Reklama

Reklama

Blow Job

  • USA Andy Warhol's Blowjob
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1964, 35 min (Special Edition: 27 min)

Obsahy(1)

Nerežírovaný filmový experiment. Sexuální styk dvou mužů. V obraze vidíme pouze hlavu uspokojovaného muže. Kamera se nehýbe, film je černobílý, trvá přes půl hodiny a je němý. Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic. Snímek byl poprvé promítnut ve Washington Square Art Gallery v létě roku 1964. (Febiofest)

Recenze (47)

dwi 

všechny recenze uživatele

V průběhu jediného dne stihl Warhol natočit vyjma Kiss i lehce eroticky laděný Blow Job. Název by mohl inklinovat k praktikám, které jsou vlastní specifickému kinematografickému žánru pro sexuchtivé jedince, ale pravda se nachází zhruba v polovině. Režisér zachytil pouze tvář neznámého muže, přesněji jeho výrazové rozpoložení během orálního sexu. Mimika se proměňuje od slastných pohledů až k závěrečnému orgasmickému šklebu, po němž následuje uklidnění v podobě cigarety. Chtějí-li ženy vědět, jak (blbě:) se jejich vyvolený při orálu tváří, Warhol je v tomto případě dobrá volba, ostatní náruživci by měli sáhnout přece jenom po něčem tvrdším. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kouření škodí zdraví. Určitě to platí i pro tohoto pána, který si zapalí poté, co mu byl (pravděpodobně na oplátku) kamarádem vykouřen doutníček. Warhola po povelu AKCE zajímal pouze obličej uspokojovaného, přičemž ignoroval samotný akt, barevný film i zvuk. Snímek se tváří jako umění, vzhledem ke stopáži je ukrutně nudný, ale provokativní nátěr z něj lze jenom těžko smýt. ()

Reklama

bernau84 odpad!

všechny recenze uživatele

o co jako šlo? Warhol měl dělat obrazy či něco jinýho ale rozhodně ne filmy! já chápu že některý intelektuálové v tom spatřují něco nadpozemsky převratného ale je to jenom půl hodiny ksichtění.... o ničem je ostatně většina jeho filmové tvorby , eště beru třeba Spánek nebo jak se to menuje, to je úlet ,nebo to stěma zubama jak cvakaj... všechno je to ale odpad ne sice (uměleckou) kvalitou ale přesto odpad protože jsou to jenom filmový obrazy který se hodí někam do galerie moderny a ne do televize, kina nebo domů když si sednete k televizi a žerete brambůrky ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic." Jajky. Kdyby to bylo pod 10 min, kdyby tam byl zvuk, možná přidám hvězdy. Takhle je to jen kvalitní provokace pro snoby, kteří navštěvovali v 60.letech předražené galerie. A kdybych to hodnotil jako provokaci 5*. Tohle ale bohužel není databáze kvalitních provokací, ne? Jako celek je to ale dost low effort. John Waters se alespoň snažil. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

-= Část tvorby budoucího pana pop-arta jsem zhlédl na výstavě s názvem 'Andy Warhol - Motion pictures' v pražské galerii Rudolfinum. Očividně někteří uživatelé nepochopili význam slov 'experimentální' či 'avantgardní umění', tudíž jsem se rozhodl počiny aspoň ohodnotit (více méně z uměleckého hlediska). =- provokace -- provokacE -- provokaCE -- provokACE -- provoKACE -- provOKACE -- proVOKACE -- prOVOKACE -- pROVOKACE -- PROVOKACE ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama