Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (668)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Symbololog Robert Langdon se opět připlete k zachraňování světa a tentokrát je to skutečně "Bondovka" jako vyšitá. Neskutečně komplikovaná zápletka motá hlavu divákům jako automatická pračka. Za sebe, diváka znalého knižní předlohy, musím přiznat, že mne film zklamal o něco méně než kniha. Nejspíše proto, že se od ní v mnohých (nejen) detailech lišil. Ani to však nezabránilo podivně zoufalým pocitům, které ve mně nakonec převládly. Asi jako zvětralý hamburger v Mekáči; bez chuti a bez zápachu. Předražený kus ho*na se značkou nejlepší kvality. Toporný Hanks už může s takovýmito výkony hrát jen omšelé mládence na důchodové hranici a nikoli okouzlující vědce, kterým fanynky (pokud si dokážete představit, že tito vůbec nějaké v reálném světě mají) padají k nohám. Hlavní hrdinka nedostala téměř žádný prostor, ve kterém by se divák seznámil s jejími životními problémy a tak zůstala takzvaná "wocogo?" otázka naprosto nezodpovězena. Vše bylo tak nějak rychle naplácané na sebe. No a ochmýřená šéfka WHO (což na plátně budilo velmi rozpačité pocity) Sidse Babett Knudsen byla smyslná jako Merkelová při svých projevech milosrdenství k uprchlíkům. Opravdu nešťastně zmršená záležitost, která jasně naznačuje, že filmům s Robertem Langdonem už pomalu odzvonilo a Dan Brown by jej měl při nejbližší příležitosti nechat v nějakém příštím bestselleru nějak hrdinsky popojít a ukončit tuto (hysterekto)sérii, neboť si nedokážu představit, jak moc na ho*no bude další pokračování, které se stárnoucí Tomáš Hanksů a Ron Howard pokusí roztřeseně nakrútit a přežít. 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako predošlí Anjeli a démoni a Da Vinciho kód. Máme tu znova Langdona, ktorý sa púšťa do nebezpečného vyšetrovania a Felicity Jones, čo by jeho novú kolegyňu v pátraní po nebezpečnom víruse. A ono to viac menej aj v treťom pokračovaní funguje. Nič z čoho by ste padli na zadok, ale vcelku pozerateľné. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle série je pro filmové plátno zřejmě prokletá. Zda je to režisérem Howardem nebo tím, že některé bestsellery by měly zůstat jen na papíře, nevím. Ale po dvou předchozích zastaveních je i Inferno silně obyčejné a řemeslně průměrné povídání, které dešifrování záhadných kódů představuje jako úsměvnou a často náhodnou hru. Panoramatické záběry na italské památky ještě jaro nedělají, fakt ne. Země je přelidněná a bude hůř, což šílený ekolog řeší po svém. Našemu hrdinovi alias Štístkovi přichystal jakousi schránku s bakteriemi moru, symbolog Langdon se prozatím probouzí v nemocnici s ošklivou ránou na hlavě a dočasným výpadkem paměti (a s otravnými apokalyptickými vizemi), vzápětí mu jde o kejhák, takže startuje honička, která má několik zastavení, ve kterých nám ukáže tajné vchody různých muzeí, okomentuje nějaký vzácný exponát a pak se (často náhodně) dostane z další zapeklité situace, aby byl blíž záchraně lidstva. Je to blbé, přitom se to tváří nesmírně vážně. Místy prostě docela peklo. A Tom Hanks? Frajer, kterému ovšem mnohem víc svědčí obyčejný chlapík v neobyčejné situaci (Sully, Kapitán Phillips, Terminál, Trosečník ad.), než nějaký hrdina. Felicity Jones bohužel zklamání. Mezi dvěma a třemi hvězdami, sorry. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Howard poctivě tlačí velkolepé záběry i tam, kde by je divák nečekal, a snaživě tak chce nechat zapomenout na to, jak vyvařeně začíná celá série působit. Vedlejší postavy zbytečně mělní pozornost, parťačka přichází na scénu značně vynuceným způsobem (a vlažnost Felicity Jones tomu nepřidává). Nejsmutnější ale je, že i po dlouhé pauze od Andělů a démonů je jasně znát, že se scénář jen snaží vyzobat ty lepší ingredience z nich i ze Šifry, aniž by přidal cokoli nového. Za stále až překvapivě vitálního Hankse zůstávám na slabším průměru, ale zmatený jsem z téhle směsky doteď. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Shit, jak může být jeden herec ve stejném roce naprosto geniální a napodruhé kompletně k pláči? Tome, co to sakra mělo být? Rone, Hansi, to jako vážně? Takhle by to chlapci nešlo, tohle je vztyčenej prostředníček divákovi ve formě na zakázku ušitého zboží, do kterýho nikdo nevložil ani tu sebemenší kapku zájmu. Jít na tohle do kina, tak emailuju tvůrcům, že chci zpátky peníze. A dvě hodiny života. Inferno indeed. 2/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Na nakrútenie Langdonovej vízie pekla bolo použitých 9000 litrov falošnej cukrovej krvi. (Zdroj: ITAfilm)
  • Ačkoliv je tento film nejkratší (120 min.), má nejdelší soundtrack z celé série (17 skladeb). Andělé a Démoni (2009) mají 8 skladeb se stopáží filmu 130 min. A Šifra mistra Leonarda (2006) 14 skladeb se stopáží filmu 150 min. (mrborn2lose)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama