Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Černá smola". Na scéně je opět známá dvojice přátel – kapitán kriminální policie Vašátko (V. Preiss) a malíř, bohém a detektiv amatér Horác (D. Matásek), který utíká před stresy života k řece a k rybaření. Horác se spřátelí s mladou sousedkou (J. Stryková), která je jednoho dne nalezena mrtvá. Vše vypadá na sebevraždu, ale Horácovi se stále něco nezdá, a tak se pustí do pátrání „na vlastní pěst“. Naštěstí zasáhne jeho přítel Vašátko, který má pro extravagance svého přítele Horáce pochopení… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Ke kladům tohoto televizního filmu bych uvedl dobrý scénář a příjemné, poklidné tempo vyprávění, které není dnes moc časté. Slabinou celé série je ne zrovna šťastně zvolená dvojice hereckých představitelů postav Vašátka a Horáce. Preiss i Matásek jsou výborní herci, ale tento pokus jít proti typu nevyšel. Mezi oběma navíc nefunguje chemie, kterou by bylo lze očekávat u dlouholetých přátel. Zaujala mne Vanda Hybnerová v roli neurotické a žárlivé (zřejmě) lesby, zbytek hereckých výkonů byl méně výrazný. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Slabší než Případ pro rybáře. Asi mi vadilo to hádání dvou rybářů, kamarádů, a sousedů od vody jenom proto, že si jeden (Preiss) jako policista myslí, že se v novém případě jedná o sebevraždu a druhý, bohémský umělec (Matásek) si myslí, že to bude vražda. Zakončení a "odhalení" pachatele bohužel nevyvolá požadovaný efekt typu "Hurá, už je odhalen", spíš rozpačité pokrčení ramen a čekání, zda pomyslná volná trilogie ukáže své lepší v Případu pro lyžaře. ()

Reklama

adaben 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mi přišel o něco slabší, herecky (Hybnerová, Zoubková) a natočené zajímavě, ale vlastní zápletka, že to udělal fotograf od policie trochu vyhraněná a navíc poněkud ubírala napětí pro diváka, že vrahem byl někdo z postav, které byly v příběhu rozehrané a prošly bytem - majitelka bytu, druhá zdravotní sestra, podnikatel-farmaceut, hudebník. I když uznávám ta zápletka, jak oběšená si sama vlezla do oprátky si originální vyluštění trochu žádala. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda, že závěr tentokrát nepatřil mistrům, ale outsiderům. Konec totiž zabil jinak slibnou detektivku. I tentokrát příběh začíná tím, že vypadá, jako by byl od počátku jasný. Dva přátelé se dokonce pohádají. Ale jak divák tuší, záhy komisař Vašátko pochopí, že Horác měl pravdu. Ale ten závěr, ač překvapivý, byl bohužel nejen hrozně stupidní, ale i stupidně provedený. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mohl jste to koupit do palice, vy vole." Po spisovatelích a spisovatelkách se do vyšetřování pouští i malíř Horác. Jeho jedinou výhodou je to, že policii nepomáhá, nýbrž ji svým počínáním prudí. To je asi tak jediné, co mě na tom bavilo, protože jinak bylo trošku zoufalé sledovat, kterak při vyšetřování sebevraždy zakazuje detektiv "sprostým podezřelým" někam chodit, opouštět město či dokonce republiku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Praze a v Poříčí nad Sázavou. (SONY_)

Reklama

Reklama