,682▐ zvrhlíkov a úchylákov až nad únosnú mieru tento psycho thriller ponúka, temná ponurá atmosféra, vyšetrovanie nechutných zverstiev, ktoré mohlo mať silnejší dosah ak by sa to doladilo v určitých malých detailoch, ináč dosť nechutný thriller /75%/ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Odporné téma, city nám hárají, chybu to (ne)má, hvězdičky lítají.“ A u mě lítají SPOILERY! Nejprve ujasnění. Pedofilní zločiny jsou odporné i mně. Hnus, zvrácenost, špinavá atmosféra, patoložka nad mrtvolkou utýraného dítěte, detektiv s traumatem, Belgie prorostlá sítí navzájem spolupracujících pedofilů, to vše ve filmu je. Jenže v zahrádce scenáristy vykvetly hned dvě blbosti par excellence, které mi to sráží na 50%. ZÁHADNÉ OKÉNKO: [][] Na IMDb průměr, tady 80%. Proč? ##  Uživatelé na ČSFD jsou citlivější. ##  „Odporné téma dokáže zvednout rating i na všechny způsoby vykonstruovanému příběhu“ (© PetrPan) ## Kvalita filmu není podstatná. Červeným hodnocením se uživatelé vymezují proti pedofilii. ## Zafungoval faktor verbal, jeho 5*. [][] K těm blbostem. Herbots si plete thriller s fantasy. Umaštěný otyloň, cca150 kg, se v noci transformuje do Cliffhangera a jako nějaká veverka šplhá po zdech baráků, okukovat spící děti, čímž kříží thriller s pohádkou. To bych ještě zkousnul. ALE. V Belgii jsou prý všichni (čtyři případy už jsou statistika) otcové rodin slabí, rvačky neschopní, zbabělí uplakánci a utajení homosexuální pedofilové, kterým se ochotně dostaví erekce (!), když jim dá útočník s nožem příkaz k prznění vlastního dítěte! Až k slastnému orgasmu, viz nalezené sperma a DNA. No to mi ohryž záda. Bůh chraň Belgii! A belgické děti před úchylnými scenáristy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)
  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)

Reklama

Reklama