Reklama

Reklama

Skončilo to dřív, než jsi mohl vidět konec

(festivalový název)
  • Japonsko It Has Already Been Ended Before You Can See the End
Krátkometrážní / Fantasy
Japonsko, 2014, 11 min

Režie:

Šigeo Arikawa

Scénář:

Šigeo Arikawa

Kamera:

Šigeo Arikawa

Obsahy(1)

Sugestivní obrazy mikrosvěta, jehož ekvivalenty obklopují každého z nás, mají svou přitažlivost samy o sobě, v tomto filmu je navíc ještě spájí motiv konce. Smysly probouzející snímek se dotýká povahy rozdílných věcí i jejich pomíjivosti, která zde nabírá různé podoby, ale shodnou uhrančivost. „Konec" je v očích autora sémantickým konstruktem, kterým pojmenováváme a v přítomném čase zakotvujeme něco, k čemu už ve skutečnosti došlo. V precizně komponovaném filmu dociluje nenápadných, ale mimořádně silných obrazů, které se usilovně drží v mysli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Experiment jak ze starý školy. Lituju všechny ty cool lidičky, který šli ve Varech na Imaginu s očekáváním veselých krátkých filmečků s pointou, u kterých budou moct v klidu usrkávat svůj aperol spritz. Vlastně nelituju, dobře jim tak. ()

Hr.Anostaj odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne a ještě jednou ne. Vizuálně nezajímavé výjevy splácané dohromady doplněné o nepříjemné tikání a kručení, to ještě netvoří umění. Zbytečnost od začátku do konce. Vyhněte se tomu širokým obloukem a cítíte-li nutnou potřebu zahodit deset minut života, tak radši zkuste zírání do vyhaslých kamen nebo něco podobného. MFF KV 2014 ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama