Reklama

Reklama

Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni

  • Česko Zmizení Eleanor Rigby (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Conor a Eleanor kdysi tvořili šťastný pár. Následkem osobní tragédie se z nich však stanou dva cizinci, kteří touží po vzájemném pochopení. Film sleduje příběh manželů, jež se pokoušejí získat zpátky život a lásku, která je kdysi pojila. Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni je nádherným portrétem lásky, empatie a pravdy. Scenárista a režisér Ned Benson v něm svým vizuálně uhrančivým stylem zachycuje dokonalý obraz vztahu dvou raněných bytostí, které kdysi tvořily šťastný pár. Následkem osobní tragédie se však z Conora (James McAvoy) a Eleanor (Jessica Chastainová) stanou dva cizinci toužící po vzájemném pochopení. Film sleduje příběh odcizených manželů, kteří se pokoušejí získat zpátky starý život a lásku, jež je kdysi pojila, a navázat na tu část minulosti, která už je možná příliš vzdálená. Bensonova poslední verze jejich příběhu v sobě spojuje dva předchozí samostatné filmy s podtituly On a Ona, sjednocuje pohledy obou hrdinů a poukazuje na subjektivní prožívání jedince ve vztahu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (47)

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"A shooting star only lasts a second, but... aren't you glad to at least have seen it?"----Záměrně jsem si nejdřív pustila tuhle "objektvní" nezaujatou verzi, abych si udělala nějakou představu, než se podívám na ty zbylé dva filmy a taky proto, že někdo psal, že po vidění těch subjektivních a pravděpodobně psychologicky hlubších filmů (Her a Him) mu tohle (Them) přišlo ploché...tak jsem se chtěla vyhnout podobným pocitům...Od začátku se mi líbila taková lehce vintage atmosféra a celkové prostředí, které vyvolává dojem nezávislého snímku. Po vizuální stránce je film takový nenucený ale elegantní plný "ležérně vystajlovaných" interiérů a scén celkově, což je podpořené skvělou (a místy ruční) kamerou. Hudba je skvělá. Herci jsou skvělí. Co se týče příběhu a filmu celkově, určitě se jedná o nadprůměrné drama řešící mezilidské vztahy/partnerství a to jak po stránce obsahové, tak s ohledem na zpracování. Všechno působí realisticky a podání je velmi citlivé. Film je to bez všech pochybností povedený, ale na druhou stranu "jen" povedený. Jsem zvědavá na druhé dva snímky už jenom z toho důvodu že mi samotný nápad s vytvořením dvou úhlů pohledu přijde skvělý. "Them" bude u mě za 3 silnější hvězdičky. ----"I'm not sure why people have kids.You know, first there's the nine months of agony, your body hurts, it's hot, it's cold you crave pickles and there's no words to describe whatever the fuck labor is. And then this little stranger comes out sucking every bit of life you have left in you, and as soon as you're ready to jump of of a window, all of a sudden he smiles. Jesus Christ, this is good. And whatever you do,however you do it, however you imagine your child's life, or what kind of parent you'd be, 29 years later, he's in some shrink's office accusing you of some stupid thing that you said or did that for the life of you you can't remember saying or doing."---- ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jste neviděli JEHO ani JEJÍ pohled a rovnou jste skončili na tom JEJICH, tak si připočtěte k mému hodnocení jednu až max. dvě hvězdičky. Na mém hodnocení se naprosto jasně odráží skutečnost, že já oba rozdílné pohledy na věc viděl, přičemž si nemyslím, že by na mé hodnocení mělo vliv, že oba tyto pohledy mě nijak neohromily a slízly od mě po **. Tomuhle jsem ale dvě hodiny života navíc nehodlal už věnovat, stačilo mi několik úvodních desítek minut, místy lehce přeskákaných posuvem vpřed, abych zjistil, že tohle fakt nejde. Jde o naprosto špatný ŠPATNÝ sestřih z obou jednotlivých pohledů, ale takový, že chybí naprosto začátek z JEHO pohledu, takže chybí i něco z toho JEJÍHO a jak bez JEHO pohledu nedával ten samotný JEJÍ příliš smysl, tahle společné verze to rozhodně nenapravuje. To jsem tedy čekal naprosto jiný přednes společného děje. Nastříhejte oba jednotlivé filmy na kousky a z každého použijte pro společnou verzi vždy každý pátý ústřižek, voilá, máte JEJICH pohled na věc. Jak byly jednotlivé pohledy nijak zvlášť povedeným JENOM experimentem, tak spojení obou do jednoho je průser a katastrofální vyústění tohoto hokusu-pokusu. ~~~ Souhlas s komentářem od dragon'88. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Zajímavý obsah podávaný nevýraznou formou. Sledujeme nejasné vnitřní pochody obou protagonistů, sem tam zahlédneme střípek, který nám jejich těžkou situaci trochu přiblíží, ale jinak se nás tvůrci snaží držet za vysokou zdí, abychom náhodou neprokoukli fakt, že tam toho ke koukání ani vlastně moc není. Ovšem ten procítěný závěr ve vyklizeném bytě je vyveden na jedničku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem na poslední díl narazila jako první a zatím neměla šanci vidět pohled na situaci zvlášť od každého. Pro mě bylo toto citlivé téma podáno až příliš citlivě, afektovaně, nepřiměřeně a otravně. Herecké výkony byly samozřejmě super, ale ten námět byl vyloženě přeslazená, přeceněná ždímačka, která se ve mně snažila vyvolat tolik emocí až nevyvolala vůbec žádnou. Zhlédla jsem tento film nezaujatě a nestranně a neměla jsem z toho zhola nic. Hrozně mě štvaly ty věčné raněné pohledy Jessicy Chastain, jak si dělá sama ze vztahu i z života prapodivné peklo a v podstatě to pro mě byla docela zkouška trpělivosti, protože přesně tyto typy filmů já absolutně sabotuji, ale předem jim tu šanci dám. Ned Benson je ale asi destruktivní člověk a proto tento jeho film působil hlavně strašlivě přehraně a neuvěřitelně rádoby depresivní. A to na mě prostě nezabírá. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Unikátnost jednostranného pohledu z ON a ONA sestřih ONI samozřejmě pozbyl (a rozdílné tónování obrazu na sebe poutalo nežádoucí, křiklavou pozornost), nicméně chronologičnost dala větší možnost dát si do souvislostí některé detaily. Matoucí úvodní střípkovitost se tudíž přelila do silných dialogů / životních rad, kterým snad i prospěl zredukovaný čas na nimrání se v bolestných pocitech. ()

Galerie (59)

Související novinky

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

Reklama

Reklama