Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že belgičania sa nemusia ani trochu hanbiť za tento tak trochu zvrhlý kúsok. Musím síce priznať, že som chvíľami tak trochu neudržala pozornosť a málinko mi odbiehali myšlienky, ale na koniec som bola rada, že som vytrvala. Záver zostal tak trochu otvorený, čo ma síce nevýslovne iritovalo, ale v konečnom dosledku som zaň vlastne vďačná, nemusia byť všetky thrillery á la Holywood... Za scénu so psíkom, aj keď bola len naznačená, uberám 1*. Inak celková spokojnosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení z tohoto filmu po jeho shlédnutí sice chápu, ale její brutální ponurost, neupřímnost a neosobnost spojená s nulovými emocemi vůči hlavní postavě vyšetřovatele způsobila, že jsem měl co dělat, abych ji vůbec dokoukal. Velice drsný, až lidsky hnusný, příběh, se odehrává v temně šedivém prostředí, kde nic není pozitivní a ani být nemůže. Co naplat, nadšený jsem z toho zrovna nebyl. Nicméně uznávám, že Belgie mě s takovým filmem dost překvapila. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Európsky Seven!? Totálne depresívny, tematicky ťažký film, ktorý sa od prvej do poslednej minúty brodí v sračkách a nenechá diváka "zvolniť", aj zásluhou presvedčivého hlavného vyšetrovateľa. V rámci žánru jednoznačne špička a na logické medzery, ktoré sa nájsť dajú, by sa orientoval iba dáky trol!:) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rodinný romantický film o hladovém pedokanibalském (ano, to slovo jsem si právě vymyslel, ale bystrý čtenář jistě odhadne jeho význam) čůrajícím a lehoulince mentálně indisponovaném trollovi, který nejvíce ze všech ocení určitě táta s mámou, kterým rozhodně zpříjemní večerní usínání. Zdejší pedofilové si budou určitě pomlaskávat blahem a inspirováni novými zkušenostmi, s plnými vejci pod bříškem a ještě plnějšími kapsami bonbónů, vyrazí brázdit nejbližší parky. Každopádně, kdo očekával nějakou klasickou pedofilní zápletku, kde nějaký strýček unáší děti, někde v soukromí s nimi provede, co by dle zákonu a svědomí dělat rozhodně neměl a posléze je zabije nebo zabije a sní, tak bude mile překvapen. Nechci naznačovat děj, takže to nebudu dále rozvádět. Rozhodně však prozradím, že záporák je vážně super. Detektiv je sympaťák. Stále se někdo ztrácí, takže je pořád a neustále na co koukat. Já tu zápletku přeci jen vykecám, takže bacha na spoiler. Pedofil je zvláštní tím, že vám klasicky nezprzní dítě (chuděra nemůže), jak by člověk čekal, nýbrž ho donutí zprznit vám (jste-li otec). Vše se z pochopitelných důvodů neodehrává před kamerou, ale my zdraví si to rádi představíme a pedofilové zamáčknou slzu. Jste-li matka, tak to máte veselejší. Sice nedostáváte žádnou stravu, a dokonce ani hlt vody, ale můžete pokojně zemřít připoutána k topení a nemusíte se do situace dále angažovat. Aby toho nebylo málo, tak vám trol pochčije kompletně celý dům, protože je chudák retardovanej. Snad konec spoileru. Člověk se absolutně u filmu nenudí a dvě hodinky utečou rychleji než trvají dvě hodiny obvykle. Režisér si vybral ke zpracování citlivé a poměrně těžce zpracovatelné téma a dle mého úsudku si poradil výborně. Mnoho pedofilních filmů jsem neviděl, takže mě nepovažujte za odborníka. Nic pro citlivé dušičky a homosexuály. Tohle je syrový belgický thriller pro tvrdé chlapce. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Každopádně po tomhle filmu doporučuji vzít si prášek na spaní. Co všechno asi proletí normální lidské bytosti hlavou během sledování tohoto mrazivého thrilleru je děs, a nebudu zastírat, že tak deprimující pocit jsem nečekal. Připravte se na porci chladných hlubin nelidskostí člověka, které není snadné přijmout. Navíc těžko najít něco horšího v normální společnosti, než jsou právě takovéto případy. I když není jednoduché činit závěry či posuzovat bez konkrétního prostředí, nabízí se ne právě příjemná úvaha, co s tím? Smutnou pravdou je, že z hlediska psychiatrie jsou tito nepředvídatelní lidé téměř pro spravedlnost nepostižitelní, žel jsou stálou potencionální hrozbou napříč všemi vrstvami společnosti. Zcela jistě bych pár příkladů určitě našel, ale to už by bylo spíše na debatu. Nicméně nutno ještě říci, že po filmové stránce, to je opravdu působivě zpracované. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)
  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)

Reklama

Reklama