Reklama

Reklama

Lidstvo musí čelit velké hrozbě. Přichází invaze nepřátelských mimozemšťanů, snažících se zničit celou naší planetu. Zvrat nastane, když se skupině astronautů podaří infiltrovat mateřskou loď mimozemšťanů. Tam najdou portál směřující do jejich vlastního světa, který jim umožní varovat lidstvo předtím, než je zabijí. Poslední nadějí je vyslat tým vojáků a vědců, aby invazi zabránili zevnitř. Není na to však již pozdě? (Universal Channel)

(více)

Recenze (26)

pilarius 

všechny recenze uživatele

Další Asylovka. Chyb je tu plno, namátkou netknuté auto po dopadu dvou lidí z Xtého patra nebo ohnuté topůrko sekery, které je o sekundu později v dalším záběru zase v pořádku aneb fyzika, biologie či kontinuita událostí hadr. Zjevná inspirace v několika filmech a počítačových hrách žánru sci-fi, ale třeba i v Pánovi prstenů (scéna, kdy se schovávají pod úrovní cesty a emzák se rozhlíží). Spousta herců hrála příšerně, ale nejhorší byli ti v rolích vojáků (to platí i na tebe, Picardo, tohle je pod tvoji úroveň a ta role ti ani nesedla - co tu proboha děláš, neměli byste radši natočit nový Star Trek seriál?). Koukat se na to ale dalo. Jen ať příště proboha nestříkají zase nebohé kulisy džungle fialovou barvou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Asylum si zrejme chcelo poskladať z blockbusterov vlastného Frankensteina a tak vzalo názov podobný novinke Edge of Tomorrow, dejový základ z Armageddonu, niekoľko scén z Prometheusa, War of the Worlds a iných, z čoho vytvorilo béčkovú somarinku, ktorá pre divákov takýchto easy-cheesy počinov nie je zlá, ale mohla byť lepšia a hlavne zábavnejšia, keby sa jej ujal niekto šikovnejší. ()

Reklama

nostale odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím že každý má právo na život. U tohoto snímku udělám vyjímku. SEŽENEME LANA A UKÁŽEME REŽISEROVI JAK VYPADÁ SOUDCE LYNCH !!!! Samozřejmě že existují béčkové filmy. Existují i céčkové ale tohle je tak X. Špatní herci, nevěrohodné dialogy, špatný scénář. Začínající režiseři to mají těžké. V tomto případě jsem doufal že záporáci vyhrají, najdou pana Kondelika i Cooneye a udělají jim něco mimozemského. ()

blade23mc odpad!

všechny recenze uživatele

Nazval bych to asi cesta ke konci filmu nebo cesta radši k jinému filmu. Asteroid míří na Zem. OK. Ale nakonec je to základna s červí dírou do jiného mimozemského světa nějakých brouků, kteří jsou na přímí boj téměř jaloví, tak radši útočí nějakými koulemi, které si buď vyberou paprsek, kterým někoho sejmou nebo přemístí rovnou až na planetu kdesi v galaxii.. no ještě, že všeci radši někde zkapali nebo jim z toho všeho praskla hlava.. 0% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nejprve budu chválit. Vizuálně musím říct, že na tuto produkci docela dobré. Zejména ztvárnění cizí planety a přilehlých prostorů mimozemské základny vypadalo dobře a propracovaně, to samé mimozemšťani a vůbec zbylé masky. Až jsem byl příjemně překvapen, že jsem nekoukal jen na smršť špatných počítačových efektů, ale tvůrci si na vizuálu dali i přes mizerný rozpočet záležet. Ale přesuneme se k tomu horšímu. Děj má sice překvapivě hlavu a patu i s důvody, proč se to a ono vlastně děje, ale je i přesto pořád hloupý a plný chyb. Kromě chyb, co se týče střihů a záběrů, kdy třeba můžeme vidět, jak si mrtvá postava v klidu dál dýchá, jsou tu i nelogické záležitosti v ději, jako třeba gravitace na asteroidu (což je sporné), že si hrdinka rozhodne otevřít „klec“ nožem až po kdo ví jaké době, či že se při vyvrcholení vláda rozhodne lidi teleportovat bez toho, aniž by vůbec o dané planetě něco věděla (třeba, zda se tam opravdu dá dýchat, což ve vzkazu, který překvapivě dokázal přejít kdo ví kolik galaxií i přes obyčejnou vysílačku, rozhodně nestálo). Sice je pravda, že se děj s nikým nepáral, ale to vybíjení i hlavních postav mi po nějaké době přišlo až přehnané. Co mohu vytáhnout z lehkého pozitivna, je dvojí pohled na děj, tedy z pohledu posádky vyslané na mimozemský asteroid a z pohledu taťky záchranáře hledajícího svou dceru v chaosu způsobeném poletujícími a střílejícími „inteligentními“ orby (pozn. dvěma typy střeliva, z nichž jedno způsobovalo teleportaci). Celkově tedy, na The Asylum překvapivé a rozhodně to lepší z jejich produkce. Něco na způsob Armageddonu (výprava na asteroid s cílem jej odpálit), řízlý něčím z Vetřelce (mimozemská královna/prostory základny), dokonce bych si našel i jednu scénu inspirovanou LOTRem (schovávání se pod cestou mezi kořeny). Toť vše, pokud bych měl jmenovat byť sebemenší inspirace existujícími tvorbami a jejich prvky. S filmem Edge of Tommorow to ale nemá jinak prakticky nic společného, kromě tedy záměrně podobného názvu (běžná strategie onoho studia). Myslím, že se to jednomu z bratrů Kondeliků tentokrát i podařilo, když to srovnám třeba se Sopkou, což byl oproti tomu naprostý děs a hrůza. I jsem chvíli uvažoval o hvězdě navrch, ale bohužel, kvalitní film to není. Závěr, se kterým přišel, je sice netradiční (a svým způsobem dobrý), ale způsobil mi chvíli nechápavého výrazu, rozhodně ne pozitivního. 22% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama