Reklama

Reklama

Rozloučení

(festivalový název)
  • Rakousko Abschied (více)
všechny plakáty
Trailer
Experimentální
Rakousko, 2014, 75 min

Obsahy(1)

Setkání Joanny a Heleny vypadá zpočátku tak obyčejně, jak jen mohou nalité víno a bezobsažné hovory naznačovat. Za chvíli se ale projeví tenze, která značí potlačené tajemství. Experimentální snímek natočený v pouhých několika záběrech představuje ojediněle průrazný i citlivý vhled do soukromí postav. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Paráda. I když jsem se úplně nedokázal ztotožnit s hlavní postavou, tak mě fascinovalo budování napětí v prvním 50 minutovém (!) záběru, který se neustále přibližuje a místnost se stává menší a stísněnější, zatímco dvě kamarádky přechází od hospodského tlachání k temným tajemstvím z minulosti. Závěrečná vizuální freska beze slov o noci katarze to jenom umocňuje. Herecky a filmově brilantní. Kdybych byl žena dám za 5* ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Osobní film, který si na nic nehraje, přestože jeho základem je 50minutová scéna bez jediného střihu. Ta je totiž tak dobře napsaná a hlavně zahraná, že ani v nejmenším nepůsobí samoúčelně stylem "dáme tam hodinovej záběr, ať viděj, jak sme artoví". V tomhle případě dává absence střihu dokonalý smysl - jen by rozmělňoval hutnou atmosféru zpovědi ženy, která v sobě nějakých 40 let nesla tíživé tajemství. Kamera po milimetrech zoomuje a pravda po kapkách vychází najevo. ... Když se režisér (sympatickej chlap se zálibou v českym pivu) po skončení projekce (a chvíli váhání) svěřil, že předlohou byl příběh jeho matky, bylo vidět, že je to pro něj těžký. A mně zas něco spadlo do oka... Sakra. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama