Reklama

Reklama

Havana

(festivalový název)
  • Francie Habana (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Francie / Kuba, 2014, 22 min

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Havanu okupují zahraniční armády a občanská válka visí ve vzduchu. Lazaro, chlapec ze slumu, prochází ulicemi a díky filmovému štábu, který jej provází, můžeme sledovat strach a chaos, do něhož se město zvolna propadá. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (2)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Tohle můžu. Po formální stránce výborně vybraný herec, skvělá ruční kamera a vůbec obraz parádně nacucaný depresí a emocemi. Téma velmi politické, svým způsobem logické a pro západního diváka asi ne jednoznačně přijatelné. Mám nesmírnou chuť jsem šoupnout ještě jednu větu plnou spoilerů prozrazujících pointu, ale neudělám to, každopádně to stojí za to, možná to chtělo ještě trochu zatlačit na pilu, víc a houšť toho, o čem nepíšu. Z těch pěti soutěžáků na festivalu pro mě jednoznačně vrchol. ()

cajda 

všechny recenze uživatele

V Havaně bych vychytal radioaktivní mouchy a udělal z ní celovečerní film. Obří potenciál hlavně ve vizuální části, ale i v uvěřitelném protiamerickém válečném rámci, se kterým má režisér Edouard Salier ostatně zkušenosti z videoklipu 30 Seconds to Mars. Fakt. Lehce zmatený střih v kombinaci s noir-pro-noir efektem mi nedovolí dát víc než tři hvězdičky s povzdechem, že ten most na pevninu už neuvidím. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama