Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (610)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Sasha je prostě Sasha, pokud máte rádi jeho humor, jste na správným místě. Sasha jde ještě dál než posledně a je to fakt mazec. Největší obdiv má u mě Mark Strong, protože takový kalibr jako on a hrát v tomhle a předvést tam to všechno, to chce prostě pořádný KOULE :-) pokud si v kině málem smíchy roztrhnu držku, nemůžu jinak než pět hvězd ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Momentálne asi len Sacha Baron Cohen si môže dovoliť ísť za hranicu nevkusu do roviny rôznych šialeností a nechutností, a pritom sa vyhnúť trápnosti a urobiť z toho jednu veľkú vydarenú zábavu. Ten chlapík sa našiel a robí to dobre. Už dávno sa mi tak netriaslo brucho ako pri sledovaní tejto bizarne uletenej, nechutnej komédie. Takéto veci ja skrátka môžem. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

A je to tady, mame tu viteze o nejnechutnejsi filmovou scenu posledniho desetileti. Ono jich tu je samozrejme vic, ale sloni akce je tak nehoraznej humac, ze se divim, ze tohle vubec proslo do kin. Ale kdyz odhlidnu od tech par nechutaren, ktery jsou ale ve vysledku vlastne i vtipny, mame tu vicemene standardni pribeh o nepravdepodobny dvojici namakanej agent a jeho vymletej bracha. Samozrejme vse nahnany do naprostyho extremu, kde se jedna dementni scena vrsi na druhou jeste dementnejsi a do toho tu je prekvapive suprove natocena akce ve stylu Jasona Bournea. A pokud na to tvurcum pristoupite, budete se naprosto kralovsky bavit. Nektery fory jsou fakt brutalni, ale samozrejme se to pohybuje az po ty total dementni typu nekdo si usere, ale i tu sebevetsi picovinu dokaze Cohen se Strongem skvele podat, ze jim clovek proste musi fandit. Navic ma film fakt kratouckou stopaz a riti se dopredu sviznym tempem, ze bych si klidne jeste pul hodinku dal. Na druhou stranu, z neceho ma clovek pocit, ze slo z dany sceny vytezit i vic. Ale celkove spokojenost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestávám Letteriera považovat za režiséra. Podfukáři byli vcelku ještě snesitelní, ale Grimsby zklamal. Nebýt vynikající sloní scény, u které jsem se musel opravdu rozchechat na celé kolo, prakticky by se jednalo o nekoukatelnou záležitost. Sloní scéna se ovšem vymyká prakticky čemukoliv čeho jsme byli kdy svědky v jakémkoliv filmu. Uvažte sami. Dva chlápci se schovají před odtřelovači ve sloním stádu a to tak že vlezou do dělohy slona. Jenže co určitě nepředpokládali bylo, že ostatní samci dostanou zrovna na tu jejich slonici chuť a tak jsme svědky sloního páření se vším všudy. Úroveň vtipů, včetně tohoto je místy otřesná a Cohen to tenkokráte opravdu přehnal. Tohle alterego je jeho nejslabším. 50% PS: O půl roku později přichází šok. Cohenovka opět funguje přesně tak jak má a vše je naprosto v pořádku. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám film, který by pro rozvoj turistického ruchu v Grimsby udělal míň.. Sacha se nám zase jednou utrhl ze řetězu a ve scénách odsávání toxinu z varlete britského charakterního herce či pobytu ve svatyni prostopášné slonice zaplňuje bílá místa na mapách filmového nevkusu, nicméně musí se mu nechat, že na rozdíl od klasických amerických buranských komedií můžeme opět vidět něco jako sociální či geopolitický podtext a navíc, místy je ta karikatura spy-action movies opravdu vtipná (ukrajinský Ben Affleck mě rozsekal, stejně jako žaloba na frontmana Oasis za sexuální obtěžování).. Nutno vytknout dvě věci. Dost samoúčelné POV scény s Green Earth čočkou ala Hardcore Henry a nakažení amerického prezidentského kandidáta virem HIV. Co si asi tak jeho republikánští voliči pomyslí, když se řekne, že se nakazil od Daniela Radcliffea..? Důležité upozornění: kvůli intonaci i kouzelnému akcentu je nezbytně nutné sledovat tuto nepřiznanou bondovku („One rocket in ass is not enough“) v původním znění.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Režisér Ilya Nayshuller vzhľadom na nabitý program iba v krátkosti spolupracoval čoby konzultant pri POV (point of view) scénach. O pomoc ho požiadal sám Sacha Baron Cohen (Nobby). V rozhovore sa Ilya priznal, že je Cohenov veľký fanúšik. (MikaelSVK)
  • Když Nobby (Sacha Baron Cohen) vstoupí do místnosti ve wellness centru, uvidí muže, který má na bundě napsáno „Therapist“. Nobby však nápis přečte jako „The rapist“, což česky znamená „násilník“. To je pravděpodobně narážka na Nobbyho dyslexii. (Matej.Mirejo)
  • Okrem Veľkej Británie sa filmovalo aj v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. Na tomto mieste sa filmovali aj scény, ktoré sa odohrávali na fiktívnych MS vo futbale v juhoamerickom Chile. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama