Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dostavník, jenž veze šerifa, jeho dceru a skupinku odsouzených vrahů, kteří jedou strávit nepříliš slunný podzim života na doživotní nucené práce na krutém, zasněženém severu Ameriky, je přepaden, eskorta postřílena šíleně se smějícím banditou a jeho synky a vůz je rozjet a ponechám svému osudu. Šerif i jeho svěřenci (včetně mladé a docela pohledné dcery) přežijí a procházka nehostinnou divočinou v této zajímavé sestavě může začít. Už ze složení skupiny si bystřejší jedinci můžou domyslet, že cesta divočinou nebude zrovna idylická. Kromě drsné hry kdo s koho je ve filmu i pár záběrů, které jsou poněkud drsnější než je u westernů běžně zvykem. (V4nd4l)

(více)

Recenze (31)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi specificky laděný western z ledové zimy amerického Severozápadu. O horroru bych nemluvil, spíše temný western s příchutí thrilleru.. Skutečně zde o klaďase nezakopnete, banda odsouzených hrdlořezů, prohnaný chladnokrevný šerif, mladé krásné děvče, které je jediným světélkem v džungli zla a smrti... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavej flick ... V podstatě mi to ani jako nějakej klasickej western nepřišlo, ale spíš nějakej starej "survival horror/thriller/drama" ... Svým způsobem to trochu připomínalo exceletní okrajovej film Rituals (1977), kterej zase čerpal z Deliverance/Vysvobození (1972)... Ovšem od toho má tento film hodně daleko. Film má jeden docela dobrej nápad a s tím si vystačí ... nejsou v něm skoro vůbec žádné kladné postavy, pokud ano, vůbec si nemůžete být jisti, jestli přežijí nebo ne. V tomto filmu je možné opravdu všechno ... Pomalý děj, hutná atmosféra, napětí, totální pesimismus ... Jako skutečně docela náročnej film, tohle není žádná oddechovka ani náhodou. banda trmácejících se kriminálníků v zasněžených horách, všichni na sebe něco zkouší, jedna krásná holka do toho, která musí jejich společnost snášet ... Hodně drsná záležitost doplněná o naprosto netradiční a chvílemi až šokující goreefekty, které na rok vzniku jsou neuvěřitelně odvážné a výborně zpracované ... I když mě tam trochu vadily, nebo spíš neseděly, protože ten film je hustej sám o sobě a ty detailní záběry na rozpáraná břicha a vytékající střeva mi tam prostě nepadly, jako by to bylo z nějakého jiného filmu ... Každopádně nechápu tu brutalitu těchto scén ve vztahu k roku vzniku. Rozhodně zajímavý kousek, opravdu nic podobného neznám. Bohužel ve finále již filmu vyloženě docházel dech, vše bylo zbytečně protahované, čekal jsem lepší vyústění děje, takže za plnej počet to není, s tím finále si mohli tvůrci pohrát víc. Jinak ale fakt doporučuju ... ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Spojit western a horor byl nepochybně zajímavý nápad, jehož zpracování dopadlo v mém případě katastrofálně. Nejen, že jsem se nudil, ale ta deprimující a pochmurná atmosféra byla až příliš silná na můj vkus. Na kvalitě ani nepřidala psychologická intermezza, která mají spíše rušivý úděl. Sečteno podtrženo, nudná a primitivní záležitost, která si nechala dost záležet na mém nasrání. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostupná verzia s titulkami príliš kvalitu nepobrala, no z hľadiska filmového zážitku to moje vnímanie (na počudovanie) nijak extra neovplyvnilo. Zima, špina či násilie v takomto rozmere sa vo westernoch prilis často nevidí a tak vďaka drsnote podanej z mnohých uhlov pohľadu musím ohodnotiť pozitívne. Solídna záležitosť i keď od záveru som očakával viac - veľmi ľahký nadpriemer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Syrový a surový western plný beznaděje a bez soucitu a slitování, který si nezadá s obdobnými italskými kousky. Seržant Brown s dcerou Sarah doprovázejí vůz s trestanci odsouzenými na doživotí. Po přepadení jsou nuceni vydat se do cíle pěšky. Spoutáni řetězy postupují drsnou zimní krajinou uprostřed hor. Aby to nebylo málo, tak s sebou mají jedno tajemství a Sarah vypadá, že cestu nezvládne. Tvůrci si připravili pro diváka několik překvapení, a tak se mimo jiné postupně dozvídá o některých postavách, co jsou skutečně zač. Ten zvrat na konci byl nepříjemný... Některé scény jakoby sem vpadly z dobových hororů - vraždění je šťavnaté. Krvavá střelba, zásah do oka, práce s nožem i mačetou, uhoření a dojde i na střeva ven. Výborná, místy strašidelná hudba, vzpomínkové sekvence a jedna pořádná noční můra. Snad že je prosinec, dýchala na mě z filmu pěkná zima... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama