Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 2
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (610)

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvíle, kdy jsem neočekávaně zachrchlal smíchy považuju u Grimsby za jedny z nejtemnějších okamžiků svého života, ale koneckonců každému v genomu koluje trocha australopitéka. On jinak ten bezservítkový humor a totální rezignace na základní měřítka vkusu nejsou zrovna ten hlavní problém. Kamenem úrazu není obsah jednotlivých vtipů, ale jejich forma. Po většině z nich dostaneme sekundu na smích (i třeba s náhle vypnutou hudbou) a působí dojmem, že z filmu na poslední chvíli někdo vystříhal komický pohled Cohena do kamery a studiové hahaha. Třeba i proto má film naštěstí snesitelných 80 minut. Oproti předchozím dvou loňským kusům ve triu špiónská parodie (Kingsman, Spy) Grimsby překvapivě nezvládá moc akční scény, které jsou buď (nejen ve srovnání s perfektním Hardcore Henrym) odzívané POV či zběsile nastříhané bojůvky, kde zejména u bitky se Scottem Adkinsem to vyloženě zamrzí, protože ten člověk je takovej borec, že u něj není vůbec zapotřebí cokoli maskovat. Což vlastně koresponduje s tím hlavním problémem filmu, a to je ten, že ono parodování špionážních filmů ustoupí v průběhu plně už jenom Cohenovu šaškování, což bylo dle všeho až post-produkční rozhodnutí, vzhledem k nevyužitému potenciálu mnohých postav (zejména aktivace agenta Chilcotta má úvod jak rappovej song, ale tato linie naprosto vyšumí). Zkrátka smolík. Ale zase tu Rebel Wilson sundá tričko no... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen dokázal v mých očích něco nevídaného. Posunul hranice svého přenádherně perverzního humoru ještě o stupínek výš. Musím říct, že před zhlédnutím se moje očekávání vznášela vysoko, protože očekávat od Cohena něco průměrného, je prostě blbost. Takhle našlapanou jízdu jsem ale rozhodně nečekal. Dokonce ani trailer nevypadal nějak monstrózně. U tohoto těžce antisexuálního snímečku jsem opravdu stopáž prochrochtal blahem. Krátká stopáž zajistila, že ve filmu jednoduše neexistují slabá místa. Vtípky se neopakují a šílenost střídá ještě větší šílenost. Sacha Baron Cohen zřejmě vlastní mysl nevyčerpatelných rozměrů. Na své si přijdou vyznavači snad i té nejneobvyklejší sexuální odchylky. Namátkou zmíním třeba koitus s gorilou, vycucávání jedu z mužských intimních partií, či nápad na schovku na planině plné slonů a slonic, kteří jsou jak na potvoru v době říje. Úžasná byla i vtipná minivsuvečka na úkor Harryho Pottera a Ronalda Reagana. Jedna věta byla v závěrných titulkách navíc, ale asi by nebylo moudré být na štíru s budoucím prezidentem USA. Dost mě překvapilo, že byl snímek více než dobrý i z akčního hlediska. Jediná výtka by mířila zřejmě jen ke smutným flashbackům z dětství, které mírně kazily atmosféru. Závěrečné zjištění, že tento film věnoval Sacha jen tak mimochodem na památku svého letos zesnulého otce, mě položilo na lopatky. Cohen je nedoceněný génius současné komediální scény. Delší dobu jsem nesáhl po maximálním hodnocení a delší dobu jsem se s takovou chutí nezasmál. Takhle má z mého pohledu vypadat luxusní komedie. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jooo, tohle je pecka...SBC se zase jednou předvedl...a vůbec nevadí ta 2-3 letá odmlka, kdy nejspíš vymýšlí všechny ty...no, řekněme si narovinu...prasárničky a čuňačinky...ale když si dáte decku dobrého vína (chápejte 5 piv a 5 panáků tvrdého) a pokud možno ve stejně opojeném větším kolektivu, logicky, dobře naladěných přátel, budete se bavit přímo Cohenovsky! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Momentálne asi len Sacha Baron Cohen si môže dovoliť ísť za hranicu nevkusu do roviny rôznych šialeností a nechutností, a pritom sa vyhnúť trápnosti a urobiť z toho jednu veľkú vydarenú zábavu. Ten chlapík sa našiel a robí to dobre. Už dávno sa mi tak netriaslo brucho ako pri sledovaní tejto bizarne uletenej, nechutnej komédie. Takéto veci ja skrátka môžem. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nečekejte nové, komplexní alterego mistra Sascha Baron Cohena, tentokrát natočil "téměř" normální film, který má dokonce i něco jako samostatný (byť béčkový) příběh. Dočkáme se příjemně přepálené akce, která není vůbec špatně natočena, trefné parodie tematiky Jamese Bonda a hlavně brutálně nekorektního humoru. Je zajímavé, že intermezza Cohenovského humoru jsou do děje vložena jakoby nenáslně, ale přitom opět posunují hranice nechutnosti a nekorektnosti dál, než by normální příčetný smrtelník čekal, což vás v daný moment totálně vykolejí... Musím říct, že takhle by to šlo. :) 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Pôvodne sa mal hlavný hrdina filmu Norman "Nobby" Butcher (Sacha Baron Cohen) skrátene volať "Digger" namiesto "Nobby". (MikaelSVK)
  • Když Nobby (Sacha Baron Cohen) vstoupí do místnosti ve wellness centru, uvidí muže, který má na bundě napsáno „Therapist“. Nobby však nápis přečte jako „The rapist“, což česky znamená „násilník“. To je pravděpodobně narážka na Nobbyho dyslexii. (Matej.Mirejo)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte krátka scéna. (barborasara)

Reklama

Reklama