Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (671)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vyplavený uhynulý vorvaň se probudí uprostřed videoklipu Tonyho Scotta a jde po něm elitní zabijácký tým Světové zdravotnické organizace. Z nějakého důvodu to obnáší pobíhání po památkách a je to ještě hloupější, než to zní. Jak jde vůbec z tohohle udělat nuda k nesnesení? No jde to. Nejzbytečnější filmová série se vrací v plné síle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak kniha bola o dosť lepšia, ale ani film príliš nesklamal. Tom Hanks robil čo mohol a ostatní herci mu aspoň dôstojne sekundovali. Páčila sa mi hlavne kamera, ale strih mi prišiel niekdy dosť divný. Dôležité bolo, že sa tu stále niečo dialo alebo riešilo, bolo to rýchle a dynamické, takže tu nebol priestor na nudu. Celkovo ide o takú príjemnú, pukancovú zábavu, ale nič viac. 65/100 ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

V brownovském žánru dobrá, odpočinková zábava. Navíc Dante, Florencie, Benátky, Istanbul. Nijak mě to nepohoršilo, spíš se divím, že jsem to neviděla dřív. Šifra mistra Leonarda to není, myslím knižní, která je perfektním trhákem, (filmová verze na ni nedosáhla ani náhodou), ale vidět se to dalo. V záplavě všelijakých jiných hloupostí? Pohodová božská komedie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu v rýchlom tempe, pričom štruktúra príbehu opätovne spĺňa kritériá tajomna. Bohužiaľ, samotný scenár sa nevyhol určitým prapodivným prvkom, ako nevysvetliteľným náhodám či rozhodnutiam osôb, vďaka ktorým vývoj deja stráca na logike. Tak či onak, snímok v rámci možnosti baví, zbehne pomerne rýchlo, takže z môjho pohľadu sa mimoriadne sklamanie nekoná. Každopádne, "Inferno" je najslabšia časť z trilógie ... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že je to sázka na jistotu. Stejný tvůrčí tým jak u Šifry a Andělů a démonů: režie opět Ron Howard, hudbu opět složil Hans Zimmer, v hlavní roli opět Tom Hanks. Jenže na rozdíl od předchozím filmů je tohle daleko slabší. Místo jako chytrý thriller Inferno působí jako dvouhodinová honička v nádherných lokacích (především ta Florencie!). Ty jsou - jak už to u brownovských vysokorozpočtových snímků bývá - naprosto špičkové. Právě atraktivní záběry na město, nejrůznější galerie a podobně patří k tomu nejlepšímu, co si tu lze užít. Vinou překotného děje se totiž nedostalo času na to nejdůležitější - na luštění hádanek. To, v čem jsou Brownovy příběhy o symbolologovi tolik silné, je tentokrát nepříjemně odfláknuto. Jako jo, zábavné scény se najdou, jedna z nejlepších je krádež Dantovy posmrtné masky v přímém přenosu. Jenže jinak je film velice, velice mělký, spousta akčních scén a kde nic, tu nic. Inferno je zatím nejslabší z trilogie o Robertu Langdonovi. Nejde v nich o nějakou historickou přesnost či uměleckou věrnost, jak jim bývá vytýkáno. Divák se musí hlavně bavit. Ale bavit se lze i inteligentně. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Počas jeho pobytu vo Florencii obdaroval Rona Howarda florentský starosta kľúčmi od mesta. V starodávnych časoch, keď boli mestá v Európe ešte obohnané hradbami, dostávali vzácne návštevy ako gesto dôvery a láskavosti práve tento dar. (Zdroj: ITAfilm)
  • Inferno (2016) je treťou filmovou adaptáciou, ale ide o štvrtú knihu.Vynechaná bola tretia s podtitulom "Stratený symbol". Podľa spisovateľa Dana Browna se filmárom nepodarilo prísť na to, ako urobiť záporáka dostatočne výrazným. Filmová série tiež stavia na medzinárodných trhoch a "Stratený symbol" je na USA príliš úzko zameraný. Preto sa rovno prešlo k Infernu, ktoré je zasadené do Talianska a Turecka, kde sa venuje globálnej hrozbe. Podľa Entertainment Weekly, román nebol dostatočne vhodný na sfilmovanie nakoľko jedným z vrcholov knihy je naháňačka, ktorá sa celá odohráva v temnote, čo sa na plátne ukazuje špatne. Režisér Ron Howard už v minulosti uviedol, že vzniklo niekoľko verzií scenára, ale žiadna nebola uspokojivá. (Paldiny)
  • Aby filmárom nikdy nechýbala Danteho posmrtná maska, rekvizitárske oddelenie ich vyrobilo rovno 15. (Zdroj: ITAfilm)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama